Макрон пресуши бутилка бира за 17 секунди и предизвика скандал във Франция

Обвиниха го в токсична мъжественост
20 юни 2023 21:06, Нели Христова
106
Макрон пресуши бутилка бира за 17 секунди и предизвика скандал във Франция
Снимка: БГНЕС

Видео, показващо как Еманюел Макрон изпива бутилка бира за 17 секунди, постави френския президент в центъра на спор за прекаленото пиене и токсична мъжественост.

Кадрите показват как подават бутилка "Корона" на Макрон в съблекалнята на Тулуза, след като клубът по ръгби победи Ла Рошел на Стад дьо Франс в Париж през уикенда. Президентът изгледа мача от ВИП заграждението.

Призован да изпие едно питие, Макрон пресушава бутилката под аплодисментите на играчите и треньорския щаб, много от които с извадени телефони, за да уловят момента. След това президентът удря празната бутилка на плота.

"Токсичната мъжественост в политическото лидерство в един образ", написа в Twitter Сандрин Русо, депутат от Зелената партия. Публикацията й предизвика отговор от депутат от собствената партия на Макрон, Жан-Рене Казньов, който каза: "Президент, който споделя радостта на 23 играчи и участва в техните традиции. Това е всичко."

Бернар Басет от благотворителната асоциация Addictions France каза пред BFMTV, че "президентът носи отговорност като модел за подражание по отношение на даването на здравословен пример за поведение".

"В този случай той свързва спорта, партитата и консумацията на алкохол в контекст на мъжествен натиск от връстници, където всеки пие твърде много", допълва той.

Макрон често се асоциира с френските спортни отбор. Той си поговори с членовете на мъжкия национален отбор по футбол в съблекалнята им, след като загубиха финала на Световното първенство от Аржентина в Катар в края на миналата година.

Трикът с пиенето на бира може да има за цел Макрон да се представи като човек от народа. Той със сигурност се нуждае от ръст в социологическите проучвания, тъй като популярността му беше засегната от приемането на закон, увеличаващ закона за пенсионирането по-рано тази година – ход, който предизвика масови протести в редица градове.

Президентът е твърд поддръжник на френската винена индустрия, след като веднъж заяви, че редовно пие по чаша вино докато обядва и вечеря. Той също така е блокирал опитите на органите за обществено здравеопазване да популяризират "сухия януари" – при който хората започват годината без алкохол.

Вестник Liberation се опита да напомни на Макрон някои от предишните му мисли относно пиенето на алкохол, които той изказа по време на посещение на селскостопански панаир през 2018 г.

"Бич за общественото здраве е, че младите хора прекаляват с алкохол или бира, но това не се случва с виното", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
хм преди 10 месеца
С тази баба до себе си, голяма мъжественост демонстрира. Ако ще и 2 бири за 13 секунди да избие и 3 шишета да счупи после. Цялата им работата такава - фалшива.
79
0
 
7
 
! Отговори
Един с Една преди 10 месеца
Коронката е 330 мл. Тва се пие за 6-7 сек макс. Кой знае кви пари е взел за тая реклама.А тия изнежените кво толко критикуват, да не е изпил бутилка уиски на екс?
78
0
 
7
 
! Отговори
ген. Мъдуро преди 10 месеца
Аз тия шишенца избягвам да ги пия че току виш съм ги глътнал по невнимания.
77
0
 
12
 
! Отговори
Супер Селтак преди 10 месеца
Епа тя тая бутилчица се пие на един дъх за 3 секунди, каква е тая излагация цели 17. Че го и критикуват, бааасииии джендърите.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм почитател на биричката, но определено не очаквах от Макрон като почитател на бабите да е глътне така наведнъж :)))
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За 17 секунди толкова
74
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Обвиниха го в токсична мъжественост" Аз като ви казвам, че западняците са се побъркали вие не ми вярвате
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истински Андрю Тейт ви казвам ...
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз мога да пресуша бутилка бира за секунди, но не управлявам цяла държава
71
2
 
2
 
! Отговори
Кики Гриндера : преди 10 месеца
"В група сме в секс-чата с палавите Трюд00 и ОМакрон <3 <3 <3 <3 <3 <3"
70
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
Лош човек!Оставка!
69
0
 
5
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Сега някой негов опонент да изпие две бутилки бири за 17 секунди.
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тсс браво голям мъжкар короната е 330 милилитра.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредният соросоиден проект (Макаон) влезе в новините с поредната героична глупост от рода на дебаркирането на Христо Иванов на плажа в Росенец в търсене на коалиция с Доган
66
2
 
17
 
! Отговори
Порко преди 10 месеца
Много шум за нищо. Жаден човека - разквасил устата. Жулнал една биричка - чудо голямо. Аз короната само така я харесам - като разхладително една на екс. Ама е скъпа за каквото представлява, та я избягвам и не я харесвам особено.
65
1
 
18
 
! Отговори
Поркач преди 10 месеца
После оригнал ли се е? Ако не, какъв мъж е?
64
4
 
10
 
! Отговори
Истината Боли преди 10 месеца
Файненшъл Таймс: Европа изостава от Америка и пропастта се увеличава От технологиите до енергетиката, от капиталовите пазари до университетите - ЕС не може да се конкурира със САЩ
63
2
 
13
 
! Отговори
Вчалгария преди 10 месеца
Пресушаваме бутилка ракия за толко, ке се пъчите
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Токсична мъжественост" казано от "зелен" депутат за мъж който пие бира. Нямам какво да кажа повече, освен да внимавате за кого гласувате.
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Макрон ако е мъж ще изпие още една бира,ще се оригне след това и ще тегли една майна на тази възмутена женица. Да види как ще му се вдигне рейтинга