Оуен отново шокира Аржентина

С два гола на Майкъл Оуен в последните 5 минути на мача, Англия постигна драматична победа с 3:2 в приятелската среща срещу Аржентина.
13 ное 2005 02:06,
Оуен отново шокира Аржентина
Майкъл Оуен ликува след победния гол срещу Аржентина снимка: skysports
С два гола с глава на Майкъл Оуен в последните 5 минути на мача Англия постигна драматична победа с 3:2  в приятелската среща срещу Аржентина, играна на неутрален  терен в Швейцария.

Аржентина започна мача по-активно и играещият на вратата на Англия Пол Робинсън  трябваше да се разпъва, за да отрази удар на Рикелме. В 7 минута Майкъл Оуен  вкара топката с глава след центриране на Рууни, но голът му беше отменен заради засада. 5 минути по-късно още по-ощетени могат да се смятат аржентинците, защото техен гол бе отменен за бутане на защитник от Ернан Креспо, въпреки че повторенията показаха минимален контакт. Малко по-късно след  центриране на Стивън Джерард Уейн Рууни удари страничната греда на вратата на Аржентина.

В 35 минута Аржентина откри резултата чрез Ернан Креспо, който получи добра топка след съобразителна игра на Макси Родригес. Отговорът на Англия бе почти мигновен и само 2 минути по-късно Бекъм отклони с глава топката към Рууни, който хладнокръвно излъга вратаря на Аржентина.

През второто полувреме "Гаучосите" отново започнаха по-добре мача и пак Рикелме застраши Робинсън.  В 53 минута Аржентина отново поведе след като Рикелме центрира брилянтно от пряк свободен удар и Аяла вкара с глава. След този гол англичаните се активизираха и Франк Лампард отправи остър удар от линията на наказателното поле, а чудесно изпълнен фаул от Бекъм беше спасен с трудност от аржентинския вратар, след което добавка на Оуен като по чудо не  влезе в мрежата.

Мачът вървеше към победа на Аржентина, но 5 минути преди края центриране на Джерард беше засечено по зрелищен начин от Оуен.  И когато всички си мислеха, че приятелският мач ще приключи с миролюбиво равенство, отново Оуен взриви трибуните, като в 92 минута  вкара с глава центриране на Джо Коул. Това беше 35 гол на Оуен, като 25 годишният нападател на Англия стремително наближава рекорда на Боби Чарлтън от 49 гола.

С победата Свен Горан Ериксон получи важна доза самочувствие, след неубедителните игри на Англия напоследък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание