Стига с телевизията - какво още да правите при изолация?

Обърнете повече внимание на себе си
25 мар 2020 20:40, Дарена Найденова
9
Стига с телевизията - какво още да правите при изолация?
IStockphoto

Пандемията от коронавирус набра огромна сила само за няколко месеца. Тя завладя целия свят и принуди държавите да обявят извънредно положение и да затворят границите си. Жителите са помолени да не излизат навън и по възможност да работят от вкъщи. Затворени са ресторанти, клубове, дискотеки, кина, театри и големите търговски обекти.

 
Стресът идва малко в повече на определени групи, които трудно се справят със социалната изолация. Задачата е трудна, но не е невъзможна. Важното е да проявим търпение и този път да сме малко по-отговорни към себе си и останалите и да останем вкъщи за няколко седмици.
 
Много от телевизионните доставчици и онлайн платформите предложиха на своите клиенти безплатни пакети по време на изолацията. Това ви дава възможност да гледате любимите си сериали по цял ден. Ако работите от вкъщи обаче вие постоянно сте пред екрана на компютъра и не е много препоръчително да сядате пред телевизора веднага след като приключи работният ден.
 
Има няколко други активности, към които може да се обърнете по време на социалната изолация.
 
Грижа за себе си
 
Обстоятелствата в момента може сериозно да навредят на психичното ни здраве. Липсата на социални контакти не е поносима за всеки и това може да извади извън релси доста хора. Затова експерти съветват да помислим и за менталното си състояние в тези тежки времена.
 
Ако чувствате напрежение от това, че няма какво да правите, не се тормозете. Вместо това дишайте дълбоко и се опитайте да успокоите негативните мисли. Освен че може да си направите маска за лице и да вземете дълъг душ, другото решение е да се откъснете за малко от интернет.
 
Забравете за социалните мрежи за няколко часа и вместо това медитирайте и се пренесете на по-спокойно място. Може да сготвите нещо, ако в това ви е стихията или искате да опитате нещо ново. Просто изключете всички дигитални устройства и останете насаме с позитивните си мисли.
 
Създайте игра
 
Да, знаем, че на света има много бордови игри като Монополи и Скрабъл, но по-забавно ще бъде, ако вие измислите собствено забавление. Помолете хората вкъщи да ви помогнат и да създадете нещо уникално, което го няма никъде по света. Измислете правилата, наказанията и наградите и се впуснете в едно приключение за цялото семейство.
 
Какво още да правите у дома по време на изолация, четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква телевизия бе, хора без работа? Ако работите от къщи и имате ученици, само ще си мечтаете за това.
7
0
 
4
 
! Отговори
Az преди 4 години
Какви са тези *** съвети? Вие май нямате деца вкъщи, които са под ключ втора седмица...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да гледаме телевизия???Искаме Вожда да реже лентички, а информационна агенция Годжи да съобщава броя на труповете. Очакваме да видим Краля-Слънце с КОРОНА и, това ще бъде най-малката му награда. Благодарим ти, Кралю честити. Амин!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От най-големия порноканал в интернет обявиха: Всички акаунти на потребители докато трае пандемията са БЕЗ-ПЛАТ-НИ!!!Не съм сигурен обаче дали офертата важи и за България?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
четем ви глупостите,които стават все повече..
3
0
 
6
 
! Отговори
Професионанист преди 4 години
Аз знам кво да правя. Интернет има......
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички тези *** съвети не важат, когато си вкъщи с малки деца.
1
2
 
17
 
! Отговори
Tattoo Dick преди 4 години
За разнообразие, можете да се плющите.

Спонсорирани публикации