»стинско тридневно приключение в света на кулинари€та и бар индустри€та предложи Ѕиоресткъп

3
»стинско тридневно приключение в света на кулинари€та и бар индустри€та предложи Ѕиоресткъп
—нимка:  амели€ “одорова

ѕрез изминалата седмица, между 5-ти и 7-ми декември, се проведе първото издание на кулинарното и бар-състезание Ѕиоресткъп. ƒомакин на форума бе “оплоцентрала, ко€то приюти всички желаещи да се докоснат до висшата лига от съдии.

≈динайсет отбора от най-добрите готвачи у нас б€ха оцен€вани от високо квалифицирано жури с председател шеф ≈дуард јзуаза и членове шеф ƒиего √ереро, шеф ќриол –овира и шеф  арл ћампел. ¬секи един от т€х е с отличи€ от гастрономната и международната кулинарна сцена.

ѕървото м€сто с изключително представ€не грабна отборът на “COSMOS”, представ€н от ¬ладислав ѕенов, Ќиколай ѕенев и »во Ќиков. “€хното меню, с което впречатлиха журито, е пред€стие от пъстърва с ферментирал алабаш, зелени €годи, хайвер и тарама. «а основно заложиха на капама с телешко, коджи ориз, кисело зеле и еленски бут. ј за десерт – бурек (тиква, шоколад, орехи и карамел).

√ол€мата награда за т€х е на стойност 10 000 лева. Ќа второ м€сто се нареди кулинарни€т отбор на “GRIFID”  : »ван »ванов,  расимир Ѕаналиев и ƒимитър  остов. Ѕронзът отиде при отбора на “AHORA SI” представен от —евда ƒимитрова, Ќиколай „обанов и “ан€  остадинова.  ∆урито изненада всички победители с допълнителните награди – стаж в »спани€ за отборите – победители, разпределени в ресторантите на шеф ƒиего √ереро, шеф ќриол –овира и шеф  арл ћампел.

√ол€мата награда от 5000 лева и титлата „Ќай-добър барман“ спечели Ѕорис ћарков. 23-годишни€т барман усп€ да се пребори с всички останали участници и да впечатли журито в състав ћакс Ћа –ока, јнхел —алвадор и Ѕлагой  узмански.

Ѕлагодарим за из€вите на всички участници и партньори в събитието. ƒогодина състезанието със сигурност ще предложи още повече от света на гастрономното и кулинарно изкуство, съобразено с най-новите техники и отношение към продуктите. „естито на всички победители и нека успехът да ги вдъхнов€ва за още много креативност в кухн€та и зад бара.    

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


3
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
2
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
≈ защо не казахте по-рано и ние да ги опитаме?
1
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 ой взе «латни€ черпак ? :)))