Британски авиокомпании намериха начин за наемане на служители от ЕС

Използват наемане на самолети
20 юни 2022 19:36, Росен Стойчев
5
Британски авиокомпании намериха начин за наемане на служители от ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Британските авиолинии откриха вариант да наемат служители от ЕС, съобщи Дейли Телеграф.

Наемането на служители от ЕС изисква издаването на работна виза.

Още по темата
Открит е обаче вариант, по който това да се избегне.

Големите компании използват вариант за отдаване под наем на самолети, заедно с екипажа. Това им помага да отговарят на правилата, според които персоналът, който работи на британски самолети, трябва да разполага с визи.

Решението се прилага от трите големи британски компании. Те наемат самолети от Литва и Латвия.

Британският министър на транспорта отхвърли подобно решение за справяне с липсата на персонал. Някои компании се оправдават, че наемат самолети от други държави, за да гарантират достъп до разнообразни дестинации.

Много граждани смятат, че това дава свободен достъп на европейските служители до британска работа.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"И защо трябваше да има Брекзит, че сега да се чудят как да наемат европейци?" - щото Е.С. ги източваше, а сега особено покрай войната правят големи икономии защото САЩ натискат Е.С. да праща помощи, а не О.К. По-собре да задвижиш 1-2 механизма за внос на имигранти вместо да даваш по половин милиард на месец за няква си Украйна.
4
3
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 1 година
До Анонимен 2Не им трябваше. Допуснаха референдума, за да си укрепват вътрешно-политическите позиции, като не мислеха, че ще се стигне до там, след което обаче популистите като Фараж и Джонсън поеха вълната и масово излъгаха народа. Народът, както навсякъде, е масово прошт и лесно манипулируем. Тук се случва нещо подобно с позицията за Македония, а утре като падне правителството и дойдат радеф, янеф и копейкин, може да излезем от нато и рушия да ни анексира.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглосаксите искаха да са извън ЕС, сега наглеят, като искат работна ръка от там.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо трябваше да има Брекзит, че сега да се чудят как да наемат европейци? Оправи ли им се икономиката? Не. Но и те като българите първо да си счупят главата зап да разберат че с нея не се разбиват стени.
1
2
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Ами да накарат чал,мите да работят,не да лежат на помощи.Сега и укри им дойдоха,да не се оплакват,ами да ги пращат на работа.