Той е само на 18 г., а вече милиардер, има повече от Тръмп

Богатството на Кевин Давид Леман се оценява на $3,3 млрд.
24 апр 2021 14:03, Елка Василева
85
Той е само на 18 г., а вече милиардер, има повече от Тръмп
Снимка: архив, БГНЕС

Германски тийнейджър е най-младият милиардер в света: Кевин Давид Леман е само на 18 години, но богатството му се оценява на 3,3 милиарда долара. А това е повече, отколкото притежава Доналд Тръмп, пише Дойче веле.

Той е само на 18 години, а последната класация на "Форбс" го нарежда на първо място сред най-младите милиардери в света: богатството на германския тийнейджър Кевин Давид Леман се оценява на 3,3 милиарда долара. Това е повече, отколкото притежава Доналд Тръмп.

Германският мултимилиардер е собственик на половината дялове от веригата дрогерии dm, която разполага с 3800 филиала, включително и в България. За dm по цял свят работят 62 000 души.

Бащата на Кевин Гюнтер Леман, който скоро ще стане на 80 години, прехвърля своите дялове на сина си още преди 4 години. Само че до септември 2020, когато наследникът навършил пълнолетие, те се управлявали от доверителен фонд.

И бащата, и синът последователно избягват публични изяви и се крият от медиите, които дори не разполагат с верифицирана снимка на Кевин Давид Леман. В мрежите се върти една-единствена мистериозна фотография на усмихнат млад човек в автомобил, но не се знае дали това наистина е съсобственикът на dm.

Кои са другите млади милиардери?

В класацията на "Форбс" младият германски милиардер измести 23-годишната американка Кайли Дженър, която до миналата година водеше листата на най-младите супербогати по света. Кайли Дженър е риалити-звезда със собствена козметична компания, която активно присъства в социалните мрежи. Тя е сестра на Ким Кардашиян, също риалити-звезда.

Една година по-възрастен от Дженър е китаецът Уанг Зелонг, чието наследствено богатство, натрупано в химическата индустрия, се изчислява на милиард и половина долара.

Приблизително на същата сума се оценява богатството и на норвежката Александра Андресен, наследила банков бизнес. В класацията на "Форбс" присъства и сестра ѝ Катарина Андресен. Сред най-младите милиардери е и американецът Остин Ръсъл, който основава стартъп в областта на електрониката с начален капитал 100 000 долара, а в момента притежава вече 2,4 милиарда.

Много след Мъск и Безос

Разбира се, в класацията на "Форбс" младите милиардери заемат скромни позиции в сравнение най-богатите хора по света. Кевин Давид Леман се класира чак на 925-о място сред общо 2755 милиардери в световен мащаб.

Германските милиардери никога досега не са били толкова много, колкото в момента: 136 на брой. "Форбс" изчислява богатството на хората в своята листа не само въз основа на стойността на бизнеса им. В сметката влиза още имуществото - къщи, яхти, произведения на изкуството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Излиза че баща му го е правил като е бил на 62
64
0
 
4
 
! Отговори
обикновен преди 2 години
Хаха! И Рокфелер продавал ябълки, докато не получил наследство! И аз чакам наследство! Хаха!
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм Кевин! Моля всички девойки(повтарям:девойки!) да ми се обадят за интервю-ю-ю-охх!
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 70Освен 200 милиарда Путин има и един дворец, но са го записали на приятеля му, който също има други работи, но това е друга история.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давид какво име беше, арийско?
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин има 200 милиярда
59
1
 
3
 
! Отговори
Кандидат за милиарде преди 2 години
Разбирам да има милиардери в капиталистически страни ! Не разбирам как другарят Уанг Зелонг ,китайски другар, може да е милиардер , когато там е живия комунизъм и милиард и повече китайци имат седмична храна от няколко шепи ориз !!! С какво китайският комунизъм е по-различен от "упадъчния" западен капитализъм ? Аааа, с няколкото шепи ориз за китаеца ! Или със землянките , в които живеят доста китайски работници ?
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия си е Германия. Всички останали са под нея. Затова Борис III е казал винаги с Германия и никога срещу Русия.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си само 8-ми клаас...
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер
55
2
 
22
 
! Отговори
Стар Човек преди 2 години
До Млад ЧовекНие старите хора отдавна разбрахме че разлика между "живот като руснаците" и "живот като западняците" ако си беден или ако тепърва се гласиш да забогатяваш НЯМА.Без значение къде си в Москва, Ню Йорк, Дубай или Техеран ако си богат - живееш добре ... ако си беден - живееш като добиче.п.с. Хубаво е че си млад и с желание да забогатееш,ама ако не си се родил с вече поставена златна лъжичка в устата шанса ти е нулев. Най-много с бачкане да направиш някой богат, още по-богат .
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ама друг пътда допълня дори това което имат не е тяхно, а на други хора перачи на парите са само подставени лицазатова после правят фондация и си прехвърлят парите на неяза да си върнат това, което не е тяхноно това са теми не за всеки акъл да го схване
53
1
 
17
 
! Отговори
Ама друг път преди 2 години
Така и не разбрахте че нито мъск, нито безос, нито цукерберг имат това за което се пише. Едно е да имаш акции (дялове) от компании, друго е реални пари.Това че днес акциите му се оценяват на X милиарда не значи, че той има тези пари. За да получи пари трябва да продаде тези акции и разбира се да има кой да му ги купи. А така както днес се оценяват на X милиарда, утре могат да се оценят на 5 лв. Капиш? Така че реалните им пари са далеч далеч от написаното.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И той като Тръмп с парите на тати.
51
1
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПО МАЛКО С ГЛУПОСТИТЕ!!БАЩА МУ МУЛТИ БИЛИОНЕР МУ ДАВА МАЛКО МИЛИАРДИ :DТО ТАКА МОЖЕ ДА ИМАМЕ И БЕБЕ ТРИЛИОНЕР!)!!АМАН ОТ ГЛУПОСТИ !!
50
1
 
11
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Шалом Давид
49
2
 
9
 
! Отговори
Rs преди 2 години
Тръмп е кредитен богаташ, има да връща мнооого
48
0
 
14
 
! Отговори
МОЖЕЩ преди 2 години
Всеки притежател на биткойни е мултимилиардер *** това не го прави свръхчовек. Оценката на имотите е субективна. Днеска един гипскартонен дворец в калафорния може да струва милиард, утре може да не струва нищо. Нещата са относителни. Всяко нещо струва толкова колкото му даде някой.
47
1
 
22
 
! Отговори
Каунь преди 2 години
По точно немско еврейче. Аз немец с това име не познавам. Върти еврейски пари.
46
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Дано не се сговняса тоя тинейджър, че никой не е подготвен за такова нещо. Пък и от толкова рано.

Спонсорирани публикации