Най-високият мост в света бе открит в Мексико

Съоръжението е високо 403 м, под него се побира Айфеловата кула
Обновена: 6 яну 2012 15:08 | 6 яну 2012 13:00, Елка Василева
27
Най-високият мост в света бе открит в Мексико
Снимка: Reuters

Най-високият мост в света беше открит от президента на Мексико Фелипе Калдерон.

Мостът Балуарте, който се намира на височина от 403 метра, съединява двете страни на дълбок каньон в планината Сиера Мадре Оксидентал в северната част на страната, пише Би Би Си.

Мостът е толкова висок, че под него може да се помести Айфеловата кула.

Представители на Книгата на рекордите на Гинес, които присъстваха на церемонията, връчиха на президента Калдерон диплом за новия световен рекорд.

Откриването на съоръжението е част от тържествата в страната по случай 200-годишнината на независимостта на Мексико от Испания.

Висящият мост съединява щатите Синалоа и Дуранго. Той позволява да се съкрати с 6 часа пътят между градовете Масатлан на тихоокеанското крайбрежие и столицата на щата Дуранго в централната част на страната.

След време мостът ще е част от магистрала, която ще съедини тихоокеанското и атлантическото крайбрежие на Мексико. Освен Балуарте на нея ще са разположени още 8 моста с височина над 300 метра. Ще има и над 60 тунела.

Засега по него могат да преминават само пешеходци, за транспортни средства ще бъде открит по-късно тази година.

Мексиканските власти очакват съоръжението да допринесе за развитието на туризма и търговията в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: мостмексико
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
преди 12 години
Кой ряза лентата, ББ в Мексико ли е???
26
0
 
7
 
! Отговори
ИТ преди 12 години
Все едно - вантов,въжен,висящ - това е много сложно изпълнение. Надявам се да покажат и някой филм,как е бил построен. Моста е уникално красив и ефирен.
25
6
 
2
 
! Отговори
! преди 12 години
Бил съм много пъти в Мексико - и на Източното и на Западното Крайбрежие. Доста як климат, ама мексиканците са едни *** и наркодилъри.
24
1
 
5
 
! Отговори
Туче преди 12 години
Това е част от Трансамериканската пътна инфраструктура, която ще бъде гръбнака на NAFTA. Предполагам, че сте чули са това животно. Или ще продължите с коментарите за бате ви Ойко?
23
0
 
5
 
! Отговори
Янко преди 12 години
Велико! Поздравлевия или как беше? Да, "конграчулейшънс"! Мексико е страна с характер, невероятна! Само дето един по-долу беше писал за красивите жени. Не е прав. Българките са на порядъци по-красиви! Може би венецуелките. Да, но креолките в тези страни са хубави. Някои - главозамойващо! Но средностатестически! Но, сеньор! А ние ще направим Дунав мост 2! Още това столетие! А може даже Б.Б. да прибере от там последната лентичка за колекцията си. Дай, Боже!
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве Боке ... мое ли да не си в Мексико сеа а ? Де блееш ?
21
4
 
2
 
! Отговори
БББ преди 12 години
Аз пък ще закарам *** на моста и пред тунелите и по цялата магистрала.P.S. Добре че има външни новини, че родните драскачи както и да ги гледаш пишат само плаетни реклами с изключение на трагичните новини.
20
2
 
16
 
! Отговори
танкист преди 12 години
навремето в часовете по география даскалицата разказваше за мексико сити дето живеели в бидони, като гледам от тогава минаха 20 тина години ние сме се засилили към кашоните а тия строят като за световно, хвала на нашите сметли умове в управлението които ни доведоха до просеска тояга , хвала на виден офф, кост офф, младен офф, саксофона цар, стани шефф, борис офф, да им се втъкне отзад и да не им излезе никога особенно на стоителя боко, дето изпука 12 милиарда а построи 25 километра да го духа.
19
7
 
14
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 12 години
НЕ Е ВЯРНО ,ЧЕ МОСТА Е ОТКРИТ. ВИДЯХТЕ ЛИ НЯКЪДЕ НАШАТА МУТРА БОКО В КОМПАНИЯТА НА ЛИЛЯНА ДЕБЕЛАНА И САМОКОВСКАТА КАРТОФЕЛНИЦА. НЯМА ГИНЕС -НЯМА МИНЕС, ЩОМ НА ПЪРВА ЛИНИЯ НЕ Е ТИКВАТА И ОСТАНАЛИТЕ НИЩО НЕ СЕ ПРИЗНАВА. БОЦКО -ТИКВЕТО Е ВЕЛИК ВЕЛИК ТА ДРЪНКА КАТО ПРАЗНА ТЕНЕКИЯ ПЪЛНА С ПРОСТОТИЯ
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой го е открил?
17
2
 
21
 
! Отговори
Видин преди 12 години
А във Видин дунав мост 2 още се строи... от началото на строежа изминаха 3 кметски мандата и в момента тече 4-ти. Дано му се види края.
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мексиканските власти очакват съоръжението да допринесе за развитието на туризма и търговията в региона."Туризма в Мексико се ограничава най-много до дайвинг в залива, с охрана на лодката и така. Иначе си стоиш в хотела, излезеш ли някъде извън този периметър - най-вероятно ще те убият. А в дискотеките и баровете... забравете.Иначе по темата - моста сигурно е построен с пари, дарение от някой наркобарон, да си измие ръцете от кръвта, която е разляла дрогата му.
15
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА МЕКСИКО ЛИ ВИКАТЕ *** ВЕ? ДА НАПОМНЯМ ЛИ ЗА НАЙ КРАСИВИТЕ ЖЕНИ ОТКЪДЕ СА? МЕКСИКАНКИТЕ СА НАЙ СЕКСАПИЛНИТЕ ЖЕНИ!!
14
2
 
22
 
! Отговори
за 13 преди 12 години
Че кво му е сложното на вантовия мост дето е на снимката? Нищо. Само дето тука такъв не можем да построим. Иначе е съвсем проста работа.
13
10
 
6
 
! Отговори
Хетфиелд преди 12 години
Аз не виждам нищо сложно в този мост. На 400 м над земята е просто защото е построен на такова място където под него има толкова голямо разстояние. Иначе базовите му държащи колони са с накаква смешна височина. Сложно построен мост е един висящ мост във Франция, но му забравих името. Знам само че гледах по Дискавъри какви технологии са използвани за да е стабилен!
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре ве, днес е празник. Може ли поне един ден да не пишете глупости за това какви сме ***, за Бойко Борисов и обичайните неща, за които се вълнувате толкова много?
11
1
 
39
 
! Отговори
за 5 преди 12 години
Построили са го за толкова време, за колкото в Бг се строи 400 метра от магистралата.
10
3
 
15
 
! Отговори
Въпрос? преди 12 години
Висящият мост съединява щатите Синалоа и Дуранго.Нямаше ли разлика между "висящ" и "вантов" мост?На снимката е показан вантов мост, а в текста пише, че е висящ!?
9
0
 
31
 
! Отговори
8) преди 12 години
много е красиво
8
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гринговци, ***, но правят! А ние можем само да гледаме как го правят! И нища више!

Спонсорирани публикации