Пастир метнал цигарата, подгонил говедата и запалил Кресна

Опитал се сам да потуши огъня, не успял и се обадил на кмет
57
Пастир метнал цигарата, подгонил говедата и запалил Кресна
Снимка: Bulgaria ON AIR

30-годишният пастир Костадин Митев е запалил пожара в Кресненското дефиле по непредпазливост, съобщи районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Мъжът е от ромски произход и е пасял говеда на друг човек.

Във фаталния четвъртък извел стадо от 70 животни на водопой край село Мечкул. Запалил цигара, но видял, че стадото се е разпръснало на две, хвърлил неизгасената цигара и хукнал да гони кравите.

Малко след това видял, че избухва голям пожар и се опитал сам да гаси. Не успял и се обадил на кмета на близкото село Брежани, за да каже, че има пожар, но не признал, че той го е запалил.

До вчера Костадин давал различни версии пред разследващите и отричал той да е извършител. Снощи обаче бил "закован" с твърди доказателства и направил самопризнания.

Според прокуратурата щетите досега са за 3,3 млн. лева, но се очаква след подробна експертиза да стигнат няколко десетки милиона.

Костадин има присъда за кражба отпреди 6 години и е реабилитиран.

Прокуратурата ще иска задържането му за постоянно в ареста.

Пожарът вече е овладян, но екипи на пожарната продължават да работят на място през следващите, за да не се допусне възобновяването на огъня, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За гарантиране спокойствието на местните жители в района на дефилето и главният път е осигурено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
daa преди 6 години
Колкото клошар запалил тютюневта(ако не се лъжа) фабрика в Пловдив. Голям смях
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой ден ще усетим колко ни коства управлението на Рапона. Но ще е късно!!!!
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей , голями бизнесмени клошарите и пастирите на Цацаров !? Тютюневите складове в Пловдив , магистралата в Кресненското дефиле , цантъра на София .......
34
1
 
15
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
"Пастир метнал цигарата, подгонил говедата и запалил Кресна"---------Ха-ха-ха, това направо като виц си звучи :)))))))
33
0
 
10
 
! Отговори
ИЗВОД..... преди 6 години
Tочно така,пастир избирател на герП.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крайно време е да избират пъдарите с кастинг !трябва да имат образование, бойко беше прав - безработните студенти да пасат овцете, за да няма подобни изцепки в бъдеще !
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам преставя кой е запалил пожара, но след тази новина вече ми е ясно че е отдавна планиран и добре организиран палеж .Дори и за алибито се погрижили. Професионална работа.
30
0
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До antikomunistЕдна идея е по-добра;))) Борисов е Тиква, а Тиквите, рано или късно презряват, дори и Менда да ги гледа, мама Роза, пази от коксартроза;)))
29
22
 
1
 
! Отговори
antikomunist преди 6 години
До АнонименЗащо ГРАБ бе ***? Нинова да не е по-добра.. 50% от бебетата ни не били българи...това е проблемът. Моето мнение е, че Борисов най-малко ще навреди на България... Утеха е..
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И някак си удобно ,,запалил,,точно където ще минава магистралата и други проекти на ГРАБ.
27
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопарите на *** Радев това ли скалъпиха?!Напънала се планината от сланина и ***, родила мишка.....сефте....
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
когато гори гора няма опасност от замърсяване с прахови частици те са в норма,но кагото се добиват въглища има опасност-- вие си направете извода дали управляващите не ни затриват като народ и ресурси .Затрвиат цяла промишленост обричат хора на безработица за да се продат на Макарон и останалите .Това са политиците на Б-я че ние ги тъпим е наша отговорност
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изсякоха и изнесоха горите, пресъхнаха реките, няма ги вече водите . Това е България вече, оголена без гори, оголена без млади хора, оголена без интелектуален потенциал , без икономика.
24
1
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
......и един мармот увива шоколада в станиол.......
23
1
 
17
 
! Отговори
Би преди 6 години
Няма как един говедар да е с висока обществена опасност и пожар на огромна територия.... Къде са превенцията, процедурите за ограничаване, борба и ранно известяване на огнища на пожари? Чакаха 3 дена дали да вдигнат 2 хеликоптера или не...
22
5
 
13
 
! Отговори
Анал и Затор преди 6 години
Пожарникар метнал 6 милиона мишлета,подгонил неверниците и запалил Републиката!По презумпция!Извел 6 млн. до благополучие:смартфонпари от жив родител(или роднина в чужбина)светкавичен ИнтернетСтадото се разцепило на 2:ПеевскифобиПеевскифилиПодгонил ги да се съберат и бишнал маркуча с водата.Видял известно проглеждане сред стадото и се хвърлил да гаси искрата.Не успял и повикал ЕС.Казали-ще те спасим,ако ни купиш фрегатите,дизелите и самолетите.Добре-дървесината за Гърците,за нас Ку
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14чух по тв че щяли да искат пари от Европа за залесяване, нали знаете кой ще ги плаща, а после българина бил мързелив... не, той е ограбван ежедневно!
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и какви са тези "твърди" доказателства?... звучи ми удобно скалъпено обвинение
19
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушачите са най-вредните хора за човечеството.
18
3
 
6
 
! Отговори
До ха ха ха 20 преди 6 години
Има известни разлики от преди 250 000 години.Хомосапиенса не се е борил с природата. За сметка на това ние вече измисляме варианти да я надвием. Така че не е точно така. Доказателства брой: инвитро, оръжия за масово унищожение, лекарства за болести при които природата преди това е взимала жертви и т.н.Не си баш прав