Рецептата Dnes: Агнешко със сушени плодове

Страхотна великденска рецепта за празничната ви трапеза
26 апр 2016 09:37, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Агнешко със сушени плодове
Снимка: Youtube

Продукти:

5 супени лъжици олио
1 кг агнешко месо
1 голяма глава лук
5 скилидки чесън
1 чаена лъжичка черен пипер
5 големи обелени домата
1/2 чаша сушени кайсии
1/2 чаша сушени сини сливи без костилка
магданоз за поръсване
сол и черен пипер за овкусяване на месото и допълнително за овкусяване на ястието
 
Приготвяне:
 
В дълбока тенджера загрейте добре мазнината и сложете нарязаното на малки парчета и овкусено със сол и черен пипер месо. Запържете добре от всички страни, докато се образува кафява коричка. След това го извадете в чиния. В същата мазнина сложете нарязаните лук и чесън.
 
След като омекнат добавете червения пипер, кайсиите, сливите, нарязаните домати и 4 чаши вода или бульон. Оставете да заври и намалете котлона. Добавете агнешкото и гответе на тих огън, докато сосът се сгъсти. Накрая овкусете с пресен магданоз. Сервирайте ястието с гарнитура от кускус или задушен ориз.

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сайта ако ми кажете къде и на каква цена продават агнешко нарязано на кубчета като за кебап мога да изпробвам рецептата ви след Великденските празници.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агнешко се готви със ориз и зелено. Всяка нация със собствения си вкус и кухня. Защо да го развалям със сушени плодове? Да не е десерт, ашуре?
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В казармата в новобранската готвеха овче със сини сливи. Гладен си оставах - това не можех да го ям, при все че беше необходимо. Не препоръчвам такива ястия - да имат сладък вкус и месо! На някои може да им харесва, да готвят и хапват подобни ястия, и да им е ... сладко!?

Спонсорирани публикации