Антибиотиците могат да доведат до астма

Антибиотиците, които някои новородени приемат през първата си седмица на бял свят, увеличават три пъти риска от появата на астма
19 май 2008 16:32,
2
Антибиотиците могат да доведат до астма
Снимка: Булфото

Антибиотиците, които някои новородени приемат през първата си седмица на бял свят, увеличават три пъти риска от появата на астма в по-късна възраст, предаде ИТАР-ТАСС.

Това показват резултатите от изследване, проведено от учени от Университета в Гьотеборг сред 5 хиляди кърмачета, приемащи подобни препарати.

Причината за това явление е, че лечението с толкова силни препарати подкопава нормалното развитие на имунната система на децата, разрушавайки естествената бактериална среда в стомаха им, смятат медиците.

Предположенията, че антибиотиците са рисков фактор за астма и алергии, съществуват отдавна, но по-рано учените не успяваха да ги докажат.

Статистиката показва, че 8% от всички деца на възраст до две годинки боледуват от астма. Сред останалите причини, които могат да предизвикат появата на заболяването, са наследствени, преждевременно раждане и прекалено кратък период на кърмене.


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 14 години
Хихи, цици :)