Тестват българската ваксина срещу COVID-19 през април-май

Първо ще се направят опити с мишки
30
Тестват българската ваксина срещу COVID-19 през април-май
Снимка: Pixabay

Протопитъп на българската ваксина ще бъде първо изпробван върху мишки.

„Би трябвало април-май месец да започнем активно работа с животните“, д-р Илиян Манойлов от БАН пред Нова тв.

До края на годината в Института по микробиология към БАН ще бъде готов прототипът на българската ваксина срещу COVID-19, както писахме по-рано.

„Смятам, че към този момент се намираме на около 1/3 от пътя до финалната ни цел. Тя е изготвен прототип на ваксина, който да е тестван върху лабораторни животни. За да сме сигурни, че този прототип не вреди, той трябва да бъде изпробван първо върху мишки“, обясни д-р Манойлов.

Въпросните животни се поръчват от специални развъдници. Необходимо е и Етичната комисия да разреши подобен експеримент в България.

Според специалиста заявките на Русия и САЩ за няколко готови ваксини са политически и те не касаят учените.

„Имаме информация, че въпросните ваксини може и да действат. Това, което прави Русия обаче не е толкова етично. В САЩ се тестват прототипи на ваксини, които вече са създадени за други вируси“, казва той.

Ученият добавя, че в наше време икономиката е много свързана с науката. „Фактът, че редица държави купуват ваксини, без те дори да са произведени говори, че парите се намесват все повече в нашата научна работа. Това не е правилно“, категоричен е той.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Четох за този проект, пътят е правилният.
27
1
 
1
 
! Отговори
Бунтар преди 1 месец
Учените отдавна се изказаха, че за създаване на ваксина са необходими около 3 години. Това включва всички изпитания, лицензи и т.н. Не е ясно как ЕС пуснаха заявка за 400 млн. ваксини без да има гаранции за ефекта им върху хората. Общото население на ЕС е 510 млн. От сега се гответе за бунтове и гражданско неподчинение. Канят се да ни ваксинират насила!
26
2
 
2
 
! Отговори
Веселяка преди 1 месец
До Der alte Spinner
Око съберем присвоените от Борисов и компания евро пари ще стигнат и за ваксина и за повдигане стандарта на живот у нас поне с 15%.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам - от герб да дадьт пример и да я испробват вьрху себе си
Управляващите трябва да служат за пример
24
0
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
Не отговаряше ли доцент Чорбанов за тази шашкъния, сега некъв доктор са намерили, хахах "ученият", какъв учен, този е виждал лаборатория само на картинка, щял да чака етичната комисия да разреши вноса на лабораторни мишки, напълно е изкукал.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ще изпреварим рушнаците, яко. А они гърмят вече с месеци че имали ваксина, която никой не е виждал и т.н.
22
3
 
6
 
! Отговори
Гранде Миш преди 1 месец
първо ще се правят опити върху мишки, а после върху човешки мишки

мишкарите управляват държавата вече 30 години и всички станахте демократични мишки. Мишки, затова път демократични. Докати станахте 5млн ви обясняват колко сте добре. И един милион да останем в България, поне ще е в името на свободата, демокрацията и братството, нали така?

Хиляди училища, градини, медицински центрове и болници бяха затворени. Край на социализма и началото на геноцида.

Каква я мислехме пък каква стана.
21
1
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
-АПРИЛ ИЛИ МАЙ-А?
-ТОВА Е ИКОНОМИЧЕСКА ВОЙНА-КОЙ ПРЪВ ДА ПРОДАВА ВАКСИНАТА.-ЗАТОВА БАН СЕДИ МИРНО И ЧАКА.-НАРОЧНО ЛИ НИ БАВЯТ?????????????
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парламента да си ги тества да оставят народа на мира народа решава какво иска какво не иска стига с тия лъжи и измами не искаме никакви ваксини стоп на тия убийствени ваксини не искаме
19
4
 
5
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 1 месец
Ако някой се интерисува, може да научи колко млрд долари, съответно евро са инвестирали големите концерни в изследванията изработването на ваксината против коронавируса. А откъде ще ги вземе БАН. Даже и ако всички крадени ЕС-пари се съберат на една купчина, пак няма да стигнат. Разбира се включвам и парите, крадени под патронажа и указанията на Десислава Танева. Апропо, тя също е подходяща за пропанд.
18
0
 
2
 
! Отговори
Grop преди 1 месец
Да я тестват първо на ония с тунингите.....
17
1
 
4
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 1 месец
за 10. Това са две различни обувки: концернът Pfizer е американски, а Biontech е германски. И двата концерна очакват разрешително от американските органи, но из медиите за сега има само много информация как се котират акциите им на световните борси! Но нещо сериозно обвързващо за срокове на производство и количество като че ли липсва. Така че да изчакаме вечерта и тогава да хвалим деня.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наблюдавайте коментарите. Тези които са на заплата при фарма мафията си личат.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За българите - българска ваксина. Не ни трябват амеркинаски и рускки отрови. Нека да има ваксина според и за нашия ген.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях сигурен, че платените скачат срещу нашата ваксина, защото няма да убива хора.
Ако се опитат да ви изнудват или насилват, кажете, че чакате българската ваксина.
13
0
 
8
 
! Отговори
Чакащ за ваксина преди 1 месец
Между пропандите може да се включи доброволно и д-р Дабиткова, вероятно и Цвета Карапутканчева, един от патриотите, напр. Валери, ако иска и Плевнелиев . Така че ще има достатъчно кандидати. Само Дянков да не изяви желание, те "синилните" от БАН още не са го забравили. Ще объркат ваксинирането и ще извършат генманипулиране .. С мишиген!
12
1
 
18
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 1 месец
Най - подходящата дебела мишка е от Банкя !
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абеееее,до май може и да няма вече ковид19,а може и много други вече да са произвели и пуснали на пазара ваксина.А може и нито една ваксина да не повлияе на мутиращия няколко пъти вирус.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щатско- германската ваксина на Пфайцзер идва до 3 седмици, до края на годината ще има поне 100 милиона дози за Америка и ЕС, така че от януари могат да се ваксинират всички на първа линия + рисковите групи! След тях напролет и ние останалите!
Нашата ваксина е ненужен разход, но нека се занимават в крайна сметка
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мишки, не четете какво пише тук, а отивайте веднага да тествате ваксината, защото бройките може да свършат и точно за вас да няма!