ПП няма да издигат Минчев за шеф на НС, Василев смята ротацията за силно неефективна

Промяната ще гласува против Росен Желязков
Обновена: 19 окт 2022 22:04 | 19 окт 2022 22:00, Нели Христова
221
ПП няма да издигат Минчев за шеф на НС, Василев смята ротацията за силно неефективна
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "Продължаваме промяната" оттегля кандидатурата на Никола Минчев и няма да издига кандидат за председател на Народното събрание утре. Това съобщи председателят на ПГ на партията Андрей Гюров на извънреден брифинг в парламента, даден малко преди 22 ч. тази вечер.

"Ние дадохме шанс на всички парламентарни групи да се обединят около най-достойния кандидат, издигнат от ПП - г-н Никола Минчев. Във втория рунд на гласуването той спечели най-много гласове и въпреки всичко не можахме да излъчим председател. Тъй като се появи обвинение, че ние пречим на възможността да се направи избор, парлламентарната група реши на свое заседание на утрешното гласуване сутринта да не издига кандидат и да даде възможност на останалите да проведат гласуване", каза Гюров.

Още по темата

Асен Василев заяви, че като опозиция партията ще гласува против номинацията на Росен Желязков от ГЕРБ, а групата им тепърва ще решава дали да подкрепи кандидата на друга партия.

Ротационно председателство би било силно неефективно, каза Василев.

Той коментира, че е малоумно да свалиш правителството на ПП без никакъв план за справяне с кризата след това, а после да искаш да правиш кабинет със същите тези хора. Нямали решение за втория и третия мандат.

Не смятаме, че можем да продължаваме по този начин и да вкарваме страната в конституционна криза, затова даваме крачка назад, обясни Асен Василев. Вярваме, че имаме най-добрия кандидат, но даваме крачка назад, допълни Кирил Петков.

Днес 48-ото Народно събрание не успя да избере председател на парламента след две процедури с по две повторни гласувания, създавайки безпрецедентна ситуация. След две гласувания в два тура и множество почивки - до разбирателство не се стигна. Пет партии издигнаха свои кандидати за председател и това на практика разпиля гласовете без възможност нито един от тях да събере мнозинство.

След пленарното заседание от "Демократична България" направиха предложение председателството да се ротира между кандидатите на двете най-големи парламентартни групи - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от "Продължаваме Промяната". По-късно ГЕРБ обявиха на пресконференция в партийната си централа, че ще подкрепят предложението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия двамката предадоха народа си е полза на украинските алкохолици,безплатно по скъпите хотели по черноморието
149
1
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
От дядо си зная че власт без кръв не се дава.Кои е Киро простото.С баща милиционер при комунизма.Кои е Костов завършил в Русия.Кои е Борисов пазач на Тошо ама не бил комунист.Ами как те сложиха на тази работа.Всички управляващи са от едно котило БКП.Е власта не се е сменяла вече повече от 34 г.Крайно време е да ги изринем.
148
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ония ,които обиждат ПП в недораслеци,кокорковци и прочие обидни квалификации да се замислят.Не виждат ли в очите на тези млади хора отвращението, което изпитват към политическата класа поради тяхното престъпно управление толкова години наред,поставяйки българското общества на колене.Обогатиха една прослойка от това общество,присламчвайки се към тях и те добре се уредиха.
147
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Глутницата оттегли кандидата си.
146
3
 
11
 
! Отговори
Анте преди 1 година
Българи, до кога ще търпим разни Киртаци и Кокорести, пришълци от някъде, да рушат България????? Импийчмант за Радев, който ги натресе, в нарушение на Конституцията, и тричане за платения умнокрасивит, който счупи Държавата и вкара парапетестите крадци в НС.
145
2
 
10
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Кой гласува за тези мушмороци ? Извода ми е .......машините бяха програмирани! Опасявам се ,че всякакви нови избори са безмислени ако не се върне гласуването с хартиени бюлетини!
144
2
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Тея двамата са като от комикс.
143
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално никой не е свалил Промяната .Сами се свалиха. имаха 134 души и се изпокараха за едни милиарди с ИТН.
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да се правят планове предварително, защото никой не знае колко процента ще има преди изборния ден.
141
5
 
12
 
! Отговори
dad преди 1 година
Абсолютно е прав. Свалиха ги и сега реват за подкрепа. У лево и да се разпада тая държава.
140
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕстимир Ананиев да бъде и да пусне лайф на чатала си. Ицо депутата заместник и да показва на народа средни пръсти.
139
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом гербероида реве - всичко е добре :)
138
1
 
15
 
! Отговори
Вчера преди 1 година
Минах покрай паркинга на народното събрание. Само като им видиш автопарка и ти става ясно, колко ги е грижа за хората, които са ги избирали. Едно голямо театро за наивници! Напълниха парламента с млади, лъскави,леко леви и много послушни момченца. Дреме им за България и българите!
137
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Кокор и перчема му е като на Хитлер, не само патоса ....
136
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия станаха милаадери за 7 месеца излъгаха народа и сега лъжат ,време е даьса на първа линия на фронта при зеления)
135
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютни мишкари са ПП. А гласувалите за тях са с една мозъчна клетка и 3 бустера.
134
14
 
5
 
! Отговори
гневен мъж преди 1 година
"Кирчо и Кокорчо",личи си,че си циментов гербераст.Младите /но не инфалтилните/са избирателите на ПП.Шлаката на обществото са избирателите на на ГРОБ.Едни разбойници,които за 12 таковаха майката и на народ,и на държава.Главния въпрос днес е,коло акъл в главата имат избиратилети на банкянската разбойническа организация?На са читави такива хора,които да виждат как ги обират 12 г.,и пак да гласуват за обирджийте.
133
1
 
15
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Направихме си цирка, сега ще си веем коня в парламента. Народа? Народа да го д* ха цитат от тоя инфантил Василев
132
10
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
А сега Гербаджийте спокойно да си правят и кабинет със ДПС и Възраждане какво се оравят на Луди.Те са Винаги заедно ама не и пред прожекторите а задкулисно.
131
3
 
14
 
! Отговори
Кирчо и кокорчо преди 1 година
Тези в ден 1, в изборната нощ се обявиха за опозиция. Още не знаеха на какво и сега не знаят, но знаейки какви са ги забъркали, казаха, че ще са опозиция. Е, като такава за какво се натискаха да имат председател на НС? И то пак Никола. Симпатично момче, но не за този пост. Да поработи малко нещо. Половината в пп са с по две години стаж в шеър сървис центровете и хоп председатели на комисии на по 28-30. Хайде малко поработете, малко експертиза, малко опит, дори чисто в човешки план.