Китай забранява на медиите да показват "женствени" мъже

Местните власти подават основни критерии за подбор на теми и участници в тв предавания
Обновена: 4 сеп 2021 23:03 | 4 сеп 2021 21:14, Ерол Емилов
102
Китай забранява на медиите да показват "женствени" мъже
Снимка: Pixabay

Китайската радио-телевизионна служба налага все повече ограничения на развлекателната телевизионна индустрия. Най-новото разпореждане гласи: по телевизията да не се показват мъже, които имат „женствен стил“ или пък представят някаква друга „естетика, излизаща извън нормата“. Занапред много стриктно трябвало да се контролира подборът на актьорите и събеседниците, които се показват по телевизията. От предаванията щели да се изкоренят „противоестествените съдържания“, „обезобразеният вкус“ и „повлияната от Запада естетика“. В развлекателната телевизионна индустрия със средствата на културата трябвало да се насади „патриотичен и добродетелен морал“, пише Deutsche Welle.

Недвусмислените указания на ръководството в Пекин повеляват още, че телевизионните канали трябва да се придържат към следните основни критерии при подбора на теми и участници: „политическо качество, морална стабилност и високи културни стандарти“. До телевизионно участие не бива да се допускат културни дейци, заемащи „неправилни политически позиции“, а регулацията на културните предавания допълнително се затяга. Властите предупреждават още, че ще бъдат взети мерки както срещу „противоестествените съдържания“, така и срещу прекалено високите хонорари на телевизионните звезди и укриването на данъци.

Новите разпоредби очевидно идват като реакция на последната телевизионна мода в Китай, която извежда на преден план певци и актьори с по-нежно и женствено излъчване. Политическото ръководство в Пекин явно гледа с лошо око на една задълбочаваща се тенденция: все повече китайски поп-звезди подражават на южнокорейските си и японски колеги, които следват един стил на момичешка елегантност.

Все по-голям контрол над обществото

Разпоредбата на Китайската радио-телевизионна служба е само една от многобройните мерки, с които властите усилват контрола си над различни сектори от икономическия и обществен живот в страната – като се тръгне от високите технологии и се стигне до образованието. Както вече информирахме, преди няколко дни беше приет нормативен акт, според който младите хора под 18-годишна възраст имат право да играят електронни онлайн игри само три часа седмично. По-конкретно: по един час дневно в дните между петък и неделя, в празнични дни и през ваканцията. Това разпореждане отразява тревогата на властите, че все повече млади хора могат да развият пристрастеност към компютърните игри.

В обобщение: китайските власти все по-безкомпромисно забраняват всякакви дейности и явления, които по мнението на управляващата Комунистическа партия противоречат на основните ценности на страната. Целта е ясна: да се разшири контролът над обществото. Вече от доста време се води война срещу така наречената „неморална“ поп-култура, която според официален Пекин отклонявала хората от правилния път. Критиката се насочва както срещу заслепените фенове, така и срещу лошия (според властите) пример, който им дават звездите.

Има и още нещо важно: на фона на спадащата раждаемост в Китай властите смятат, че у младежта трябва да се развиват традиционни представи за мъжествеността. През последните месеци властите и държавните медии отправяха остри критики към популярни звезди от мъжки пол, които използват много грим и по този начин излъчвали „женствена визия“.

 


102
Още от Общество
Преброяването - моментна снимка на хората и условията им на живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Развратът е може би най-сигурното средство за разрушаване на една държава. По това, къде е промотиран може да видим кои ще са разрушените общества на 21-и век.Китай не иска да е едно от тях.
83
4
 
3
 
! Отговори
ужас преди 2 седмици
Ада на Земята е Китай, а тук има хора живеещи в България, която е в най-великият съюз в света, но са обърнали глава към нечовешки диктатури и се възхищават. Тъжна картинка
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е за това са прави, писна ми от меки китки.
81
1
 
10
 
! Отговори
Браво на китайците! преди 2 седмици
"Китай забранява на медиите да показват женствени мъже." Тук в България е обратното- женствени мъже управляват държавата и непрекъснато показват само тях по медиите.Затова сме и на това дередже...
80
1
 
28
 
! Отговори
Правилно преди 2 седмици
Много много правилно! Ако можеше и тук да е така.... Включвам телевизора и навсякъде меки китки! То не се издържа! Отврат!
79
1
 
2
 
! Отговори
"Хaхо"верс преди 2 седмици
Знaчи нaтовецът ЧЕРВЕН от БКП :Соломон Пaси другaрче от Държaвнa сигурност нa шефa нa Тaмплиерите Румен Рaлчев "движел ръкaтa нa Мехмед Aли Aгджa дa стреля срещу Пaпaтa"....................явно клaсикa нa предния цитaт Тодор христоф живков си рaзмишлявaл:КОЙ?КОЙ?Кaт незнaм КОЙ що не си ги нaзнaчa сaм"
78
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 седмици
Т.е. мъженствени...
77
0
 
5
 
! Отговори
фа преди 2 седмици
Браво
76
4
 
28
 
! Отговори
Уверен преди 2 седмици
На анyca е oтредена една единствена функция, която е да изпуска контролирано преработената храна извън тялово. Всеки друг прочит на функциите на този толкова важен орган е ГРЕШЕН и ВРЕДЕН за здравето.
75
4
 
26
 
! Отговори
Правилно преди 2 седмици
Травестивизмът и гейовете са БИЧ за мъжката част от населението. Тези разбирания подкопават устоите на стабилното гражданско общество. Стана модерно да си хомосексуалист, а това не е нищо друго, освен психическо разстройство. В гей отношенията няма нищо нормално. Това е безспорно. Природата е безапелационна по този въпрос - имаш ли пишкa, тя е за да осемениш ***. Имаш ли ануc, той е за да освобождаваш тялото си от екскременти. Няма други функции, свързани с тези човешки органи - няма и да има.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
а в европа и паради си имат и в учебниците мислили да им сложат реклама, че по биг брадъри ги вкарват, някой и за водещи ги слагат, интервюта и т.н., европейска работа
73
1
 
2
 
! Отговори
НЕО преди 2 седмици
Китaй рaзгроми aрмиятa от клонинги нa Дaрт Вейдър съюзилa се с извънземните тa сa ги почвaт педълите.........................все едно в двете ЦСКA дa имa дори един истински военен.................ЗЕЛЕН ХAЙВЕР всеизвестен дa спуснеш отвисоко ФAЛШИВA ВОЙНA зa безмозъчните утaйки дa не ти се пречкaт измежду крaкaтa докaто ГЕНИAЛНИТЕ си контaктувaт в ИСТИНСКИЯ СВЯТ дa създaт 21 век нa aфгaнистaнските тaлибaни
72
4
 
3
 
! Отговори
Чайна мен преди 2 седмици
Всяка забрана е до време, много скоро жълтите мъже ще започнат да лигавят криви и лениви, венести и криви..... ко да прайш, съдба дейва ;)
71
3
 
34
 
! Отговори
Обективно преди 2 седмици
Специално това решение на Китайската комунистическа партия го подкрепям от сърце! ЛГБТ са отвратителни на всички нормални хора, от всички раси, религии и култури, навсякъде, по света!
70
0
 
11
 
! Отговори
Отвратен преди 2 седмици
До Анонименкоиса нормалните 5% ЛГБТ терор и неолиберални продажници ***? Аз не искам тая псевдо демокрация, в която разни Амбреажи ще контролират децата ни? ЛГБТ и БЛМ терор - мерси...стига ми че сме терориризирани от разни необразовани "брадати хюмнета" Евроскептицизма нсе повече се покачва заради ПедеРА"""стаията и дупедавЩ%ината на Европенделите!
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И тия почнаха да се затварят... Всички народи последните 150-200 години явно се побъркват щом нещо в останалите народи не им допада. Никой не може да си гледа работата всеки гледа другите. Китай бяха пример за такива, които гледат себе си, ама сега явно и те станаха специални.
68
1
 
17
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 седмици
Все по-голям контрол над обществото- Това е характерно за всяка комунистическа система. Както в Китай, така и в САЩ й ЕС напоследък. И едните и другите не допускат, банват, уволняват и наказват такива които говорят срещу партията. Единствената разлика е че едните не допускат женствени мъже и травестити по филми и телевизия, а другите издадоха заповед, че предавания и филми без да са влкючени такива, няма да видят бял свят.
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво ни интересува това нас нормалните хора?
66
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 седмици
Тиквата затуй са показва само у Фейсбука :)))
65
3
 
4
 
! Отговори
Бял Мъж преди 2 седмици
и да се правят на мъжествени, мъжеството им е пак 5 сантима и жена не могат да задоволят, затова китайките ми се лепят като му хи на мед!

Спонсорирани публикации