Пътна полиция стартира нова акция срещу високата скорост

Основна причина за пътните произшествия е несъобразената скорост
14
Пътна полиция стартира нова акция срещу високата скорост
Снимка: БГНЕС

Пътна полиция стартира нова акция срещу високата скорост. Тя ще се проведе от петък, 22 януари, до сряда (27 януари), съобщи главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП, цитиран от БНР.

Крушарски обясни, че след направен анализ от началото на годината е било установено, че основна причина за пътните произшествия е несъобразената скорост, основно в населените места.

"Последният анализ, който направихме от началото на годината, основните причини за настъпване на тежките пътни инциденти са несъобразената скорост конкретно в населените места, пътищата първи, втори, трети клас, както и междуградските пътища", каза той.

При последната акция на полицията от миналата седмица са били проверени над 37 хил. превозни средства и над 44 хил. лица.

Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са използвали предпазни колани и каски. Под влиянието на наркотици са установени 53 водачи, а 142-ма са управлявали автомобил, след като са употребили алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: акцияКАТкатастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на МВР че са внедрили толкова системи за безопасност по пътищата и са ги проектирали с мисъл за водача.
11
3
 
1
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Още 20тина години глупаците ще са се изтрепали а другите ще се научат да спазват закона ! Нагледал съм се на българи в гърция и турция не си позволяват даже и музика в колата да си писнат ама минат ли ДГ апан със на целия оримак ! Или кара по магистралата с 100 стъпили на цариградско със 130 свири, псува и т.н. Просто няма култура на шофиране в таз държава ама като се замисля, че по-голямата част от шофьорите са се учили на магаре с каруца или с кон.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...е било установено, че основна причина за пътните произшествия е несъобразената скорост..."Несъобразена скорост = криене на реалната причина.Ако се сещате един път даже бяха написали "несъобразена с релефа на пътната настилка скорост". Щото не могат да напишат "дупка до дупка е пътя и човека се е опитал да не си огъне джантата, та излязъл от пътя, защото не е бил и опесъчен, а е имало лед".
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамно е да си милиционер! Много срамно!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо псевдоакции, най-добре ще е КАТ да се закрие като вредна за безопасността на движението структура.
7
2
 
7
 
! Отговори
Много искам отговор. преди 3 години
...на следния въпрос- До кога полицията ще си върши работата само при акции. Днес по случайност карах зад една патрулка през половин София. Пред очите им се направиха поне 10 груби нарушения, непозволен обратен, изпреварване в насрещното, завой от грешна лента, влизане в еднопосочна (забранена), каране бе фарове, паркиране на пешеходна...И ?!?!?! Нищо !!!! Накрая си паркираха да си вземат кафе. Да ти имам и институции и държавата!
6
2
 
8
 
! Отговори
21150 преди 3 години
Моля обърнете внимание на прес-съобщението - Проблема е не превишената, а НЕСЪОБРАЗЕНАТА скорост!След като с чисто нов автомобил попаднахме в необезопасен и неограден изкоп, на улица без осветление и извикахме ОРГАНА, той ми написа акт точно с това изречение! Строителя, контролния орган и собственика си измиха ръцете и застрахователя си поиска и премия да му се плати.
5
4
 
1
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ками да дойда да те взема от Стамболийски?!
4
3
 
10
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
Като чиновник доста пътувам из страната с моите колеги, но това пътуване е пълен ужас, поне за мен ..!И двама ми колеги, 40-45 годишни, постоянно псуват през цялото време, карат като бесни, викове, газ, газ ..., викове и псувни ..!Винаги преди тръгване с тях се моля да не се лепнем завинаги за някои крайпътен орех ..!Ненормална история ...Ами хора които не са успели в личния живот, от там идват тези неща ...
3
2
 
15
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Когато не прави акция,пътна полиция какво прави?И за какво получава заплата?
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да съм ушев, ушев в Алабама...
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само с глупости се занимавате, другарю Крушарски...