Масло от шипка - кои са предимствата му за кожата?

Любим продукт на Миранда Кер и Кейт Мидълтън
29 юли 2020 19:07, Дарена Найденова
1
Масло от шипка - кои са предимствата му за кожата?
Pixabay

Намирането на перфектния козметичен продукт често се превръща в мисия невъзможна за повечето дами. Кожата на всеки е различна и затова трябва да се подхожда изключително внимателно към лосионите, овлажнителите и другите стоки, с които се запасяваме.

Понякога използваме социалните мрежи за вдъхновение или пък залагаме на продукти, които са препоръчани от любимите ни звезди. Именно по този начин научихме за маслото от шипка, което е любимо на Кейт Мидълтън и Миранда Кер. Освен това, то е напълно достъпно за нас, тъй като може да бъде намерено в почти всички козметични магазини.
 
Маслото от розова шипка, наричана и само шипка, се добива от семената на розовите храсти и е пълно с витамини, антиоксиданти и есенциални мастни киселини, които могат да направят чудеса за вашето лице. Този трик за красота идва от Чили, но постепенно набира огромна популярност, след като Миранда Кер обяви, че го използва редовно.
 
То съдържа витамините А, Е, С, както и омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини. Благодарение на това, продуктът подобрява еластичността на кожата и се бори с хиперпигментацията. Освен това, укрепва кожната бариера и повишава колагена.
 
Подобно на другите продукти, маслото може да действа различно на всеки тип кожа, но има няколко предимства, които го правят предпочитано средство от звездите.

Овлажнява и се бори с бръчките
 
Маслото от шипка може да действа като чудесна естествена алтернатива за овлажняване. То има подхранващи мастни киселини, които заедно с водата са основна съставка в повечето овлажняващи продукти.
 
Продуктът е пълен със съставки, които са есенциални за красотата. Той съдържа противовъзпалителни мастни киселини и витамините А и С. „Това позволява на маслото от шипка да лекува признаци на стареене и пигментация, хидратира и възстановява кожата“, казва дерматологът Сонам Ядав. Той допълва, че маслото не придава мазен вид на кожата, което е още един плюс в негова полза.
 
Още за полезните свойства на маслото от шипка четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам шипков мармалад,обожавам го и ефекта е по-добър за стомаха и за набавяне на витамин С, отколкото губенето на време по козметиката и разни масла!

Спонсорирани публикации