Чакаме по-висока активност, следобед – пред урните

Изборният ден протича нормално, отбеляза Цветозар Томов
26 мар 2017 19:07,
3
Чакаме по-висока активност, следобед – пред урните
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Най-съществената тенденция на тези избори е нарастването на активността в следобедните часове на изборния ден, коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР.

"Сутринта изглеждаше, че избирателната активност със сигурност ще бъде по-ниска, отколкото на президентските избори през миналата година, но сега това не е сигурно", посочи той.

Томов прогнозира, че до края на деня избирателната активност на тези избори ще достигне и дори ще надхвърли тази от президентските избори.

"Що се отнася до парламентарните избори през 2014 г. активността през целия ден днес беше по-висока, но тогава нямаше задължително гласуване", отбеляза говорителят.

Като цяло изборите в страната протичат нормално с традиционните нарушения, свързани с нарушаване правата на гражданите, правата на застъпници и представители на партии и преди всичко с нарушения на правилата за предизборна агитация.

"За тези избори категорично не може да се каже, че е имало груби и опорочаващи изборния процес нарушения", посочи той.

Агитациите в последния момент говорят по-скоро за манталитета на хората и че можем "лекичко да газим законите", коментира в отговор на въпрос Цветозар Томов. Той припомни, че точно в 20:00 часа секционните комисии трябва да проверят дали все още има чакащи граждани пред помещението, в което се гласува.

"Ако има такива и те желаят да гласуват, председателят на секционната комисия трябва да събере личните им карти. Тези хора биха могли да гласуват от 20:00 до 21:00 часа, не по-късно", уточни Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Zname преди 7 години
Na bg guvernement aslanite mnogo im miasa chakaneto...
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В последният час пред затварянето на секциите идват на тумби едни тъмни субекти откъм гетата. В красна поляна на всички избори е така.