Във Франция разбиха мрежа за фалшиви ваксинационни сертификати

Хакнали данните на лекари и създали 62 000 неверни сертификата
27 яну 2022 17:30, Елка Василева
26
Във Франция разбиха мрежа за фалшиви ваксинационни сертификати
Снимка: архив, БГНЕС

Разследващи във Франция разбиха мрежа за измами, която се предполага, че е създала 62 000 фалшиви сертификата за ваксинация срещу коронавирус, предаде ДПА.

Разследването, проведено от специален отдел за киберпрестъпления в Париж, е довело до ареста на 5 души в районите на Поатие и Лион, съобщи снощи "Франс инфо", като се позова на полицията.

Заподозрените, на възраст между 22 и 29 години, са обвинени, че са хакнали данните на 35 лекари и са създали фалшиви доказателства за ваксинация срещу коронавирус. Твърди се, че след това те били продавани директно или чрез посредници.

Измамата е разкрита след сигнали, включително от компания за здравни застраховки, която се е натъкнала на хиляди предполагаеми ваксинации, извършени от една медицинска сестра, която е посочена в документацията, но всъщност изобщо не е участвала във ваксинационната кампания.

Неотдавна френското правителство изчисли, че в страната има около 200 хиляди фалшиви сертификата. Откакто обаче Франция въведе изискване за бустерна доза, за да признае пълната ваксинация на дадено лице, много от фалшифицираните сертификати вероятно са станали неизползваеми за купувачите.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Не зная някой от моите колеги или колежки, които са ваксинирани, да каже, че негови приятели, познати или роднини - също ваксинирани - са хванали Ковид. Тези, с фейк сертификатите, се водят за имунизирани сертифицирани болни и логиката проработва: "Это, вот вам. Ковид удря имунизираните ваксъри." В НЕ/имунизираните антивакаксъри с фалшиви сертификати е проблемът.
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После, що имало ваксинирани в болница. Ами щото не са ваксинирани!
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната порция глупости. На Микрон му се клати столът яко. Крие се, ако го видят, ще го линчуват. Всеки ден има яки протести с бой и оръжие, но мисироците няма да ви го кажат. Питайте хора, които живеят там. Имат много по-съществени от проблеми от този, да се занимават с тапии за нищо. ЗС без друго в нормалния свят, ненацисткия, не се гледат от поне 2 месеца.
16
4
 
21
 
! Отговори
123 преди 2 години
Щот "ваксините" не работят БЕ! Ако работеха, всеки щеше да се реди на опашка....
15
3
 
25
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
То и от истинските няма смисъл: 1. Преболедувал 2. Ваксиниран 2 пъти 3. Болен :) Измата на века! Според мен ваксината занулява имунната система и за това хората се разболяват отново. Има много случаи на хора, които са боледували и след това ваксинирали с НУЛА антитела! НУЛА! Правете си сметката преди да се бодете. Аз отивам да се лекувам с бабини илачи! СТИГА БЯЛА ФАРМА МАФИЯ!
14
2
 
20
 
! Отговори
Дядо Ваньо преди 2 години
Е нали викат, че на запад нямало корупция и измами? Всичко дето летяло се яло.
13
2
 
25
 
! Отговори
А преди 2 години
за калпавите ''ваксини'' кога ще разбият мрежата??
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас лекарите издават сертификати на хора без да приложат ваксини.Тези сертификати не са фалшиви и не могат да бъдат хванати.Това е най-лошото.От хората с които общувам и които споделят в България истински са ваксинирани 70%,останалите имат сертификати благодарение на добронамерени лекари,които получават добри суми срешу изхвърляне на доза ваксина в мивката,писане около две минути и принтиране на хартия.Не знам в други страни дали има добри лекари,като нашите.
11
1
 
11
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Браво, направо ги съдете за тероризъм и ги обесете на бул."Шан-з-Елизе" на всяко дърво да виси поне 1 седмица. Идиотщината край няма.
10
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после защо умирали ваксинирани. Ето тези носят отговорност за бустерите.
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който се сети изначално защо хората не само у нас, но и в целия свят, търсят фалшиви сертификати, има добра идея "къде е заровено кучето".
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сертификати са фалшиви. Щото това което сертифицират не съществува. Ако някой ви продаде златен пръстен със сертификат за автентичност и после се окаже, че пръстена е от желязо тогава и прилежащия сертификат и самия пръстен са фалшиви. Сега ви правят ваксина за да карате леко или да не се заразите с КОВИД, заразявате се и умирате, сертификата ви не е фалшив въпреки, че ваксината не прави това което ви казват.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатите не са фалшиви, а напълно законни. Ако са фалшиви, системата веднага ще го отчете. Просто не са поставени ваксините.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5g мрежата няма нищо общо с вируса нали?Значи мога да спя спокойно..
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5g мрежата няма нищо общо с вируса нали?Значи кога да спя спокойно..
4
2
 
37
 
! Отговори
ha ha преди 2 години
Най лесния и ефективен начин да се пресече тази нелегална дейност - е да се махнат Сертификатите!!!!
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, че те всичките"сертификати" са фалшиви защото не вършат никаква работа за борбата с вирусо.
2
3
 
19
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
А ние сме били най-корумпираните...дръжки.
1
3
 
29
 
! Отговори
Професор Вагинова преди 2 години
Ами при условие, че фъксините са фалшиви, следва и сертификатите да са фалшиви!!! Това не е новина