Очаква се окончателната оценка за ваксината на "АстраЗенека"

Употребата й временно беше спряна в почти цяла Европа
29
Очаква се окончателната оценка за ваксината на "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата трябва да излезе днес с окончателна оценка на ваксината на "АстраЗенека".

Употребата на препарата временно беше спряна в почти цяла Европа, след смъртта на няколко имунизирани с него. Няма доказателства за връзка между ваксинацията и случилото се.

Досегашната позиция на Агенцията е, че ползите от употребата на ваксината са много повече, от потенциалните вреди.

 


29
Още от ЕС
Поредният локдаун в Италия: Как се чувстват жителите на Рим?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Уошингтън Ървинг преди 4 седмици
Моля някой да ми дефинира как може да " се докаже" смърт от ваксина, и ще спра завинаги да пиша срещу ваксините. По какъв начин е възможно да се докаже, че това и ли онова обстоятелство, причинило смъртта на човек, е вследствие на ваксиниране. (Аз знам начин, ама да видя има ли втори)
28
0
 
2
 
! Отговори
до аа1830 преди 4 седмици
При 4% смъртност в България от Ковид 4% от 10 000 души са 400 души.
27
0
 
1
 
! Отговори
Джо преди 4 седмици
AstraZeneca - 17,000,000 ваксинирани (като непропорционално са ваксинирани първо възрастни хора и хора с множество утежняващи ковид заболявания), някъде видях данни за 2000 смъртни случаи, но никой от тях потвърдено свързан с ваксината (понякога просто възрастни хора си умират, щото в живота е така). Сметката е проста дали ваксината опасна и дали ползите надвишават (недоказания) риск. Който иска да прочете, ама не във фейсбук групи "Измамата ковид" и подобни, а медицински репорти и журнали
26
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
Обжиняват Астра зенека че след ваксинация предизвиква тромби от които умират хора.
Да погледнем БГ случай. Жената е ваксинирана след два дни получава и умира от тромб в мозъка. Направена е АУТОПСИЯ - 4 от кръвоносните съдове на сърцето са запушени - постоянен Микро инфаркт(Жената вече един инфаркт е изкарала преди) - това води до понижен кръвопоток - което страшно увеличава риска от тромби.
направен е тест за антитела - отрицателен - Нямало е време ваксината да задейства имунната система...
25
1
 
1
 
! Отговори
Ваксиниран българин преди 4 седмици
Българина, мазохост както винаги, отрича ваксините, защото той иска да му са затворени заведенията, да не може да си покаже лицето на обществени места защото го карат да носи маска, иска болниците да са му пълни и да не може да се лекува в тях. Така че, остави го българина да си отрича ваксините, сега си му е най-големия кеф, когато може на свобода да си хейти и да проклина живота си както винаги го е правил, ама сега му е дошло наистина на тепсия
24
1
 
2
 
! Отговори
до аа1830 преди 4 седмици
Ползвайки твоите сметки:
Вариянт1: на 10000 400 потенциално биха умрели от корона вирус без ваксина
Вариянт2: на 10000 1 потенциално би умрял от/след ваксина.
Резултат: 399 души живи и икономиката работи. Ползата превишава вредата.

Е има и варият 3: Вируса изчезва(карантина, проследяване итн) и тогава 400 души са живи. Но няма свобода - това масата не го иска.
23
1
 
5
 
! Отговори
До 20 ганьо преди 4 седмици
Иди си ваксинирай с Астра зенека йат се оравиш на интиресен
22
1
 
3
 
! Отговори
аа1830 преди 4 седмици
Някой може ли да ми обясни какво означава "ползите са много повече от вредите" ако на 10 000 хил. ваксинирани един почине от усложнения след ваксина, то този човек губи всичко. Ако 10 хиляди не бъдат ваксинирани, то вероятността този човек да почине от ваксина в нула.
21
3
 
3
 
! Отговори
asd преди 4 седмици
Ама кафето го пиеш всеки ден и цигарите пушачите, които са 50% ги горят всеки ден. А ваксината е еднократно нещо, което отваря моловете и всичко друго може да си работи както преди. Защо всички други бизнеси не дадат тези комисиони на политиците, ако комисионите са проблема, а не пандемията?
20
6
 
3
 
! Отговори
ганьо преди 4 седмици
Русия атакува АстраЗенека за да замени със Спутник V
19
3
 
9
 
! Отговори
До 17 стига преди 4 седмици
Колко милиарда ваксини са продадени и ще се продадат за ексоерименти с такива като тебе ? Ще ми сравнявсш ти с кафе и цигари ! Ма изобщо неможеш да мислиш !
18
2
 
6
 
! Отговори
Майстора преди 4 седмици
Ползите: "ваксина" за болест, която може и изобщо да не хванеш; която повечето хора карат с много леки симптоми ( същите, каквито мнозина получават от самото ваксиниране); "ваксината" признато не те предпазва от разболяване и разпространяване; признато не действа срещу разпространяващи се вече вирусни варианти; признато има кратък период на действие.

Определено голям списък, а даже не съм почнал да пиша за потенциалните, и доказано съществуващи рискове - примерно antibody dependent enhancement.
17
6
 
4
 
! Отговори
стига преди 4 седмици
Стига с тези глупости за комисиони и печалби, само обърквате и плашите хората. Какви печалби и комисиони от нещо, което сутрува 5 лв на крайния пазар? Кутия цигари или кафе в мола струват толкова. Смешно е.
16
4
 
7
 
! Отговори
до до 11 преди 4 седмици
Да, то на англичаните приоритет номер 1 им е да утрепят леля Гичка от Горно Нанадолнище.
------------

На производителите на АстраЗеника не им пука нито за леля Мери, нито за леля Гичка!

А, за стотиците милиони печалба!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Досегашната позиция на Агенцията е, че ползите от употребата на ваксината са много повече, от потенциалните вреди.
----------------

100% Цинизъм!!!!!!

Тоест, може да се превърнете в инвалиди или да умрете след ваксиниране с АстраБозата, но ние силно ви препоръчваме да продължите да се "боцкате" с нея!

Е, всеки сам решава дали да поеме риска!
14
1
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 4 седмици
Да, то на англичаните приоритет номер 1 им е да утрепят леля Гичка от Горно Нанадолнище.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе палячoвци, руската ваксина Спутник V е векторна ваксина, произвежда се по принципа на производство на Астра Зенека ваксината. Разлики има разбира се, но иначе основният принцип е същият.
12
1
 
5
 
! Отговори
321 преди 4 седмици
До Анонимен

Проблемът е, че точно от тази не са взели нито лев, защото АстраЗенека реши да я продама на себестойност, сиреч, без печалба, така че пари за рушвети , няма!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Естествено , че от ЕС ще кажат ваксината е ОК та нали са гушнали милиони комисионни за нея. Между другото недопускате ли , че долните англипани може да са сложили в ваксината и малко " новичок" от онази био лаборатория в Солзбъри
10
2
 
4
 
! Отговори
Българина преди 4 седмици
Ама аз нещо не разбирам или съм *** или ЕМА са изманиците на ЕК! Всички чакаме великото разрешително, както руската чака, обаче се оказва, че след разрешителното чакаме още едно от съшата ЕМА за същата ваксина?!?!? И всички пак чакаме! Тук въпросът е за какво ни е агенция която не признава собствените си разрешителни или кое подред разрвшително е валидно, и трябва ли ни изобшо такова, като всака държава си има агенция?