ЕС прие новите санкции срещу Беларус

Те засягат 17 граждани и 11 организации
45
ЕС прие новите санкции срещу Беларус
Снимка: БГНЕС

Съветът на ЕС съобщи, че е приел новите санкции срещу Беларус, с което обхванатите от европейските мерки стават 183 граждани и 26 беларуски организации, съобщава БТА.

Новите санкции засягат 17 граждани и 11 организации, като сред тях са представители на съдебната власт, в това число и на Върховния съд, на Комитета за държавен контрол, разпространители на пропагандата на режима в Минск. Санкциите обхващат също високопоставени официални представители, националния авиопревозвач "Белавиа", хотели и туристически агенции.

Наложените днес санкции са свързани с действията на непризнатия от ЕС президент на Беларус Александър Лукашенко, включително със струпването на мигранти по общите граници.

В съобщението на Съвета на ЕС се отбелязва, че засегнатите от новите санкции съдействат на режима да използва мигрантите с политически цели.

Санкциите включват запор на имущество и забрана за пътуване в ЕС, както и забрана за европейски организации да осигуряват средства за всички физически и юридически лица, включени в днешния пълен списък, поместен в Официалния вестник на ЕС. Днешното решение е пето поред с налагане на ограничителни мерки от ЕС спрямо беларуски представители и организации.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое е по-важно? Изборът на народа или на някой, на който изобщо не му влиза в работата?
40
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Алекс/37"Удри по кухата кратуна на Лукашенко.Да разбере,че не може да се подиграва с ЕС" - всеки се гав'ри с ес. Само кухите кра'туни не могат да го вденат... щот както Борисов им каза: про'сти сте.
39
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Алекс - знаете ли колко са формални тези санкции? Ех аз ти налагам санкции да не влизаш в моята фирма и моя дом. Толкоз. Обаче твоите логистични линии минават през Белорус(ЖП линия до Китай). Ако наложиш истински санкции а не като тези формални. Всички ЕС стоки не могат от там да минават за Китай. Транспортните самолети не могат да ползват Белорус и РФ Въздушно пространство за полети до Азия. И ЕС потенциално ще загуби милиарди само от логистика. Бизнеса дори може някое правителство да свали.
38
5
 
10
 
! Отговори
Минск преди 1 месец
Непризнат а всички се обръщат към него с Уважаеми Господин Президент Лукашенко. Това с което ви промиват мозъците по бг платените статии изобщо не е вярно.
37
10
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Удри по кухата кратуна на Лукашенко.Да разбере,че не може да се подиграва с ЕС.
36
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
А президентът на Косово ЕС/ЕС признава ли го,или то се подразбира,защото депото за наркотици си е тяхно?
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 25 Ами мека са ,как да не са меки ? Гей паради ,еднополови бракове ,джендъри ,все меки ,меки ,нежни и меки .
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 68 А на самозабравилите се демократи ,с насилственото ваксиниране ,затвори ,къртене ще има ли ?
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неолибералите продължават да рушат мостовете на Европа с нормалностга !?
32
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябват потвърди действия от ЕС спрямо Беларус и Русия все пак сме 21 век те какво си въобразяват
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лукашенко явно ще покани половин Сирия да мине транзит през него...
30
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Беларус и Русия са налагани само индивидуални санкции срещу ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА.В същото време, у нас русофилите ореваха де що има, да бъдели отменени санкциите.И пак по същото време ЕДИН ИЗВЕСТЕН РУСКИ МАГАЗИН ПРАЩИ ОТ СТОКА НА СРАВНИТЕЛНО НИСКИ ЦЕНИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ТЕЗИ СТОКИ СА ВНЕСЕНИ ВИДНО ОТ СТРАНА ИЗВЪН ЕС.И пак в същото , ОТ 2014 Г. РУСИЯ Е НАЛОЖИЛА САНКЦИИ НА ПРОДУКТИ ОТ ЕС.Е.....РУСОФИЛСКИ ГНИДИ, ЧИИ САНКЦИИ ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯТ?????
29
8
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
И всички отново се изсмяха на на брюкселските психопати.
28
6
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Тоя лудост няма край....
27
9
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
Белорусци са наджаскани със спутника сто на сто..
26
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали помните че в Беларус няма ПЛАН-демия, и съответно живота си тече съвсем нормално! Това дето ни го разправяха световните кукловоди, че едва ли не Беларус ще стаен държава на зомбита, се оказа пълен фарс! А метежите срещу Лукашенко явно бяха провокирани от отказа му да участва в ПЛАН-демията
25
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ги оградят като с китайска стрена и Беларус и Русия и де си кесят там. Много са меки западняците. Само Източна Европа е познала руския ботуш и знае какво е да си съсед с комунистическа държава.
24
12
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
Явно, Европа ще студува !
23
2
 
7
 
! Отговори
Хайде, хайде до 22 преди 1 месец
Разбира се че може от още 5...6... държави, но на много по високи цени.
22
9
 
21
 
! Отговори
Спокоен преди 1 месец
Как точно ще санкционираш държава която си има всичко. И нефт, и газ, и пшеница, и металургия и производства, и обща граница със световна сила. Ама Беларус е едно от най-големите находища на поташ в света. Купува се на зелено за години напред.