Бюлетините за изборите отпечатани: 7 508 700

За чужбина броят на изборните книжа е 363 600
23 мар 2017 15:15, Петя Славова
16
Бюлетините за изборите отпечатани: 7 508 700
Снимка: архив, Булфото

7 508 700 бюлетини са отпечатани за секционните избирателни комисии в страната, а 363 600 - за тези в чужбина. Това съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Около 12 000 секции ще отворят в 7 часа сутринта за парламентарните избори в неделя, а гласуването ще продължи до 20 часа. В неделя преминаваме и към лятното часово време и местим стрелките с 1 час напред, напомни говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Специално обръщение към членовете на секционните избирателни комисии в страната и в чужбина, направи председателят на ЦИК Ивилина Алексиева".

"ЦИК, РИК и всички компетентни институции са изпълнили задълженията си до тук за организацията за изборите. В изборния ден, най-важни са секционните избирателни комисиии - там избирателите упражняват правото си на глас и там става отчитането на резултатите от гласуването. Затова се обръщам към всички членове на секционни избирателни комисии: От вас зависи спокойното и законосъобразното провеждане на изборите, осигуряването на възможност всеки избирател да упражни правото си на глас, както и правилното преброяване и отчитане на гласовете", каза Алексиева и призова членовете на секционните комисии да използват времето до неделя, за да прочетат още веднъж методическите указания на ЦИК.

Представители и наблюдатели за вота в чужбина са регистрирали 4 партии и коалиции. Това са ДОСТ, които ще имат 76 представители и 72 застъпника, ДПС със 114 застъпници, "Да, България" с 29 застъпници и "Обединени патриоти" - 1.Това каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте да премахнем вота на "екскурзиантите", с нашите после ще се оправяме. Пък ако щете поддържайте оня отказалия се
11
0
 
3
 
! Отговори
'/' преди 7 години
Нещо не съм съгласен. Мисля, че реално не сме повече от шест милиона. .трябва да гласуват бебетата, затворниците, учениците.
10
0
 
4
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
7 508 700 бюлетини за тук, където сме под 5 милиона пълнолетни и 300 000 за чужбина, където живеят повече от 2 000 000 българи. Не приемат електронното гласуване и ни плашат с гласовете от Турция, а всъщност ги е страх от вота на българите в Германия, САЩ, Англия, Испания, Канада и Австралия.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Внимавайте! В неделя местим часовника с един час напред или връщаме времето 50 години назад!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много бе. Да не са дали право и на бежанците от малкият Бейрут(района между Лъвов мост и ЦУМ) да гласуват.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милиони левове за избори, защото некой се фръцнал и си подал оставката, ОБАЧЕ СЕГА ПАК искал да се връща там, където вече два пъти плю.И тия ще ми говорят за държавност , за морал, за ДОБРО ИМЕ.АЙДЕ.....А всички останали(уж конкуренти), точат лиги за по-добро място на копанята. Погледнете ги до какви долни свади и кавги стигнаха в ламтенето за власт.Отвращават все повече.Насила не можеш да дадеш, насила можеш само да вземеш.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Включително бюлетините от Костинброд, или?
5
0
 
3
 
! Отговори
мдаааааа преди 7 години
Не знаех ,че и бебетата може да гласуват
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваш за Нинова, получаваш Иван Костов приватизатора.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога повече БСП на власт!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много, бе. Че то България май вече няма и 6 милиона.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има обръщение към избирателите. Те са най-важните хора.

Спонсорирани публикации