В кадър: "Моето тяло, мой избор" - протести в САЩ след шока за абортите

Демонстрации в страната след забраната за аборти в някои щати
26 юни 2022 08:33, Александър Попов
321

Снимка: БГНЕС

Втори ден в САЩ продължават демонстрации срещу решението на Върховния съд за право на аборт на американските жени.

Хиляди хора се събраха пред Върховния съд във Вашингтон в събота, заобиколени от бариери и поставени под полицейска защита.

„Това, което се случи вчера, е неописуемо и отвратително“, възкликна Миа Стагнер, 19-годишна студентка по политически науки. "Никоя жена не трябва да бъде принуждавана да стане майка."

Около нея защитниците на правото на аборт скандираха „разделяне на църквата от държавата“, „моето тяло, мой избор“.

Няколкостотин активисти за правото на аборт също се събраха в Лос Анджелис, бяха планирани протести в други градове, особено в щатите, които се възползваха от решението на Съда, за да забранят незабавно абортите на своята територия.

Докато клиниките в Мисури, Южна Дакота или Джорджия затваряха вратите си една след друга, демократичните щати, като Калифорния или Ню Йорк, се ангажираха да защитават достъпа до аборти на тяхна територия.

Президентът Джо Байдън каза в събота, преди да отлети за Европа, че разбира „колко болезнено и опустошително е това решение за много американци“.

В петък той призова американците да защитят правото на аборт по време на междинните избори през ноември.

Защитниците на правото на аборт също се опасяват, че Върховният съд с ясно консервативно мнозинство ще отмени други права като брак за всички или контрацепцията.

Още по темата
"Те преследваха жените. Ще преследват ЛГБТ общността и контрацепцията", каза пред АФП Каролайн Келър, която протестира пред Върховния съд.

В петък две демонстрации бяха белязани от насилие. В Сидър Рапидс, Айова, микробус се вряза в група протестиращи, наранявайки жена в стъпалото, според местни медии.

А в Аризона полицията призна, че е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи, които „многократно блъскаха прозорците на щатския сенат“.

В Лос Анджелис демонстрация бе разпръсната от полицаи, оборудвани с палки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: абортиСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
2
 
! Отговори
До хахаха преди 1 година
Браво!Много точен коментар!
158
9
 
7
 
! Отговори
истината преди 1 година
Съжалявам, че толко българи и българки никога няма да имат деца и да изпитат най-голямата радост в живота си защото са решили да са безполезни егоисти.
157
9
 
9
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 1 година
Толко сте глюпави...Твоето тяло е твое тяло. чуждото тяло, дето расте в твой орган 9 месеца НЕ Е ТВОЕТО ТЯЛО, а друг човек, който ти убиваш с лека ръка.
156
4
 
1
 
! Отговори
бяласила преди 1 година
"Aмерика ке падне" е казала баба Ванга, а също че нас ще ни оправи руса жена.Дано ако не "нас" поне мен.
155
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЖенаЕ така е, днес е много модерно да ни ти пука, да си егоист, да си живееш на принципа след мен и потоп, обаче ако всички тръгнем по този път, ефекта ще е катастрофален и много бързо ще смениш плочата.
154
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен от медицинска или Криминална гледна точка, абортът е противоестевен акт, който показва безотговорността на двама души. И тази безотговорност я плаща един бъдещ живот.
153
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жена на 28Да не е лошо да се образоваш наистина, защото точно феминистките, ЛГБТ, вегани и т.н. либерастки секти, са част от радикалното крило на американските комунисти, парадоксално вече известни като демократите.
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм. Затова не се и ваксинира.
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жена на 28Щях да бъда ограничен, ако не мислех, а спяпо вярвах в разни религизни догми като теб. Вярно сега това е модерно, да гоним разни розови утопии, но това не промяна факта, че са абсолютно непостижими лъжи. Сега може би не разбираш собтвената си ограниченост, но един ден ще ти се наложи, да се сбъскаш челно с грозната истина.
150
4
 
4
 
! Отговори
До 174 преди 1 година
Точно така еволюцията е промяна, обаче към по-добро, за да оцелее и просперира вида. А за жалост при теб се наблюдава обратна еволюция, следователно и такива като теб са пътници. Няма как да не създаваш поколение и вида ти да оцелее - ползвай го този мозък.
149
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек който не е оставил поколение не може да бъде пълноценен, освен разбира се ако не страда от тежко ментално заболяване.
148
2
 
3
 
! Отговори
До 173 преди 1 година
Хахахаха! Еволюцията е промяна! Набий си го в главата! Няма крайна цел! ***!!!
147
6
 
3
 
! Отговори
До 165 преди 1 година
Там е работата, че аз не налагам никакви правила, природата ги е наложила. Ти можеш ли да отмениш гравитацията със закон? Жената е майка и съпруга - природата така е решила и ако вложеш малко мисъл ще проумееш, че това е безкрайно логично и че няма друг вариант. Ти искаш да отречеш милиони години еволюция, защото така е модерно, защото си се пуснала по течението, защото някой ти е промил мозъка със захаросани лъжи и манипулации? Това не е ли религиозен фанатизъм? Къде е разума?
146
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийци на невинни дечица, това е цялата тая фем банда от изpодки дегенеpати
145
3
 
9
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Това е фалшивата американска "демокрация"! Защитават правата на джендърите,но не и нажените!
144
2
 
8
 
! Отговори
До 163 преди 1 година
Глупости! Нищо няма да се промени, ако не оставиш поколение! Това е лично решение! Никой не длъжен! Стига с тези ваши измислени ценности! Животът е един и всеки е длъжен на себе си да га изживее според нуждите си! Точка!
143
2
 
3
 
! Отговори
До 156 преди 1 година
Храна и вода има предостатъчно, наивно-глупавато е това да се изтъква като агрумент. Той въпроса е ценностен, от една страна има едни болни мозъци които отричат всичко традиционно, защото били бунтари и така е модерно, които си създават една тяхна виртуална секта реалност, нямаща нищо общо със здравия разум и научните факти и от другата страна нормалните здравислещи съвестни хора. Какво печели обществото от тези циркове, какво печели от прокарването деградантски идеологии?
142
3
 
8
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
"Моето тяло, мой избор" важи ли и за инжекциите по време на измислените пландемии?
141
7
 
5
 
! Отговори
До 153 преди 1 година
Ти не си жена, феминистките не са жени, истинските жени. а и мъже, създават и се грижат за семействата си. Щом възхваляваш егоизма, значи има много голям проблем и с времето той ще става все по-голям, докато един ден не се събудиш и не осъзнаш, че на никой не му пука за теб и тогава ще ти иска никога да не беше пръквала на този свят, тогава ще осъзнаеш колко безсмилен е твоя живот. Но нищо продължавай да си мислиш, че си много велика, че за теб природните закони не важат.
140
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената е създадена за да бъде майка и съпруга, само така тя може да бъде истински щаслива и пълноценен човек - всичко останало са болни амбиции и фантазии, които водят единствено до съсипване на живота както на всяка една жена, така и на близките й. Тук вече не става въпрос за права, а как функционира нашето общество, дали то се развива или деградира? Унищожаването на семейството като институция и основен градивен елемент на общество, създаде демографска криза, хаос и разруха.

Спонсорирани публикации