COVID-19 настъпва във Франция, Париж затваря баровете

Лил, Лион, Гренобъл и Тулуза скоро също влизат в "червената зона"
Обновена: 4 окт 2020 20:22 | 4 окт 2020 19:57, Анисия Иванова
95
COVID-19 настъпва във Франция, Париж затваря баровете
Снимка: БГНЕС

Предвид разрастването на пандемията от COVID-19 се очаква френското правителство да затвори от другата седмица редица барове в Париж, докато ресторантите може да избегнат затваряне, прилагайки засилени санитарни мерки, предаде Франс прес.

Последни данни за страната сочат, че епидемията не отслабва - поставен е рекорд с близо 17 000 положителни теста за денонощие. Влошава се положението в парижкия регион, в който изглежда ще бъде обявена "максимална тревога" също като в Екс ан Прованс, Марсилия и отвъдморската територия Гваделупа от края на септември.

В четвъртък здравният министър Оливие Веран даде "отсрочка" на парижките кафенета и каза, че ще изчака последното увеличение на заразените. Оттогава обаче подобрение няма.

Изострянето на ситуацията проличава и в предупреждението, отправено от болничната администрация в Париж до нейния отдел "Човешки ресурси", според което заради COVID-19 може да бъдат спрени отпуските на персонала за празника Вси светии, традиционни за втората половина от октомври.

От една седмица вече има наредба баровете в Париж да затварят в 22.00 ч. Ресторантите още се надяват да избегнат това ограничение и предложиха в замяна засилен санитарен контрол - да измерват на входа температурата на клиентите, да събират данните им и да ограничават броя на сътрапезниците до осем души. До утре се очаква Висшият съвет за обществено здравеопазване да се произнесе по въпроса.

Правителството отправи сигнал, че ще се вслуша в мнението на Съвета. Ако министрите одобрят предложения протокол, ресторантите ще може да останат "изцяло или частично" отворени, дори в зоните с обявена "максимална тревога" - значи отново да отворят врати в Екс ан Прованс и Марсилия.

Не може заведенията да се третират по различен начин, тъй като от понеделник Париж и Марсилия ще се озоват в една и съща зона на риск, посочва правителствен източник.

Освен Париж и други големи градове като Лил, Лион, Гренобъл и Тулуза може също скоро да влязат в "червената зона" на опасност и баровете там да бъдат затворени.

Това е нов тежък удар за сектора, вече дестабилизиран от пандемията. Според основната работодателска организация в бранша - Съюза на хотелиерските занаяти и индустрии (Union des Metiers et des Industries de l'Hoteller - UMIH), около 15 на сто от общо 220 000 заведения във Франция - кафета, барове, хотели, ресторанти, дискотеки и др., може да затворят врати в близките месеци, а 220 000 до 250 000 техни служители да останат без работа, добавя АФП.


95
Още от ЕС
В пандемията безработицата в ЕС се е увеличила до 7,4%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Психо-ковид-олигофренията на световния юдомасонски елит! Ще ви арестуваме и ще ви сложим намордници в интерес на здравето ви! Ах, колко мило!
72
0
 
3
 
! Отговори
Феминистът преди 2 седмици
Можело да отрежат отпуските на лекарите.
Лекарските ковид паникьори сами си изпросиха тази абсурдна ситуация, заслужават да останат без отпуски.
71
6
 
9
 
! Отговори
. преди 2 седмици
Дано французите се окажат като предците си и въстанат срещу това безумие, но не като нас, а както сам оте си знаят!
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Макрона, чучелото банкерско, иска да няма повече "жълти жилетки".
Гадта живее в измислен свят, дреме му на оная работа.
69
4
 
5
 
! Отговори
Pen преди 2 седмици
*** продажни медии и журналисти.Заврете си психозата която налагате на хората в ***.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Точно в баровете не вирее никъв вирус значи.
67
2
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 2 седмици
тая година, за разлика дори от 2019, никой не предаде военният им парад по случая, дори и "русия днес", така че явно и путин им е бесен.
66
1
 
8
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 2 седмици
Искам да честитя Националният празник на Китай, 1 Октомври, рожденият ден на Комунистическата им Партия, която тази година отбеляза 71 години с невероятен успех - Тръмп в Болница с Био Оръжието им.
65
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Правителствата по света много взеха да си превишават правомощията нещо. Единствено, което трябва да направят, е да предупредят хората за ъсществуваща зараза. Оттам-нататък собственикът на бар си преценява дали да затваря, обикновеният човек си преценява дали да посещава бара. Ама някакъв наакaн да решава кой да затваря и кой къде да ходи - алооооу, фашизмът и тоталитаризма ги играхме вече.
64
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 седмици
Че то като затворят...баровете и стопират...***,защо да ходим в Париж.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 64 Е па според "умните" в тоя сайт са конспирация
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А оръжията за масово унищожение на Саддам зарати които САЩ избиха близо един милион цивилни от които 200 хиляди деца, и закоито медиите предоставяха тонове доказателства а британския премиер Тони Блеър се кълнеше конспирация ли бяха или истина?
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Беееееееееееееееее,бееееееееееееееееее,беееееееееееееее
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Вярвай в каквото си искаш.... Ама имай критично мислене и някаква логика. Бъди здрав
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ООН е създадено за да създаде Израел и да го пази. Не ми пука - могат създали са си го. Не съм длъжен обаче, да вярвам в ООН, СЗО и подобни шитни.
58
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Замириса на овчарник. Цял свят блокиврвал и УвСетИ се уплашили, защото нямат логика и критично мислене в украшенията на раменете си.
Ако не дай си Боже утре стане война, ще ви бият само с дезинформация. Може и в момента да се случва ...
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До заради covid-19
Да вметнем, че ООН е създадено през 1945 година от едни чичковци, които всъщност финансират втората световна. Ама за това се иска четене. А ти май само гледаш телевизия
56
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До заради covid-19 Цял свят членува в ООН. Разгледай им плановете и тогава показвай наченки на мислене
55
12
 
11
 
! Отговори
заради covid-19 преди 2 седмици
Цял свят блокира, а един тук ни убеждава в обратното...

Явно се мисли за умен.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 54 Да, като да горят "вещици" на кладата