Лепенка - ваксина ще ни спаси от коронавируса?

Откритието е на учени от университета в Питсбърг
55
Лепенка - ваксина ще ни спаси от коронавируса?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лепенка - ваксина с дължина сантиметър и половина ще спаси света от безмилостния коронавирус – смятат учени от факултета по медицина към Университета в американския град Питсбърг, чиито ръководител е професор Андреа Гамбото, съобщава „Монитор“.

Той е роден в южния италиански град Бари, завършва медицина в родината си и от 25 години работи в престижния американски храм на науката. И именно там създава през 2003 г. в тясно сътрудничество с известния дерматолог професор Луис Фало първата ваксина срещу връхлетелия по онова време света САРС - тежкия респираторен синдром, по известен като „атипична пневомония“.

Още по темата

Според обясненията на проф. Гамбото пред италиански медии, на практика лепенката е многоцелева микроинжекция, осъществявана чрез вградените на повърхността й 400 миниатюрни игли с дължина 0,5 мм и широчина 0,1 мм. „Тези почти невидими с просто око инжекции – казва ученият, -  са заредени с протеина „Spike”, от който са формирани приличащите на чадърчета остриета на „Sars-CoV-2”, служещи му за проникване в клетките“.

Тоест въпросният белтък е ключът, който коронавирусът използва, за да влезе в клетката и ако го блокираш – можеш да пресечеш пътя на готовата за опустошения напаст. А когато лепенката бъде залепена за бисепса или рамото, микроиглите се забиват в кожата, където започват бавно да се разтварят и да освобождават бавно и равномерно белтъка “Spike”. В този момент имунната система на организма си дава сметка, че в нея е проникнал враг – чужденец и започва да произвежда възпиращи го антитела. Времето за набавянето им в достатъчно количество е 2-3 седмици, като след това според професора- италианец „ключовете“ на коронавируса ще бъдат със сигурност „изпочупени“ от новосформираната „защита“, а инфекцията – спряна още в зародиш.

Според Андреа Гамбото лепенката – ваксина вече е била изпробвана върху плъхове, като е дала много добри резултати. Тези дни започва тестването й върху хора и ако положителният ефект се потвърди, ще бъде започнато масовото й производство. За нейното приложение в практиката, предшествано от издаването на изискваните в САЩ куп разрешителни, обаче ще бъде нужна поне година. Ама със специалната благословия на санитарните власти това може да се случи и за 5 – 6 месеца, успокоява феновете си из Апенините проф. Гамбото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Само не можах да разбера какво пречи ваксината да е с игла и спринцовка или хапче? Нали пак 3 седмици чакаш да те хване. Защо толкова сложно? То тези хай тек джаджи трябва да са скъпички. Също за кой вирус става дума?Пак един пример защо умират 10 000 американци на хакерне. Защото парите отиват на грешно място за хай-тек джаджи
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ххахахах айде първо "журналистите"-пропагандатори да си я сложат тази лепенка, която да ги спаси :)))))
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заразата" беше за Ебола!
44
1
 
0
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Как така първата част от трилогията е от 2012 а втората част от 2011, кого лъжеш бе **** такъв
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо беше филма "Заразата,"(2012)който отразява живота ни 1:1 със сега и следващата част от трилогията е "Дилъри на време"(2011) . Кой ли ще е следващият филм?????
42
3
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Аз искам една СеДеСралска,ще си я залепя на тоалетната чиния,и една червена-нея ще я лепна на вратата на тоалетната.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛепенкаНа теб са ти сложили чип. Наноигли се разработват от години и имат точно това за цел - да освобождават помалко и на равномерни дози лекарство. Обикновено темпа на освобождаването зависи от това как е нанесено лекарството. Като допълнителен ефект няма реално чувство за убождане от наноиглите. Мога ли да попитам какъв/каква си по професия?
40
6
 
10
 
! Отговори
Лепенка преди 4 години
Това не е ваксина, а чип, първоначално така на лепенка, защото иначе масово никой няма да иска да му сложат в тялото чип. Как са го измислили, правят хората на прости и ни притискат в отчаянието ни. Да се чипират те, да оставят хората.Създадоха и пуснаха вируса, създадоха хаос и страх навсякъде, а сега и чипирането веднага пробутват.
39
0
 
0
 
! Отговори
Джендю преди 4 години
До МммБате, мен да не ме под минеш... Моля!
38
5
 
10
 
! Отговори
Хихиихихихих преди 4 години
Мда, и под лепенката-чипче....
37
13
 
13
 
! Отговори
Antinwo преди 4 години
Болните от тоя вирус са като гласувалите за герб има ги но никой нито ги е виждал нито ги познава !
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Не лъжи,ваксините за грипа не действат при всички. Не си се ваксинирал само ти.
35
6
 
19
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Много интересно написах че това ми прилича на някакво чипосване на хората и веднага ми истриха коментара правете си сметка за какво иде реч и между другото да го набия на админите
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги слагат на челото, да е по библейски.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие вярватели на СЗО ?? обикновен грип ни го пробутват за изключително смъртоностният covid 19. Първо са направили теста, още преди да знаят вируса какъв е.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бил Гейтс си заряза работата за да подготви дистрибуцията.В комбина е със СЗО. Прочетете за шефа на СЗО, Тедрос. Комунист, избивал народа си в Етиопия. Затова е почитател на китайската"демокрация".
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че има ваксина. Целият панаир е заради нея.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посветени казват, че ваксина отдавна има. И то такава, която мутира човешкото ДНК.Дали ще я сложат на детето. Само, ако съм умрял.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, благодаря.
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Действат но не на 100%.Аз се ваксинирах преди 10 год. и от тогава съм бил болен само веднъж.