Ще вкарат ли Навални в трудов лагер в Русия?

Критикът на Путин се връща в Москва
Обновена: 15 яну 2021 23:42 | 15 яну 2021 20:48, Анисия Иванова
73

Алексей Навални, опозиционер и критик на руския президент Владимир Путин обяви, че ще се върне в Русия със самолет на 17 януари. Навални бе откаран за лечение в Германия, след опит за убийство с нервнопаралитичен агент от типа Новичок. Защо руският опозиционер реши да се върне в Москва, след като руските власти планират да го арестуват, и какво наистина го очаква? Коментар на журналиста Чавдар Стефанов, дългогодишен кореспондент на БНР в Москва.

„Европейският съд през 2017 г. даде ясна и категорична оценка, че този процес е политически и всъщност има политическо решение. Москва, обаче, по всякакъв начин се опитва да притисне Навални. Включително това ще стане и при пристигането му“. Това каза за предаването „Брюксел 1“ журналистът Чавдар Стефанов.

„Има няколко варианта. Единият е да го пуснат да се прибере в къщи и след това да му наложат някакви ограничения. Другият е да го арестува Службата за изтърпяване на наказания, което е доста спорно юридически, поне за два дена. Защото на 29 януари заседава съдът, който трябва да реши, дали условната присъда трябва да стане реална, т.е. да го вкарат в лагер за три години и половина“, допълни Чавдар Стефанов.

Според бившия кореспондент на БНР в Москва, „може и в трудов лагер да го вкарат в Русия. Повечето хора излежават присъдата си по този начин там. Трудят се за Родината и за превъзпитанието си. Същото беше и с Михаил Ходорковски“.

Чавдар Стефанов смята, че казусът е сложен най-вече с това, че идват парламентарни избори в Русия и "Навални пречеше много с това, че измисли една система, която се нарича "умно гласуване“ – да се подкрепя кандидатът, който е срещу управляващата партия „Единна Русия“. Това се оказа доста печеливша стратегия и тактика“, допълни журналистът Чавдар Стефанов.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR от 17.30 часа утре, 16 януари!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предател за какво бе и диот?
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм чувал досега от както свят светува на предател да му е издигнат паметник.Такива отиват до стената за разстрел.
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С право се изумяваш колко ниско може да пропадне едно същество по отношение на интелектуалното си състояние - същество, подобно на Одисей 1, получило безплатно образование в СССР и след това мимикрирало до откровен платен copocoид, враг на източното православие.
62
7
 
12
 
! Отговори
ОФ преди 3 години
Навални бил измислил система, която се наричала "умно гласуване да се подкрепя кандидатът, който е срещу управляващата партия?Не разсмивайте мойте домашни чехли, моля.Измисли системата началникът на Навални, който денем и нощем, най-откровено грубо, с глава ръце и крака, се намесва във вътрешните работи на Русия. А това тук е един от ежедневно-десетките информационни поводи, щамповани и поднасяни на публиката с цел да се очерни Русия и да се забави движението й напред.
61
6
 
3
 
! Отговори
Боои ги фар.а преди 3 години
За Ревални
60
11
 
3
 
! Отговори
Кино за мир преди 3 години
Навални трябва да се върне в Русия . Задължен е . Щото разните там фондации дето му наливат пари в сметките го правят за да е опозиция на Путин да обилкаля там колхозите и да бунтува мужиците. А това от удобната стая в болницата в Берлин,няма как да стане. - Затова,марш обратно, залавяй се за работа за която ти плащат и ако случайно Путин успее да ти свети маслото , няя да се притесняваш . Ще те канонизираме за светец.Ще улесниш свалянето на един диктатор. И ще ни дадеш повод за още санкции.
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ще му дадат орден Св. Апостол Андрей Първозваний.
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо ще пробват да го вербуват, но тъй като това няма да успее, очаквайте скоро нови новини около Навални. Диктатора не прощава, особено като го тресе страх.
57
7
 
16
 
! Отговори
Ястреб Манафлията преди 3 години
*** е най-високоплатеният клоун в света!
56
5
 
11
 
! Отговори
Въпрос: преди 3 години
Джак *** просто изчезна.Не мислите ли че и Навални можеше да направи същия фокус ако Кремъл му беше дигнал мерника?А клоуна сега го предъвкваме за N-ти път.
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Връща се в Русия, значи не е много умен, освен Путин да си направи пияр и да го прати в затвор около Москва, не в Сибир :)) Общо взето са го отрязали западните спонсори и няма къде, да се моли за по благоприятни условия в руски затвор :)) Имаше статия за американски шпионин вкаран в руски затвор около Москва, американеца доста скърбеше в статията, поне не са го пратили Далечния Изток, там ще е забравен от бога, Навални да се надява да е до Москва затвора :))
54
3
 
1
 
! Отговори
ДО 37 преди 3 години
Прав си - Примера е България - СДС и Днешния Начин на Живот - тогава беше всички сме СДС .
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Да му завиждат?????????????????? ТИ МАЙ НЯМАШ АКЪЛ ЗА ДВЕ ПАРИ!!!! Той освен съжаление НИЩО друго не поражда!
52
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е млад и много умен, а на такива им завиждат тези , които нямат акъл за две пари
51
9
 
7
 
! Отговори
путин завижда преди 3 години
путин завижда защото има късичъки мрази Навални
50
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом се връща в Русия, значи западняците го имат за бита карта, успех в Сибир Навални, ще ти е нужен :))
49
5
 
9
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
"Навални пречеше много с това, че измисли една система, която се нарича "умно гласуване да се подкрепя кандидатът, който е срещу управляващата партия Единна Русия. Това се оказа доста печеливша стратегия и тактика, допълни журналистът Чавдар Стефанов."Тази простотия още ли се върти в интернет?Дайте да я приложим и у нас. Срещу управляващата коалиция.А на Навални да му пъхнат едно дилдо отзад и да го пуснат да води Москва Прайд.
48
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин отрови протестъра Навални, после го качи на самолет и го прати в Германия да се лекива. А в САЩ протестърите полицията просто ги застрелва.
47
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е престъпник на свобода, но търпение- като падне от власт ще му броим престъпленията
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ли не правят наркоманите за дрога! - В Германия е под контрол и гледай накъде се е хукнал!