Подновяват се преговорите за Брекзит, но без оптимизъм

Кметът на Лондон призовава преходния период да бъде удължен
2 юни 2020 07:36, Ния Христова
18
Подновяват се преговорите за Брекзит, но без оптимизъм
Снимка: Pixabay
Днес британските и европейските лидери трябва да навлезнат в заключителния и изключително важен кръг на търговските преговори за Брекзит, предаде БНР. Нито в Лондон, нито в Брюксел обаче очакват напредък на този етап.
 
След като в предните три кръга на преговори не бяха решени основните спорни въпроси, "Файненшъл таймс" пише, че надеждите сега се свързват с определената за по-късно този месец среща на премиера Борис Джонсън с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. 
 
От британска страна се надяват, че тази среща ще даде "политически импулс" на преговорите. Важно е до края на юни да се стигне до споразумение, за да може да бъде спазен графика за всеобхватно споразумение до края на годината. До края на юни също е и срокът да се договори удължаване на преходния период, макар че Борис Джонсън отказва тази възможност.
 
От Брюксел отказват да коментират срещата, която, според Даунинг стрийт, ще се състои към края на юни.
 
Европейският съвет трябва да се събере на 19 юни, когато 27-те страни членки ще направят равносметка на напредъка в преговорите за Брекзит, но основната тема ще е борбата с коронавируса. Политически наблюдатели изразиха мнение, че ЕС вече се опасява, че британското правителство умишлено се стреми към провал на преговорите.
 
Междувременно кметът на Лондон Садик Хан призова преходния период, който изтича на 31 декември, да бъде удължен. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Риск печели риск губи, е играта на Англия, въпроса е докога ще издържат нервите на ЕС, ако успеят до доведат ЕС до мерна криза ще бъдат печелиш риск, но нещо не им се получава и ако остане така ще бъде губещи за тях, от играта на британците ЕС е губещ в всички случаи но ако си запази спокойствието загубите ще бъдат по малко, ако не го запази Англия ще е като вампир над ЕС и ще с учи кръвта на ЕС в бъдеще. А тази кръв е достатъчна за да функционира английската икономика. Също както някога.
12
1
 
3
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
загубите за юкей ,не са само от директната кеш вноска
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То че Брекзита ще бъде трудно начинание е ясно, но поне Джонсън ще има оправдание че короновируса му е попречил.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовРуши, инструкциите ти за това как да се измъкваш от пълните излагации са като от на ДСто учебниците. Време е да се учите на малко по-модерни методи: например, да почнете да говорите смислени неща ... или поне такива дето не са очевидно тролене. Знам, че ти е над възможностите, съдейки по изявите ти напоследък .... но трябва да се бориш за насъщния, така че давай смело или както там казвате на езика на инструкторите ви ("дерзай")
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"нушения разни, за да оправдаят желанието си""Гледат си интереса демек."Рушки безродник, кога ще поумнееш дотолкова, че да не си противоречиш в два поредни поста?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха поостанали,от ковида щяха даприлапат най- тлъстия пай.Много гидразни,че в този момент пият студенавода и не могат да си го върнат.А имай ,много пари губят ежедневно.Нещо са намислили,та... гледаме мача.Кралицата пак се качи на кон.Кого лище яхне.Може пък да харзулнат Фондерката.
7
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ираТо България е просъществувала повече векове и какво от това?
6
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До +Да няма да хранят другите, но не могат да ги изкарат на полето, за да приберат реколтата си! излиза, че не могат да хранят и себе си!
5
2
 
11
 
! Отговори
ира преди 3 години
Великобритания е просъщесвувала векове, и сега ще оцелее без Жан-Клод, Доналд, Мартин и Марийчето.
4
3
 
8
 
! Отговори
Доц. Граматиков преди 3 години
Кметът призова преходниЯ период...Ми да го призовава, едва ли ще бъде спазен графикА.
3
8
 
14
 
! Отговори
+ преди 3 години
Браво на британците, няма да хранят българите и румънците... и да внасят пари за соц помощи на България...
2
12
 
11
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
хората не искат разни бойкофци да усвояват половиния трилион който юкей плаща годишно на тоскинеф наречен европейски съюз
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай сектир бе,да излизат без споразумение тези лисици,на всички стана ясно,че искат да си запазят привилегиите на член на ес ,обаче без да плащат и без ангажименти