Пролетно почистване - започнете първо с организма

Ето как да премахнете токсините от тялото и бъдете здрави
Обновена: 25 мар 2022 20:12 | 25 мар 2022 20:12, Дарена Найденова
2
Пролетно почистване - започнете първо с организма
IStockphoto

С по-меките температури, повече слънце и поникването на цветята и разлистването на дърветата, идването на пролетта само по себе си може да ни накара да се чувстваме по-добре и по-щастливи. Това е време на възможности, време да направите равносметка на навиците, които може да ви пречат да бъдете това, което искате, и да създадете нови навици, които ви помагат да постигнете целите си.

„Пролетта може да бъде много добро време за преоценка“, казва д-р Катерина Кристиансен. Тук се включва преразглеждане на рутините за вашето здраве и благополучие. Може дори да откриете, че решенията, направени през пролетта, са по-лесни за следване от тези, които се опитвате да приложите през студените, горчиви зимни месеци.
 
Ако искате да обърнете малко повече внимание на здравето и благосъстоянието си тази пролет, но не знаете откъде да започнете, предлагаме ви девет съвета, които може да ви помогнат.
 
1. Пресни, сезонни плодове и зеленчуци
 
Пролетта и лятото са чудесно време за включване на повече пресни, сезонни плодове и зеленчуци във вашия режим на хранене. Продуктите, характерни за по-топлото време, като гъби, чушки, тиквички и горски плодове, са пълни с микроелементи, от които тялото се нуждае, за да се чувства по-добре и по-здраво.
 
Д-р Мисба Кийн препоръчва да посетите местния пазар и да си напазарувате органични продукти, когато е възможно, особено плодове и зеленчуци, които ядете без да премахвате кората им, като ябълки или череши. Той също така призовава хората да се съсредоточат върху приемането на здравословни мазнини от продукти и пълноценни храни, като авокадо, ядки и семена, вместо от рафинирани масла и пържени храни.

2. Не прекалявайте с храната
 
По-топлото време често носи със себе си събирания на открито, като пикници и барбекюта, на които присъстват нездравословни храни като преработени меса, чипсове, хляб и десерти.
 
„Много храни, които печем на скарата или барбекюто, са много мазни“, казва д-р Анджелина Махоуни. Не е нужно да се отказвате напълно от всички тези храни, но д-р Махоуни препоръчва да търсите по-постно месо и птиче месо, като избягвате пържени продукти, за да намалите нездравословните мазнини, запушващи артериите.
 
Друга важна предпазна мярка е да наблюдавате приема си на алкохол по време на събирания с приятели или колеги. Отново, не е нужно да го избягвате напълно. Умереността обаче е много важна. Ограничете се до едно питие на ден, ако сте дама, и две напитки, ако сте господин.

3. Бъдете хидратирани
 
Когато навън е по-топло, тялото ви може да загуби повече вода чрез изпотяване, дори и да не чувствате, че това се случва. Дехидратацията може да предизвика сериозни рискове за здравето, ако е тежка. Дори да сте само леко дехидратирани, може да усетите умора, ниска енергия и главоболие. 
 
Още по темата, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълнете си ваната с активен въглен....
1
3
 
2
 
! Отговори
Док преди 2 години
Детокс по селски - вариш боб без да му сменяш водата. Действа безотказно.

Спонсорирани публикации