Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения
Обновена: 16 фев 2020 16:51 | 16 фев 2020 15:51, Анисия Иванова
203
Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация
Снимка: БГНЕС

Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби. От Външното ни министерство заявиха за Новините ON AIR, че не са уведомени за това.

Според информацията засега Божков вече не се намира в Центъра за задържане.

"Задържането на такъв олигарх зад граница е успех за българската прокуратура", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева.

"Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МВнР.

От прокуратурата обявиха още, че са събрани всички документи за екстрадицията на Божков, превеждането им на арабски език е към края си.

Според информацията - на Божков му е изменена мярката за неотклонение, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ.

Самият Божков беше задържан в края на миналия месец в ОАЕ, след като беше обявен за издирване от България.

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
5
 
! Отговори
Айдеее преди 4 години
Пак изтърваха злия дух от бутилката.Вероятно руската мафия ще го прехвърли за по-сигурно в Русия, откъдето няма да бъде екстрадиран и ще може да върти безнаказано пъклените си планове.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Галеви къде са? Ченгетата знаели ама било служебна тайна.Сигурно и за Божков всичко е служебна тайна. Или с други думи добре режисиран сценарий за пред ЕК за да може да приемем Еврото по скоро. Просто на Бойко са му наредили началници да поразчисти малко терена и да симулира дейност.Божков беше ли спонсор на БСП?
10
4
 
9
 
! Отговори
До Пияница преди 4 години
Ти ли си, Вежди Рашидов?
9
5
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До 7Ами Черепухата е най-богатия в България. Говори се, че е милиардер във валута. Чувал съм легенди, че даже имал картини на Рембранд, не говоря за някакви иманярски златни съдове от тракийски могили. Има невероятна колекция от картини, ще разберете по-късно, явно сега на никой не му се говори още. Явно затова така го боли и писна, че чак активира собствената си фондация да запорира изземването. Ама почнало ли е нещо....Той уж щеше и да се връща, че нямало за какво да се крие, ама НЪЦ!
8
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиянице, ти имаш ли представа колко е 1 милиард лева? Мога да те зарина с картини от София до Берлин с толкова пари по пътя...
7
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиянице, бая си се опияничл... колекция за 1 милиард ли имал? Да не би да е за 1 милион?
6
29
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Освободен, неосвободен, без никакво значение. Нали му взеха колекцията, дето е над 1 милиард. Ще си я види, кога пръдне бухала на син камък :))) ....А, и имотите ще му вземат. Ще е вечен беглец другаре, нека ви топли, че ще си пуши пурите по екзотичните курорти, а вие ще си броите стотинките и ще псувате ГЕРБ, че са виновни и че при БСП щяхте да сте милионери :))))
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хммм
4
9
 
52
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Каскет, кога щеше да прибираш Черепа у нас? Преди седмица или оня ден? А Цветан кога ще ти го дадат сърбите? 2047-***?Каскет, ако беше станал клоун в цирка навремето, сега щеше да си заслужил пенсионер- клоун и да си взимаш 600 лева пенсийка, а не на дърти години да се излагаш по медиите.
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** как те арабелите ей сега ще нарушат рахатя точно в неделя та да пращат хабер на нашите ха-ха.
2
3
 
36
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Той никога не е бил арестуван, а са му взели паспорта. Иначе Гешев и МВР да питат Наришкин, щото източниците им нещо не са в час.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще чакаме гешев да каже после ,че ако не го видим всяка вечер в новините не става