Герджиков убеден: Ако аз съм президент, ще има правителство

Служебното правителство допринесло за разединението на нацията
456
Герджиков убеден: Ако аз съм президент,  ще има правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият президент трябва да е олицетворение на единството на нацията, да е равно отдалечен от всички партии, така че да помогне на политическите сили да намерят общ език и да се състави кабинет. Това коментира кандидатът за държавен глава Анастас Герджиков пред bTV.

Според него служебното правителство е допринесло през последните месеци за разединението между гражданите.

„Не става въпрос за формалните консултации, които са задължение на президента, а за това, че има как президентът вместо да разединява партиите, да ги обедини около дадени идеи. Ако аз бъда избран – ще съставим правителство“, добави Герджиков.

Още по темата

Според него в 45-ото и 46-ото Народно събрание не беше съставен кабинет заради противопоставянето в политиката. Според него е важно да има обединение в името на общи цели – върховенство на правото, качествено образование и достъпно здравеопазване.

Той е издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ за поста на президент. Герджиков разказа и как Невяна Митева е избрана за кандидат за вицепрезидент.

„Обсъждах няколко имена с мои приятели, включително и на висши военни. Притесняваше ме, че бяха мъже. Имах идеята да е човек, който разбира много от отбрана и сигурност. Това, че г-жа Митева е военнослужещ не е причината да бъде избрана, а по-скоро е случайно. Аз я познавах от преди това, макар и бегло. Когато си представях профилът на човека до мен се сетих за нея“, каза Герджиков.

Относно изискването на зелени сертификати за извършването на редица дейности на закрито, кандидатът за президент коментира, че правителството се е забавило със взимането на мерките и сега се действа панически.
Да въведем зеления сертификат и да затворим всички е несъстоятелно, имаме поредица от мерки, които можеше да вземем и здравните експерти ги изброяват. Зеленият сертификат е чудесна идея, но в държава с 60-70% ваксинация. При на тя е 20%, защото правителството намали рязко броя на ваксинираите, защото нямаше информационна кампания. Сега той е наказание, но не и претенция“, добави той.

Герджиков каза още, че за ситуацията трябва да се поеме персонална отговорност.

„Г-н Радев е като в някаква шизофренна ситуация. Няколко дни се държеше, че все едно няма нищо общо с правителството, което той сам е назначил, а вчера го вика, за да му дърпа ушите“, посочи той.

Герджиков обясни и какви мерки би взел за шоковото поскъпване на електроенергията и инфлацията при основните стоки и услуги – намаляване на ДДС и акцизи върху електроенергията, както и финансова компенсация за бизнеса и битовите потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
1
 
! Отговори
Простак преди 2 години
Аве, отде ги намирате таквиз "интелектвалци", че и ги кандардисвате за пРезиденти, макар че са без грам политически опит.
310
0
 
1
 
! Отговори
бегай моме от црвилт преди 2 години
Силиконена ли му е долната устна или ДА? защото като се начерви мяза на оня органа на пекапетката Кранчева
309
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си - ама няма да си. Само на сън. Ареда минават вече изборите че ми се драйфа вече
308
5
 
5
 
! Отговори
баце преди 2 години
Този е по-голем нарцис от Буци и повече си верва, щото е прочел повече от една книга. Де ги намирате тези бре.
307
4
 
5
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!Има ли Такива Нещастници все още за едно раменце да ми ударите на 14ти?Пък аз ша ви са реванширам,кат продължа шоуто на баджанаците,което съм го кръстилШашни Им бе цилите!Какво ти шоу,колко съм скромен?!Направо превърнах блатуту в Цирк!Изчегъртах целия държавен апарат и изпонаслагах наште ора.Затуй нема пароци за вас,ама офшорките ни са пълни!Кирчо и Кокорчо са инструктирани в Харвард как са крадът заеми,а и Ковида ша помогни да намалим разхудити за пенсии!Гаранции от Спеца
306
7
 
6
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 2 години
На 14 ти по добре българско врабче професор в ръката,отколкото руски лешояд,аватар в небето!!
305
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, не разбра ли, че няма да станеш президент? Ти де факто си кандидат на две партии - ГЕРБ и ДПС. Лидер на ГЕРБ е възпитаник на Милиционерската школа, бивш СИК-аджия, жаден за власт и кандидат за 4-и мандат, който не иска да вдене,че ГЕРБ е натикана в ъгъла. Лидер на ДПС е Карадайъ, който дори български език не може да говори, а го срича. Би ли казал защо е тази твоя мания да бъдеш кандидат за президент от името на тези две партии с тези двама лидери?
304
8
 
3
 
! Отговори
Тулуп преди 2 години
Продължаваме просто-тията ще направи правителство! Едно хубаво кабинетче на ментора си Сорос, който ще вкара в БГ всички хубости на либералната деградация - гей-бракове, разбиване на семейството, отдалечаване от Бог, върховенство на парите и виртулния свят. Честито на БГ-тарикатите, които чакат новия Спасител! Ще ги оправи с един голем шиш в тъ-пи-те зад-ни-ци!
303
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев учи децата ни да бъдат -лъжци,интриганти, да мразят ,да са нагли.Радев развращава младото поколение,точно както мутрата Трифонов.Стига вече!
302
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не може да бъде никак в президент! Радев насади омраза в народа,гърба на Радев са ченгета,доносници,мафиоти,олигарси.Не може по време на пандемия президентда лъже и обърква хората за да си пиар от Шипка.Не може един посредственик с големи претенции,какъвто е Радев да превърне държавата за 6 месеца в пълно тресавище и само да лъже,че другите са му виновни.Некадърници като Радев трябва да си знаят мястото и да не съсипват живота на народа
301
10
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и ти си "професор" и учиш децата ни?...за бога,Народа ни през изборите ще нареди Правителство...не ти и боко-ен.ч.ря!Радев е Президента на Българите!...Народа ни не вярва на думи...а на действия...Радев изкачи Шипка с Нас... с Народа си!Радев назова мафията гроб...поименно...докато ти осребряваш постове и пари...само факти...беден!Бог да пази България...от ен.ч.рето!Радев е моят Президент!...ти си...лапач!
300
9
 
6
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
тоя пъ даже си вярва. някой плаща ли му или наистина смята, че има някакъв шанс
299
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков вече и в СУ не го искат!
298
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 412 Невежа, Герджиков има 20 годишен син
297
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 410 Всички радевци сте неграмотни! Първо не се казва и пише бемка,а се казва беНка, второ голямото чело е признак на голям ум,за разлика от нискочелите,трето и мен ме дразнят брадавиците по лицето на фигурата ,а да не говорим,че е мошеник от класа.Вместо да пишеш небивалици научи българския правопис,ще ти бъде от полза
296
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е 411! Да го питаш Герджика дърт ерген,с титла "професор" каквато е и дъртата му майка,та къде е тръгнал едва ли ще може да ти отговори! Самият Слави Трифонов ЕРГЕН ДЪРТ КАТО ТОЗИ,нищо Не направи! За политиката са нужни семейни хора! Минали през всичко в семейството! Аз лично ще ПОДКРЕПЯ ПП и Президента Радев за 2 мандат! нГЕРБ и Бившата комунистическа мутра др Борисов,да ме хванат зая ШНОРХЕЛА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТВХ! ГЕРБЕРИТ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ АКО НЕ ЗНАЯТ!!-:)
295
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 404 Ще те разочаровам,но вярвам на "фигуранта" както го нарече повече,от колкото на всеки ДРУГ!-:) Ще подкрепя гн и генерал Радев за 2 мандат И НИКОЙ ДРУГ!!!-:)))
294
6
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
До 407 до Ангел Много добре знам кого наричат мутра.Точно ченгетата и такива като мутрата Александър Маринов залепиха на Борисов какви ли не прякори за да му сринат авторитета,защото не стана техен душеприказчик.Това, че Маринов е преподавател във ВУЗ още по-зле, защото е непочтен и няма място сред младите хора.Навсякъде в Източна Европа направиха лустрация,само тук не.Кирил е доказан лъжец щом има наглостта да нарушава Конституцията,ако ще да е завършил университет от Бръшлянената
293
9
 
7
 
! Отговори
до Ангел преди 2 години
Не забравяй, че Ал.Маринов, когото наричаш мутра, е преподавател във ВУЗ, професор, а мутра наричат друг,защитил навремето докторат, тогава дисертация, във Висшата милиционерска школа - Симеоново. К.Петков е завършил магистратура в Харвард, който е все пак доста по-напред от СУ по престиж, А.Василев е учил ВО в Харвард. Не е осъждан, има ИЗВЪНСЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ с фирмата-ищец. Двамата са инициативни млади хора и подпалиха чергите на ИТН, ДБ, БСП, така че услужливи медии извадиха жълтини
292
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :-). Не забравяйте, че проф.Герджиков е от града на Цвета Караянчева - Кърджали. Плюс това мандатът на А.Г. клони към свършване.Зная двама души професори бивши начело на България: Ал.Цанков, потопил страната в кръв и Богдан Филов - регент на малолетното царче, единственият понесъл отговорност за дейността си като такъв. Този какво, да не се натиска да бъде третият?! Но Цанков е бил преподавател по право, Б.Филов - бележит учен историк, а А.Герджиков преподава латинска филология - мъртъв език,