Китай забранява на медиите да показват "женствени" мъже

Местните власти подават основни критерии за подбор на теми и участници в тв предавания
Обновена: 4 сеп 2021 23:03 | 4 сеп 2021 21:14,
102
Китай забранява на медиите да показват "женствени" мъже
Снимка: Pixabay

Китайската радио-телевизионна служба налага все повече ограничения на развлекателната телевизионна индустрия. Най-новото разпореждане гласи: по телевизията да не се показват мъже, които имат „женствен стил“ или пък представят някаква друга „естетика, излизаща извън нормата“. Занапред много стриктно трябвало да се контролира подборът на актьорите и събеседниците, които се показват по телевизията. От предаванията щели да се изкоренят „противоестествените съдържания“, „обезобразеният вкус“ и „повлияната от Запада естетика“. В развлекателната телевизионна индустрия със средствата на културата трябвало да се насади „патриотичен и добродетелен морал“, пише Deutsche Welle.

Недвусмислените указания на ръководството в Пекин повеляват още, че телевизионните канали трябва да се придържат към следните основни критерии при подбора на теми и участници: „политическо качество, морална стабилност и високи културни стандарти“. До телевизионно участие не бива да се допускат културни дейци, заемащи „неправилни политически позиции“, а регулацията на културните предавания допълнително се затяга. Властите предупреждават още, че ще бъдат взети мерки както срещу „противоестествените съдържания“, така и срещу прекалено високите хонорари на телевизионните звезди и укриването на данъци.

Новите разпоредби очевидно идват като реакция на последната телевизионна мода в Китай, която извежда на преден план певци и актьори с по-нежно и женствено излъчване. Политическото ръководство в Пекин явно гледа с лошо око на една задълбочаваща се тенденция: все повече китайски поп-звезди подражават на южнокорейските си и японски колеги, които следват един стил на момичешка елегантност.

Все по-голям контрол над обществото

Разпоредбата на Китайската радио-телевизионна служба е само една от многобройните мерки, с които властите усилват контрола си над различни сектори от икономическия и обществен живот в страната – като се тръгне от високите технологии и се стигне до образованието. Както вече информирахме, преди няколко дни беше приет нормативен акт, според който младите хора под 18-годишна възраст имат право да играят електронни онлайн игри само три часа седмично. По-конкретно: по един час дневно в дните между петък и неделя, в празнични дни и през ваканцията. Това разпореждане отразява тревогата на властите, че все повече млади хора могат да развият пристрастеност към компютърните игри.

В обобщение: китайските власти все по-безкомпромисно забраняват всякакви дейности и явления, които по мнението на управляващата Комунистическа партия противоречат на основните ценности на страната. Целта е ясна: да се разшири контролът над обществото. Вече от доста време се води война срещу така наречената „неморална“ поп-култура, която според официален Пекин отклонявала хората от правилния път. Критиката се насочва както срещу заслепените фенове, така и срещу лошия (според властите) пример, който им дават звездите.

Има и още нещо важно: на фона на спадащата раждаемост в Китай властите смятат, че у младежта трябва да се развиват традиционни представи за мъжествеността. През последните месеци властите и държавните медии отправяха остри критики към популярни звезди от мъжки пол, които използват много грим и по този начин излъчвали „женствена визия“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развратът е може би най-сигурното средство за разрушаване на една държава. По това, къде е промотиран може да видим кои ще са разрушените общества на 21-и век.Китай не иска да е едно от тях.
67
6
 
3
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Ада на Земята е Китай, а тук има хора живеещи в България, която е в най-великият съюз в света, но са обърнали глава към нечовешки диктатури и се възхищават. Тъжна картинка
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е за това са прави, писна ми от меки китки.
65
1
 
12
 
! Отговори
Браво на китайците! преди 2 години
"Китай забранява на медиите да показват женствени мъже." Тук в България е обратното- женствени мъже управляват държавата и непрекъснато показват само тях по медиите.Затова сме и на това дередже...
64
1
 
30
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Много много правилно! Ако можеше и тук да е така.... Включвам телевизора и навсякъде меки китки! То не се издържа! Отврат!
63
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Т.е. мъженствени...
62
0
 
6
 
! Отговори
фа преди 2 години
Браво
61
4
 
28
 
! Отговори
Уверен преди 2 години
На анyca е oтредена една единствена функция, която е да изпуска контролирано преработената храна извън тялово. Всеки друг прочит на функциите на този толкова важен орган е ГРЕШЕН и ВРЕДЕН за здравето.
60
4
 
26
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Травестивизмът и гейовете са БИЧ за мъжката част от населението. Тези разбирания подкопават устоите на стабилното гражданско общество. Стана модерно да си хомосексуалист, а това не е нищо друго, освен психическо разстройство. В гей отношенията няма нищо нормално. Това е безспорно. Природата е безапелационна по този въпрос - имаш ли пишкa, тя е за да осемениш ***. Имаш ли ануc, той е за да освобождаваш тялото си от екскременти. Няма други функции, свързани с тези човешки органи - няма и да има.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а в европа и паради си имат и в учебниците мислили да им сложат реклама, че по биг брадъри ги вкарват, някой и за водещи ги слагат, интервюта и т.н., европейска работа
58
4
 
3
 
! Отговори
Чайна мен преди 2 години
Всяка забрана е до време, много скоро жълтите мъже ще започнат да лигавят криви и лениви, венести и криви..... ко да прайш, съдба *** ;)
57
3
 
34
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Специално това решение на Китайската комунистическа партия го подкрепям от сърце! ЛГБТ са отвратителни на всички нормални хора, от всички раси, религии и култури, навсякъде, по света!
56
0
 
11
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
До Анонименкоиса нормалните 5% ЛГБТ терор и неолиберални продажници ***? Аз не искам тая псевдо демокрация, в която разни Амбреажи ще контролират децата ни? ЛГБТ и БЛМ терор - мерси...стига ми че сме терориризирани от разни необразовани "брадати ***" Евроскептицизма нсе повече се покачва заради ПедеРА"""стаията и дупедавЩ%ината на Европенделите!
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тия почнаха да се затварят... Всички народи последните 150-200 години явно се побъркват щом нещо в останалите народи не им допада. Никой не може да си гледа работата всеки гледа другите. Китай бяха пример за такива, които гледат себе си, ама сега явно и те станаха специални.
54
1
 
17
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Все по-голям контрол над обществото- Това е характерно за всяка комунистическа система. Както в Китай, така и в САЩ й ЕС напоследък. И едните и другите не допускат, банват, уволняват и наказват такива които говорят срещу партията. Единствената разлика е че едните не допускат женствени мъже и травестити по филми и телевизия, а другите издадоха заповед, че предавания и филми без да са влкючени такива, няма да видят бял свят.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни интересува това нас нормалните хора?
52
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата затуй са показва само у Фейсбука :)))
51
3
 
4
 
! Отговори
Бял Мъж преди 2 години
и да се правят на мъжествени, мъжеството им е пак 5 сантима и жена не могат да задоволят, затова китайките ми се лепят като му хи на мед!
50
5
 
4
 
! Отговори
БрюкселскаФеминистка преди 2 години
Мъжествеността е Токсична!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 Ефгеника се провежда още от първата световна война.Виж Маргарет Зангер в САЩ от онова време,имало е и кастрация задължителна на индивиди с отклонения.Сега някой си помисли,че с ваксини ще направи същото.Справка FunVax Lecture at the Pentagon - Must See to Believe!

Спонсорирани публикации