Ердоган: Турция не очаква нищо от ЕС, чакаме вече 60 години

Определи като несправедливо отношение издаването на визи
Обновена: 1 окт 2023 21:44 | 1 окт 2023 21:35, Анисия Иванова
117
Ердоган: Турция не очаква нищо от ЕС, чакаме вече 60 години
Снимка: БГНЕС

Турция не очаква нищо от Европейския съюз относно членството на страната в блока, заяви днес президентът Реджеп Тайип Ердоган в реч на откриването на новата сесия на парламента. В речта си Ердоган говори и за днешния атентат в Анкара и заяви, че терористите "не постигнаха целите си и никога няма да ги постигнат", цитиран от турските медии.

"Ние нямаме никакви очаквания от Европейския съюз, който ни кара да чакаме вече 60 години. Ако те се откажат от несправедливото си отношение (към Турция), особено по отношение на издаването на визи, ще поправят грешките си. В противен случай ще загубят правото си да очакват каквото и да било от нас", подчерта турският президент.

Турция започна официално преговори по присъединяване към ЕС през 2005 г. Към днешна дата 16 от 35-те преговорни глави остават затворени, тъй като страните не могат да постигнат съгласие по тези въпроси, като например кипърският проблем.

На срещата на върха на НАТО през юли във Вилнюс Турция заяви, че е готова да подкрепи присъединяването на Швеция към алианса в замяна на премахване на пречките в преговорния процес с ЕС, засилено сътрудничество в рамките на митническия съюз и либерализиране на визовия режим. В същото време беше постигнато споразумение с ЕС за актуализиране на пътната карта за отношенията в рамките на митническия съюз. (С. Георгиева, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Приемат ли Турция в ЕС , България автоматично попада в ново турско робство ! В югоизточна България , всичко е изкупено от Турци чрез подставени лица , като прибавим и другите региони с преобладаващо турско население , ....направете си сметката !
77
1
 
2
 
! Отговори
2 пъти пред Виена, преди 9 месеца
за да ислямизирате Европа ? Европейците помнят историята !
76
1
 
3
 
! Отговори
нн преди 9 месеца
Турция има 5% от територията си в Европа. Турция не е в Европа, е и за какъв ЕС се гласи, просто няма да стане тяхната.
75
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
какво направи със сев кипър косово сега нагорни карабах гониш кюрдите с танковене спираш мигрантите към европа за какво ес да те приеме да мътиш водата и дасъздаваш проблеми
74
2
 
2
 
! Отговори
anrydisappear преди 9 месеца
До Анониментуркието ако не Авропата да си пласират стоката и Рашата за туризма ще останат само по налами да удрят метани в джамията.
73
5
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 9 месеца
Тоз пак обърна плочата!
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И ЕС не очаква вече нищо от Турция . Милиардите , които ЕС вложи в Истанбул свършиха работата си . Свръх огромния Град е по близо до Европа отколкото до Азия . Връщане на зад е невъзможно . Турция си остава в задлъжнелост
71
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
България трябвя да провери всичките си закони и всеки който дори малко прилича на немските моментално да бъде обявен за невалиден като противонароден! германия не държава.
70
4
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Така е. Турция трябва да мачка лицемерите от брюксел навсякъде!
69
3
 
6
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
Турция е доста прехвалена държава. С 100% инфлация и основна лихва 30% на всички е ясно че фалита е видим и това си е нормален цикъл в Турция. Имат много плюсове, но като цяло икономиката и шериата не вървят добре ръка за ръка, при положение че не блика нефт от всякъде.
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте какво произвежда Турция, вижте им туризма, вижте им земеделието, киноиндустрията и търговията, вижте им демографията. Всички тези неща им дават бъдеще. Ако в момента е инфлация, и имат ниска покупателна способност/която всъщност е горе-долу като българската/, те имат всички предпоставки, да дръпнат икономически, просто колелото ще се завърти. И това с или без ЕС, докато ние сме силно зависими от ЕС.
67
1
 
6
 
! Отговори
до 99 преди 9 месеца
Представят се така, както го питат, както има графа в документите. Според вас дъщерите на Кирил Петков какви трябва да се пишат? Цялата тази чергарщина и номадство, унищожава културите. На всяко ниво, във всяко отношение. Защото култура занчи граница. И е буламач и помия почти навсякъде.
66
7
 
7
 
! Отговори
Будилник преди 9 месеца
Крайно време е и в България, както в Германия, да се премахне двойното гражданство. И без това всички чужди граждани го използват за лесен достъп до ЕС. Така ще отпадне от политическата сцена и ДПС, която е "неетническа" партия.
65
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Този има раздвоение на личността. Хем иска в ЕС, хем прави всичко възможно да наложи Шерията. Лицемерие по арабски.
64
1
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 9 месеца
Само дето 1. В САЩ НЯМА официален държавен език; 2. Поне 30% от населението на САЩ са испанскоговорящи и ползват английски зле. 3. САЩ е придобила площ с купуване на земи на юг, а не с желание на населението. ...Освен другото изтребление *** местните. ...По-добре не ги давайте за пример за държавно устройство. Младите сега даже не знаят понятието "дивия Запад", и напразно. Защото е здравословно да имаш реална, а не зомбирана представа за света.
63
2
 
2
 
! Отговори
До Ястреб Османл. 80 преди 9 месеца
Тукашните индийци в чужбина се представят като българи. Затова през последните няколко десетилетия на места в ЕС реагират по начина, който ти описваш, но не когато чуят българска реч, а когато някой заяви, че е българин. Трябва им време, за да се ориентират, че има разлика между понятията "българин" и "гражданин на България". Що се отнася до българския език, западняците и да го чуят, трудно ще го различат от останалите славянски езици, затова за тях той не е етноразграничителен белег.
62
1
 
3
 
! Отговори
До 81 преди 9 месеца
Даването на гражданство в САЩ наистина става с церемония, а преди това кандидатът трябва да докаже, че е научил английски език поне до определено ниво.
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Турция е много силна държава, с много голям потенциал във всяко отношение. Тя застрашава доминацията на Франция и на Германия. Затова не я искат. Самият ЕС сега е сбор от малки, но силно претенциозни държавици. Турция няма никаква полза от ЕС. И Българи я няма. Но ни натириха. Надявам се много скоро ЕС да си се саморазпадне, Беланието на известна върушка да стане като Европейски съединени щати да не се осъществи.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 81 Пропускаш нещо важно. Всяка държава има свои правила. В Швейцария, за да получиш гражданство, трябва през последните шест месеца да си живял на един и същи адрес в тази държава и да представиш документ, според който съседите ти нямат нищо против да ти се даде гражданство. Опитай се да си представиш какво би се случило тук, ако бхаратците са с временно гражданство, както е в някои западни държави. Дали поне 3% от тях биха получили постоянно такова?
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Там те приемат ако си послушенЗа какво ви е да влизате