Грип през пролетта? Няма страшно, отмина вълната

През пролетта по-характерни са респираторните инфекции
12 мар 2017 09:50, Боряна Павлова
4
Грип през пролетта? Няма страшно, отмина вълната
Снимка: архив Reuters

"Не очакваме нова грипна вълна. Той е сезонно заболяване, с края на зимата свършва. Летен и пролетен грип няма". Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"В момента грип почти няма, има някои единични случаи, но това е характерно за края на всеки сезон. Тази година той дойде по-рано, след което случаите рязко започнаха да намаляват. Не очакваме нови вълни. Характерни за сезона са респираторните инфекции: Хрема, запушен нос, болки за гърлото са характерните вирусни инфекции за студените сезони", поясни специалистът пред "Нова тв".

"Алергиите обикновено започват с цъфтежа на растенията. След една проявена вирусна инфекция имунитетът е намален за 1-2 месеца. Трябва да се избягва контакт с кихащи хора, да се мият ръцете", съветва проф. Кантарджиев.

Професорът обясни още, че не бива да се прекалява с витамините в големи количества, защото те може да навредят. За сметка на това ако се храним балансирано можем не само да приемем нужното количество витамини, но и да постигнем по-добър ефект.

"Тези седмици е моментът, в който да се вземат ефективни мерки срещу комари, преди разлистването на листата", заяви още Кантарджиев.
 


4
Още по темата: грипгрипна вълна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Има ХЛОР терор преди 1 година
Терористире с бели престилки трябва да докладват какви хлор токсични препарати ползват за масово поразяване на деца и възрастни.Лични проучвания доказаха че хлор токсичните препарати отравят трайно децата както чрез обемно обгазяване с Бойни отровни вещества на стаи и спални в детски ясли и градини ,така и с отровени с хлор токсични препарати прибори за хранене.Тези химически оръжия пробиват трайно майчината охрана на децата и поразяват устна кухина ,гърло,нос,сливици,следват бронхити ,пневмонии
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е с силен отганизъм съм редовно спорт силна храна инизведнъж от нищото втори грип с нови симптоми давай пари пак за лекатства.В ада да горите един ден долни иzруди
2
0
 
3
 
! Отговори
Аман от мафиоти преди 1 година
Da se докладва как заразиха нагло над един милион българи .откъде закупиха заразите и колко милиона ограбиха българите наглите престъпници.
известно е че за всяко продадено лекарство тн лекари получават яко доходи.

Колкото по много и по трайно болни имат токова повече хиляди лева месечно вземат.Затова отровиха питейните води с комбинирани ХЛОР ТОКСИЧНИ отрови.
1
0
 
3
 
! Отговори
вятър и мъгла преди 1 година
Всички тези статии и вдигането на шум облагодетелстват единствено аптеките,който след поредните фалшиви грипове си вдигат оборота до 500-1000%

Защо магнезият е важен през бременността?
Защо магнезият е важен през бременността?

Защо магнезият е важен през бременността?

Употреби на алое вера, за които може би не знаете
Употреби на алое вера, за които може би не знаете

Употреби на алое вера, за които може би не знаете