Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" е десетгодишна война

Ще търси съдействие за освобождаването на израелските заложници
2 дек 2023 21:10, Анисия Иванова
75
Макрон: Пълното унищожение на "Хамас" е десетгодишна война
Снимка: БГНЕС/EPA

Пълното унищожение на "Хамас" би означавало десетгодишна война" - заяви в Дубай френският президент Еманюел Макрон, който е обсъдил ситуацията в Газа по време на световната среща за климата.

"Подновяването на сраженията в ивицата Газа е много обезпокоителна тема, която обсъдихме в много разговори" - това е заявил френският президент Макрон на пресконференция след срещата за климата в Дубай, съобщи БНР.

Оттам той призова международната общност да удвои усилията, за да се постигне трайно прекратяване на огъня, да се освободят заложниците, които са още в плен на "Хамас", да се осигури нужната помощ на цивилното население в Газа и да се гарантира безопасността на Израел.

Макрон прикани Израел да уточни целите на тази война, като заяви, че "успешната борба с тероризма не се състои в системно и непрекъснато бомбардиране".

"Вярвате ли, че е възможно напълно унищожаване на "Хамас". Това би отнело 10 години", смята той.

След срещата френският президент ще отпътува за Катар, за да търси съдействие за освобождаването на останалите израелски заложници в Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
ТОЯ САМО СИ ПРАВИ РЕКЛАМА,А РЕАЛНО ЗА НИЩО БНЕ СТАВА И ФРАНЦУЗИТЕ ГО НАМРАЗИХА !!ДОРИ НИКОЙ НИКАДЕ НЕ ГО КАНИ,А САМ СЕ БУТА ПО МРЕЖИТЕ !!!
65
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До ххх Сигурно си прав - не е приятно цял живот да си вързан като дете за религията си /тя им наставлява всяка глътка въздух, а това предизвиква съответна несъзнателна реакция дори при децата, а камо ли при възрастните/..Но все пак им държи юздите в някакви рамки..Ако съдим по Израел /които са от същото тесто!/ на тях наистина им е нужно нещо такова, обаче..Бог си знае работата! Но евреите са неимоверно "***" - те не се учат изобщо от грешките си! Бият си главите в стените докато ги имат..
64
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До тъ.помер Наистина си избрал точно ника си - ***.тията ти е неизмерима като на всяко БСП и СИЕ, значи...Само и губя времето да ти обяснявам, но с две думи - нито мразя политиката, нито мразя БСП! Така че от анализите ти не остава нищо, съжалявам! Колкото за морала, сигурно съдиш по себе си, БСП- в противен случай би трябвало да ми посочиш кое точно в моите мнения е неморално, но такова нещо няма, разбира се-от общи приказки ми се повръща вече!Ти първо прочети Ад, значи..БСП ВЪН!
63
1
 
1
 
! Отговори
Мосад преди 4 месеца
Дияна е Диян, който до 1986 и след 1992 е Демир.
62
1
 
2
 
! Отговори
ххх преди 4 месеца
Преди много години почти се бях сприятелил с един арабин.Един ден той ми каза:"Ние,арабите сме много мързелив,лъжлив и коварен народ".Не му обърнах внимание.Към днешна дата съм убеден на100% в истинността на думите му.Израел изнася нагледно урок ,как трябва да се отнасяме с арабите-мюсюлмани.Те им знаят и зъбите.
61
0
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Диана,не те обиждам,а анализирам,мразиш политика но си против БСП,противоречие.Морал,за да пишеш за него трябва първо да го имаш,а за Ад попитай първо твоята душа(хамаз).
60
2
 
2
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До *** Много се лъжеш, БСП! Твърде трудно е за теб да разбереш някои неща, защо ли се опитвам да ти обяснявам?..И защо реши, че моят живот е скапан?!..Такива неща се наричат "удари под кръста" - обиждаш ме лично за да не се почувстваш губещ...Страхуваш се, значи...Не се бой - аз хора не ям!..А евреите...и те нямат морал!... Както Данте Алигиери ги е описал в "АД"- те са си продали душите на дявола, нямат души!..По-добре стой далеч от политиките - БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
59
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Диана,пишеш пълни глупости,точно обратното е,съседите са тези които не могат да съжителсват и провокират на базата наречена ислям,просто е да сееш терор в името на бог (аллах) е действие против него.Когато заставаш на тяхна страна ти си против бога(човечеството).А пък БСП не ти е виновно за скапания ти живот,просто си неспособна и не можеш да се адаптираш в реална среда.
58
3
 
1
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До *** Аз не мисля, че американците осъзнават зависимостта си от евреите - онези действат "под масата", лъжат, подмилкват се, правят се на "голями приятели", на "беззащитни агънца"...А и американците не ги обичат много и за тях е по-добре да си седят далеч от тях...Не всички пари са в ръцете на евреите!...Не смятам, че има светци - всички са хора от плът и кръв, но определено не съм съгласна с чернилката, която се излива върху палестинците..Така проблемите там няма да се решат!...
57
4
 
0
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До Анонимен57 Във всеки случай, не и натрапените там евреи...Както и да е, проблемът е днешният Израел и неговата неспособност да осигури мирно съвместно съществувание в района..Не може целият свят да страда от неспособността на евреите да се разбират мирно с хората..Сигурна съм, че те провокират много отрицателни емоции в съседите си...Както виждаш днес, те разчитат и се опират единствено на насилието, а това е недопустимо ако наистина имат желание за разбирателство - такова явно няма!
56
0
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Диана,когато пиша че управляват света,то значи че са хората с парите,американците нищо не могат да спрат,това значи еврейн да спре парите на евреи,само не разбирам наистина ли мислиш ,че хамаз са светци.
55
2
 
0
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До Анонимен56 Българите са вдигали много бунтове, смеш.ко! Имали сме много хайдути по пътищата, които са колели и убивали и жени и деца и всичко...Ти не се прави на толкова българка, защото българщината ти е толкова фалшива, колкото може да е, а БСПарската ти мръ.сотия и манипулация ти е вкоренена в мозъка на костите ти...Като не знаеш и не разбираш нещо, поне си трай или питай, значи! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! - от всяко дърво *** не става
54
0
 
4
 
! Отговори
Още в нашто преди 4 месеца
До Анонимен54 Да...И аз имам подобни наблюдения за арабите - дори богати араби се стремят нещо да измошеничат белите хора..Но знаеш ли, това е залегнало в исляма им - да лъжат друговерците! Още в нашето робство турците са ни унижавали по всякакъв начин по тази причина - чела съм толкова много неща за това, че дори винаги си имам едно наум с турците...Знаеш ли, те демонстрират такова поведение пред теб, но съм сигурна, че са те слушали внимателно и са изпълнявали каквото им казваш сериозно...
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Евреите живеят по собствените си земи от 4000 години, християните от 2000. Палестинци за първи път се появиха през 70' на миналия век, араби приели за име географски район. Нещо като северномънкедонците, ама талибани и башибозук. А самите араби завладяват Палестина през 8 век, 70 години след смъртта на Мохамед, избивайки повечето местно християнско и еврейски население и строят джамии върху църквите у синагогите. Та, кой от тях е 'местен'?
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак казвам, Диана не е българка или българин. Вече съм убедена! Да сравняваш българи с палестинските ислямисти. Кога си видяла българин да коли и гори живи турски жени и деца за пет века, кога? Да отвлича 8 месечни бебета и да изнасилва групово турски майки пред децата им? За никакви права не се борят, уставът на Хамас е в интернет официално - те си казват, че искат геноцид над евреите, халифат и не признават държави и граници, а само шариат.
51
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До тъ.помер Евреите не управляват света, а управляват управляващите - това са хора "под масата"! Ако американците им спрат субсидиите, те са "мъртви" за нула време..За това и мисля, че в това дребно буржоазно време много хора са попаднали под влиянието на неморалните евреи и не ни очаква нищо хубаво от това - гледай какво им се случва на тези не.г.одни.ци...
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз от арабите по-нагло, мързеливо, гнусно и лакомо за пари друго такова племе не познавам. Казвам ви го след като съм живял и работил 6 години в залива, и то като треньор на национален отбор и сред спортисти, които би трябвало да са видели свят и да са се понаучили. Смятат, че всички са им длъжни, че са предопределени да завладеят света и че преди тях не е имало нищо. Свикнали са да вземат наготово, вероятно затова Израел ги подлудява. Малка държавичка, която ги бие по всички показатели.
49
0
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Диана,те не се мислят за ...,те управляват света,разбирам злобата ти но не мога да ти помогна,щом те са против държави живеещи в средноковието и сеят тероризъм по светът,аз съм плътно зад тях.Предпочитам си демокнацията колкото и лоша да е,в пъти е по добра от тази ислямска глупост.
48
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До Анонимен52 Явно обстоятелствата от времето на създаването на Израел до днес са се променили много и ООН може би трябва да преразгледа решението си при наличието на такъв конфликт там даже...Искаш да кажеш, че Израел се е построил на пустеещи земи ли?!... И... стига си говорил за тези 4000 години - казах ти вече, че от повече от 2000 години тези хора не живеят по тези места! Иначе преди 100 млн. години те изобщо не са съществували не само там ами никъде по света, значи...
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
'диана', ти не си българка, това е повече от ясно. Предполагам *** е от онези жени, които спяха с араби през соца и си се появила ти. Българин няма да оправдае убийството на десетки хиляди в сащ, израел, България или какъвто и да е терор, по никакъв начин, никъде! Не можеш да заблудиш никого, камилското ви семе си личи от километри. И на Марс да ви пратят, няма да станете хора. Щях да те разбера, ако просто мразеше евреи от злоба, но да мразиш и всички европейци, това го може само джихадист