Очаква се окончателната оценка за ваксината на "АстраЗенека"

Употребата й временно беше спряна в почти цяла Европа
18 мар 2021 07:30,
29
Очаква се окончателната оценка за ваксината на "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата трябва да излезе днес с окончателна оценка на ваксината на "АстраЗенека".

Употребата на препарата временно беше спряна в почти цяла Европа, след смъртта на няколко имунизирани с него. Няма доказателства за връзка между ваксинацията и случилото се.

Досегашната позиция на Агенцията е, че ползите от употребата на ваксината са много повече, от потенциалните вреди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Уошингтън Ървинг преди 3 години
Моля някой да ми дефинира как може да " се докаже" смърт от ваксина, и ще спра завинаги да пиша срещу ваксините. По какъв начин е възможно да се докаже, че това и ли онова обстоятелство, причинило смъртта на човек, е вследствие на ваксиниране. (Аз знам начин, ама да видя има ли втори)
25
0
 
2
 
! Отговори
до аа1830 преди 3 години
При 4% смъртност в България от Ковид 4% от 10 000 души са 400 души.
24
0
 
1
 
! Отговори
Джо преди 3 години
AstraZeneca - 17,000,000 ваксинирани (като непропорционално са ваксинирани първо възрастни хора и хора с множество утежняващи ковид заболявания), някъде видях данни за 2000 смъртни случаи, но никой от тях потвърдено свързан с ваксината (понякога просто възрастни хора си умират, щото в живота е така). Сметката е проста дали ваксината опасна и дали ползите надвишават (недоказания) риск. Който иска да прочете, ама не във фейсбук групи "Измамата ковид" и подобни, а медицински репорти и журнали
23
1
 
1
 
! Отговори
Ваксиниран българин преди 3 години
Българина, мазохост както винаги, отрича ваксините, защото той иска да му са затворени заведенията, да не може да си покаже лицето на обществени места защото го карат да носи маска, иска болниците да са му пълни и да не може да се лекува в тях. Така че, остави го българина да си отрича ваксините, сега си му е най-големия кеф, когато може на свобода да си хейти и да проклина живота си както винаги го е правил, ама сега му е дошло наистина на тепсия
22
1
 
2
 
! Отговори
до аа1830 преди 3 години
Ползвайки твоите сметки: Вариянт1: на 10000 400 потенциално биха умрели от корона вирус без ваксинаВариянт2: на 10000 1 потенциално би умрял от/след ваксина.Резултат: 399 души живи и икономиката работи. Ползата превишава вредата.Е има и варият 3: Вируса изчезва(карантина, проследяване итн) и тогава 400 души са живи. Но няма свобода - това масата не го иска.
21
1
 
3
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
Някой може ли да ми обясни какво означава "ползите са много повече от вредите" ако на 10 000 хил. ваксинирани един почине от усложнения след ваксина, то този човек губи всичко. Ако 10 хиляди не бъдат ваксинирани, то вероятността този човек да почине от ваксина в нула.
20
3
 
3
 
! Отговори
asd преди 3 години
Ама кафето го пиеш всеки ден и цигарите пушачите, които са 50% ги горят всеки ден. А ваксината е еднократно нещо, което отваря моловете и всичко друго може да си работи както преди. Защо всички други бизнеси не дадат тези комисиони на политиците, ако комисионите са проблема, а не пандемията?
19
6
 
3
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Русия атакува АстраЗенека за да замени със Спутник V
18
3
 
9
 
! Отговори
До 17 стига преди 3 години
Колко милиарда ваксини са продадени и ще се продадат за ексоерименти с такива като тебе ? Ще ми сравнявсш ти с кафе и цигари ! *** изобщо неможеш да мислиш !
17
2
 
6
 
! Отговори
Майстора преди 3 години
Ползите: "ваксина" за болест, която може и изобщо да не хванеш; която повечето хора карат с много леки симптоми ( същите, каквито мнозина получават от самото ваксиниране); "ваксината" признато не те предпазва от разболяване и разпространяване; признато не действа срещу разпространяващи се вече вирусни варианти; признато има кратък период на действие.Определено голям списък, а даже не съм почнал да пиша за потенциалните, и доказано съществуващи рискове - примерно antibody dependent enhancement.
16
6
 
4
 
! Отговори
стига преди 3 години
Стига с тези глупости за комисиони и печалби, само обърквате и плашите хората. Какви печалби и комисиони от нещо, което сутрува 5 лв на крайния пазар? Кутия цигари или кафе в мола струват толкова. Смешно е.
15
4
 
7
 
! Отговори
до до 11 преди 3 години
Да, то на англичаните приоритет номер 1 им е да утрепят леля Гичка от Горно Нанадолнище.------------На производителите на АстраЗеника не им пука нито за леля Мери, нито за леля Гичка!А, за стотиците милиони печалба!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досегашната позиция на Агенцията е, че ползите от употребата на ваксината са много повече, от потенциалните вреди.----------------100% Цинизъм!!!!!!Тоест, може да се превърнете в инвалиди или да умрете след ваксиниране с АстраБозата, но ние силно ви препоръчваме да продължите да се "боцкате" с нея!Е, всеки сам решава дали да поеме риска!
13
1
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Да, то на англичаните приоритет номер 1 им е да утрепят леля Гичка от Горно Нанадолнище.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе палячoвци, руската ваксина Спутник V е векторна ваксина, произвежда се по принципа на производство на Астра Зенека ваксината. Разлики има разбира се, но иначе основният принцип е същият.
11
1
 
5
 
! Отговори
321 преди 3 години
До АнонименПроблемът е, че точно от тази не са взели нито лев, защото АстраЗенека реши да я продама на себестойност, сиреч, без печалба, така че пари за рушвети , няма!
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено , че от ЕС ще кажат ваксината е ОК та нали са гушнали милиони комисионни за нея. Между другото недопускате ли , че долните англипани може да са сложили в ваксината и малко " новичок" от онази био лаборатория в Солзбъри
9
2
 
4
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Ама аз нещо не разбирам или съм *** или ЕМА са изманиците на ЕК! Всички чакаме великото разрешително, както руската чака, обаче се оказва, че след разрешителното чакаме още едно от съшата ЕМА за същата ваксина?!?!? И всички пак чакаме! Тук въпросът е за какво ни е агенция която не признава собствените си разрешителни или кое подред разрвшително е валидно, и трябва ли ни изобшо такова, като всака държава си има агенция?
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече няма кой да вярва на европейските гейове
7
5
 
17
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
Е кой ще я дава тази оценка бе?Същите дето ни я набиват.