Партии се обединиха: Твърда ръка срещу мигрантската престъпност

Велизар Шаламанов и Румен Петков пред Bulgaria ON AIR
9 мар 2017 10:46, Анисия Иванова
14

Коалициите "АБВ-Движение 21" и "Да, България" се обединиха около идеята, че България има нужда от силно участие на институциите в борбата с престъпната дейност, свързана с миграцията.

Румен Петков, водач на листата на "АБВ-Движение 21" в Плевен, заяви в студиото на "България сутрин", че мигрантската криза не е проблем само на България, а е общоевропейски.

"Не се набелязват ефективни мерки и резултатът е катастрофален. Стига се включително до промяна на генофонда на Европа", отбеляза Петков пред Bulgaria ON AIR.

Според него България има институциите, с които може да наложи контрол върху финансовите ресурси на мигрантите. Политикът твърди, че те пристигат по банков път или по някакви канали и се пита защо нашите служби за сигурност досега не са решили този въпрос.

Велизар Шаламанов от "Да, България" посочи, че има каналджийство в страната, но няма осъдени за него.

"Ние искаме отчетност в работата на прокуратурата, така че всички престъпления, свързани с незаконната миграция, да бъдат наказвани!", категоричен е той.

Петков каза, че е много важно да има сътрудничеството с разузнавателните и полицейските служби на другите страни, но това може да бъде постигнато само, когато има доверие.

"Определено доверието към България не е на ниво, именно затова не сме в Шенгенското споразумение", твърди кандидатът за народен представител.

Според него България е готова за Шенген, но страната ни е спирана заради политически аргументи.

"Политизирането на Шенгенското пространство е грешка на Европа!" - заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж не харесваха България пък се тъпчат тука. Който не спазва законите- в затвора. Другите ще си имат обица на ухото.
10
0
 
5
 
! Отговори
от Германия преди 7 години
България няма достоен политик от ранга на ВИКТОР ОРБАН, затова и в Европа не ни ценят, те дори не ни споменават, че съществуваме. Браво на Унгарския Парламент, одобрил вчера с 88% строежа на втора ограда и на контейнерен транзитен център от затворен тип на сръбската граница. Крайно време е България да се присъедини към ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Пазарджик е пълно с бурки, това че тук не виждаш не значи че няма. ОСвен това законът не е само срещу бурките, а срещу маските.
8
1
 
6
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
От началото на появата на мигранти колко случая има на осъдени граничари участващи в схема за трафик на мигранти.Доказано е че служители на МВРконтролират каналите.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е малко като законът срещу бурките. Никой не носи бурки, но ги забраняваме. Смех.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният популистки ход. Има си органи борещи се с престъпността която няма нито цвят нито етнос. Престъпникът си е престъпник независимо мигрант или местен.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Румен глупостите ги знаем. Хайде, наздраве, другарю Петков и после, моля, не прeпukaвaй шадраваните! Алкохолици 30 години в политиката!
4
2
 
15
 
! Отговори
емигрант преди 7 години
Това което виждам, наистина ли е Румен Петков - отново нареден на предизборната софра?!?! Абе хора, нормални ли сте, отново и отново същите вълци да търпите?!?! Не е истина....
3
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
България е управлявана от мафията, а точно тя печели от трафика на каквото ви дойде на акъла! Естествено е при това положение държавата да се превърне, което е факт в разграден двор! Просто някаква територия през която минава който си поиска, срещу съответните суми! Тия в това студио много добре го знаят но се сещат за това само когато не са на власт т.е. не участвата в далаверата! Дойдат ли на власт обаче изведнъж о' чудо, хваща ги амнезия!
2
2
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Какви 2300 убийства в България те гонят бе?Не се хващай за грешно подадена информация!Те може и да станат толкова реално,а и много повече ако допуснем ислямисти тук!
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте статистика за тази мигрантска престъпност де! Разбрахме, че в България стават над 2300 убийства годишно. Кажете колко от тях са дело на мигранти?!

Спонсорирани публикации