Шойбле: Няма лесен път за Гърция

Германският министър се надява страната да има правителство след 17 юни
Обновена: 9 юни 2012 14:28 | 9 юни 2012 14:28,
119
Шойбле: Няма лесен път за Гърция
Гърция живя десетилетия наред над възможностите си, смята Шойбле. Снимка: архив, Reuters
Недопустимо е да се казват лъжи на гръцкия народ, няма лесен път, Гърция живя десетилетия наред над възможностите си и не направи необходимите реформи. 
Това заявява германският финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за местен вестник.
 
Шойбле изказва надежда, че резултатът от повторните парламентарни избори в Гърция на 17 юни ще доведе до съставянето на едно бързо функциониращо правителство, което да реализира задълженията за оздравяване на икономиката на страната, съобщава гръцката агенция АНА-МПА. 
 
Шойбле изтъква, че Гърция не е достатъчно конкурентоспособна, за да се сдобие с жизнения стандарт, който гърците основателно очакват. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
5
 
! Отговори
До 96 преди 11 години
Тук сте в грешка- има ЕС регулации, които България е длъжна да приеме като държава член на ЕС. Не гледам тв, а РАБОТЯ с правото на ЕС. Останалото го оставям без коментар...Впрочем, знаете ли какво е ЕС?
90
8
 
10
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
Щом за за пет години в Евросъюза си съсипахме безвъзвратно и икономиката, и енергетиката, и селското стопанство, и обедняхме като скотове ограбвани от чужди банки и монополи се опитвам да си представя къде ли под дъното ще сме след недай си Боже още 20 години членство в този измислен съюз.И пак ти казвам - много телевизия гледаш ;)
89
2
 
3
 
! Отговори
От 93 до 89 преди 11 години
"... защото сме гайди, завистници и ***." Хайде, хайде- не се решават проблемите със самобичуване. Има по- конструктивни начини за разрешаването им. Не сме нито гайди, нито ***, а още по- малко завистници. Вашата "констатация" не е обективна. Все едно да кажа- щом гръцки счетоводител от Солун дължи 960 МИЛИОНА ЕВРО невнесен ДДС към гръцката държава, ВСИЧКИ гърци са лъжци, мошеници и са за затвора.
88
2
 
5
 
! Отговори
До 92 от 89 преди 11 години
Статията е за Гърция, не за България- ГЪРЦИЯ ИМА ПРОБЛЕМИ, НЕ БЪЛГАРИЯ! И не мисля, че ще се оправи - къде им е СОБСТВЕНОТО ПРОИЗВОДСТВО на гърците - в индустрията, селското стопанство и т.н.? Не си мислете, че ВСИЧКИ хора в България живеят като клошари и са бедни аутсайдери. Истината НЕ Е такава. Не можете да сравнявате една Гърция, която ТРИДЕСЕТ години е в ЕС и ДЕСЕТ години е в еврозоната, с България, която е от ПЕТ години в ЕС и НЕ ЧЛЕНУВА в еврозоната.
87
7
 
5
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Остави Гърците, а обясни къде се изпариха само за 3-4 годинки българските милиарди от резерва и здравната каса, и кой ще връща новия заем който "великия финансист" Дянков изтегли.Гърците ще се оправят, не ги мисли...но ние не ще се оправим никога, защото сме гайди, завистници и ***.За съжаление!
86
0
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо- Нане преди 11 години
...ЗА ТОВА СА НУЖНИ ИСТИНСКИ МЪЖЕ,С ТОПКИ МЕЖДУ КРАКАТА !
85
4
 
9
 
! Отговори
ураааааааааааааааа! преди 11 години
Гърците са новите *** на Европа! При това рязко обедняващи ***!
84
2
 
4
 
! Отговори
До 82 Статистик преди 11 години
Моля, спрете да обвинявате българският народ и българите в ксенофобия и омраза и злоба към съседите им.Просто погледнете в нета сайта на EFSF, Рамковото споразумение - Framework agreement и ESM Treaty signed by the 17 euro area Member States (02/02/2012 от бутона Legal documents в ляво, както и бутона Lending operations и ще Ви се изяснят много неща за "взаимоспомагателната каса" на еврозоната.Моля- обяснете - как Гърция ще получи още 72 МИЛИАРДА евро помощ от EFSF, ако излезе от еврозоната?
83
8
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
Ще им опростят и другия дълг. Споко. Само стой та гледай.Гърците нямат проблем.Проблем имат банките и евреите.Алчността трябва да бъде наказана, и се надявам Гърците да сторят това.Но както и да се развият събитията, факта, че са НАРОД, а не като нас страхливо племе няма как да бъде отречен.Всеки народ си заслужавал съдбата е казал мъдреца, и нашето племе е доказателството за това.
82
2
 
12
 
! Отговори
до 84 от 666 преди 11 години
С какво са заслужили повече германците???--Германците са заслужили по-висок жизнен стандарт, защото произвеждат повече - съответно и консумират повече. Просто е като 2 и 2 четири.Докато гърците искат другите да работят, за да ги хранят тях, докато те се отдават на ядене, пиене, ***... - типичен *** манталитет.Това е разликата между *** и германците! БГ беше по-добре от Гърция, но БКП съсипа икономиката ни и ние отново ще трябва да догонваме и минем Гърция. Ще го направим!
81
0
 
5
 
! Отговори
До Статистик преди 11 години
300 милиарда са си 300 милиарда!Ако има кой да ни ги даде и нашия стандарт ще е висок,даже по-голям от този на Гърция!Да не говорим , че половината дълг им го опростиха и ако бачкат здраво за 20-30 години ще изплуват от тинята.Но на нас няма кой да ни помогне ако още не вси го разбрал.
80
6
 
7
 
! Отговори
до 666 преди 11 години
Защо да няма лесен път за Гърция? С какво са заслужили повече германците??? Защо ние работим за германците, а не за нашата България и в Нашата България? С какво германцте или които и да е други западняци са по добри от нас българите??? Всички сме еднакви от плът, усещащи по един и същи начин болката. Нека всички осъзнаем, че ЗЕМЯТА Е ЕДНА ЗА ВСИЧКИ НИ И НИЕ СМЕ БЕЗСИЛНИ ПРЕД НЕЙНИТЕ СТИХИИ. ОСЪЗНАЙТЕ ТОВА И ЗНАЙТЕ, ЧЕ ДОРИ БАНКЕРА НЕ ЗАСЛУЖАВА ПАРИТЕ СИ!!!ВСИЧКИ СМЕ ЕДНАКВИ
79
6
 
11
 
! Отговори
666 преди 11 години
"Няма лесен път за Гърция"Казаха им го на гърчолята в прав текст. Дотук с фантасмагориите, че са велики елини, че са открили на баба си хурката...Оттук нататък яко бачкане за малко пари. И така поне 30 г.
78
9
 
9
 
! Отговори
Статистик преди 11 години
Четейки някои от коментарите се убеждавам, че доста от хората пишещи тук прекаляват с гледането на телевизия.Скъпи сънародници, не гледайте измислените Бойкови новини, а се огледайте наоколо.Осъзнайте бедността в която целенасочено ви тикат вече 22 години.Осъзнайте също, че животът на Гърка в тежка криза, за Българина се оказва недостижима мечта в следващите 100 години.Осъзнайте, че не е редно да коментирате народи които живеят в пъти по-добре от самите вас.Събудете се най накрая.
77
4
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо- Нане преди 11 години
Браво Нане! Разсъждаваш напълно правилно.Единственото което може да загуби роба това са оковите,но затова са нужни истински мъже , с топки между краката.
76
5
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
Само когато гъркините започнат да проституират и да си продават децата в България и гърците да плячкосват банкоматите у нас, ще повярвам че сме по добре от тях!
75
4
 
6
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Ако някой ми посочи народ, който не е оплют от покорните и българи, има една седмица почивка в Халкидики и самолетните билети от мен.Поздрави,Андрей
74
3
 
9
 
! Отговори
Нане преди 11 години
Наздраве Бай ***,Наздраве Вуте!Ние сме, най големите щастливци на Балканите,защото така или иначе, няма какво да загубим в кризата,защото нищо не притежаваме!Значи, че излизаме на кирия като печеливши от цялата игра! Нали Вуте?
73
2
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
Вуте- до Бай *** : ===========================================================Наздраве Бай ***,за чудесните новини при комшиите!Току що изсърбах шкембе чорбата, която си приготвих от една консерва за кученца и един кокал от кофите за ***,чак сополите ми потекаха,оригнах се и преминах и аз на грозданка!А все така, да сме живи и здрави и да се веселим, на пук на завистливците!Ха,хааа,ха!
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърция живя десетилетия наред над възможностите си......Има ли биологична разлика между грък и германец, между българин и австриец? А между христянин и мюсюлманин? А между бял и ***? Разликата е в убежденията и в нагласата за надмощие над другите. Всеки един от нас, независимо от раса, пол, народност или вероизповедание изпитва по един и същи начин глада. А животните? Нима кучетата са по важни от котките? Планетата ни е една ЗЕМЯТА. Как се чувстваме всички ние при земетресение или друго