9 растения, които прочистват въздуха в дома

Освен това са и красиви
1
9 растения, които прочистват въздуха в дома
Снимка: Istock

Растенията в дома са най-добрата пречистваща система. Ако знаете кои са най-добрите растения в пречистването на въздуха, няма да са ви нужни скъпи уреди, с които да правите това. Природата се е погрижила филтрирането на въздуха да се случва по натурален начин.

Някои растения имат невероятното свойство да пречистват въздуха, като не само превръщат въглеродния диоксид в кислород, но и филтрират токсични газове и елементи, като бензан, трихлоретилен, формалдехид и други, открити в домашна среда.

Кои са растенията, които пречистват най-добре въздуха вкъщи?

Папрат

Това растение е красиво и винаги зелено. Подходящо е за отглеждане на пряка светлина и умерени температури. То обича по-висока влажност, като изсушава въздуха в дома и предотвратява поява на мухъл и плесен. Ако въздухът в дома ви е сух поначало, поставете растението в близост до овлажнител или налейте малко вода в чинийката му.

Сансевиера

Сансевиерата, наричана още змийско растение, се нуждае от съвсем малко вода, за да оцелее, както и не много светлина. Идеална е в домашни условия, защото не изисква специални грижи. Сансевиерата пречиства въздуха и го овлажнява. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жунгла някаква.