Червени боровинки - силен антиоксидант

Ето при кои болести помагат
17 юни 2017 14:50, Eкип на Puls.bg
4
Червени боровинки - силен антиоксидант
Reuters

 Червените боровинки са любими на много хора. Купуваме си ги предимно сушени и ги хапваме с удоволствие. Имат сладко-кисел вкус, но освен това помагат в борбата с различни болести. 

 
Плодът съдържа жизненоважни за организма вещества като витамините А, C, D, B6, B12, а също така калций, желязо и магнезий.
 
Антиоксидантите, които се крият в малкия червен плод съдържат флаваноиди, които предпазват тялото от сърдечно-съдови болести и атеросклероза. Спомагат за по-доброто кръвообръщение. Доказано е, че предотвратяват растежа на различни тумори и язви в стомаха и белите дробове.
 
Много лекарства в аптечната мрежа, които са за проблеми в уриранрния тракт, са с основна съставка червени боровинки. Така наречените проантоцианидини пречат на бактериите да навлизат в тракта и се борят с инфекциите в пикочните пътища.
 
 

4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е, те северните хора живеят по 300 години, да го туря на майка му на автора на статията!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Флавоноиди!
уриранрния тракт?
Плащат ви да работите!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пародията е пълна,говорим за диети,полезни храни,а те са по скъпи от ЕС..вижте сами 1 кг лимони,Грейпфрут колко е и вижте в де,ук,италия..няма логика..как така....за кво говорим..па и тия статии...ако не бях в чужбина никога нямаше да повярвам,че сега живея,а не съществувам...жал ми е за всички бг
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по важното е човек да може да си ги позволи да си ги купи и всички други плодове

Храни, които помагат за златист слънчев тен (галерия)
Храни, които помагат за златист слънчев тен (галерия)

Храни, които помагат за златист слънчев тен (галерия)

Храни, които подобряват кръвообращението и намаляват риска от съсиреци
Храни, които подобряват кръвообращението и намаляват риска от съсиреци

Храни, които подобряват кръвообращението и намаляват риска от съсиреци