Тим Дънкън с надежда за трети шампионски пръстен

Тази вечер Сан Антонио се изправят срещу Детройт Пистънс в първата от общо седем финални срещи
9 юни 2005 16:20,
Тим Дънкън с надежда за трети шампионски пръстен
Тим Дънкън и Грег Попович. Снимка: АП.
Когато през лятото на 1997 г. Грег Попович разговаряше с Тим Дънкън относно неговото евентуално привличане в Сан Антонио, едва ли някой от тях си е представял, че през следващите седем години „шпорите“ ще спечелят две шампионски титли, а крилото ще бъде номиниран на два пъти за най-полезен играч в лигата.

Тази вечер Сан Антонио се изправят срещу Детройт Пистънс в първата от общо седем финални срещи, а Тими е по-силен от всякога и жаден за нова титла.

В лигата има баскетболисти със стаж от по 14 години и нито една титла. Знаех, че ще имам възможността да спечеля шампионски пръстен и работих здраво", заяви Дънкън.

Тим Дънкън постигна 20,3 точки и 11,1 борби по време на 66-те срещи от редовния сезон, като в 44 от тях постигна двойни показатели. Средно за своята кариера има 22,5 точки, 12,2 точки и 3,1 асистенции, докато показателите му по време на плейофите се подобряват на 24,1 точки, 12,9 борби и 3,7 асистенции средно на мач.

Третата титла според Дънкън може да бъде спечелена само с помощта на неговите съотборници и здрава защита, което е едно от най-силните оръжия на Сан Антонио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации