Райчев: Политиците са уморени - трябва да има кабинет, но не може

Наесен ще ни чакат два пъти избори, смята социологът
23 мар 2023 17:00, Анисия Иванова
162
Райчев: Политиците са уморени - трябва да има кабинет, но не може
Снимка: БГНЕС

"Правителство трябва да има, но не може. България се лута между трябва, но не може. Но се лута не политическата класа, а електоратът. Политическата класа е много уморена, въпреки че не се издава. С ужас гледа как наесен ще ни чакат два пъти избори, защото законът забранява да има местни и парламентарни избори едновременно", каза пред БНР социологът Андрей Райчев.

И допълни, че политиците искат да направят коалиция, но не смеят заради страх от електората.

Според него България е прехарчила около едни 10 млрд. лв., които стърчат в бюджета и няма как да се платят.

"Пенсиите, заплатите са надути до степен, че България не може да ги произвежда. Следователно новият министър-председател трябва да излезе и да каже - "момчета, има проблем, замразяваме това, махаме онова", допъллни Райчев.

По думите му друг страх у нас е войната, защото България е прифронтова страна с изключително неприятна перспектива конфликтът да се принесе в Приднестровието.

"И с изключително неприятния факт, че Китай пое Русия на буксир. Тази война ще продължи безкрайно. Путин прави ужасяваща услуга на своята държава, защото тя се превръща във втория Виетнам. Напът е това място да се превърне във вечен цирей. Заради това нашите съюзници казват - трябва стабилност. Това изисква от нас консенсус", смята социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
6
 
! Отговори
Ах горките преди 1 година
да земат да си починат малко, че са се преуморили, милите те... =) Баси тъпанара, пада и пада в очите тоя ***... Е защо се втълпява, че трябва да има правителство знаеме ли? Има серизони причини и те са външни и ще ни вкарат в беля. Затова им трябва правителство. На народа такова правителство не трябва точно.
37
1
 
4
 
! Отговори
Коста К. преди 1 година
Ей,щом е за субсидии,аз нямам спиране!
36
3
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 година
Докато банкянската разбойническа организация не бъде "разрушена",и старите и дебели клоуни не бъдат вкарани в затвора,няма да мръднем и сантиметър.
35
0
 
9
 
! Отговори
Не бяхме преди 1 година
чували до сега някой да се е уморил да краде!
34
1
 
8
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Като са уморени да дойдат нови -свежи, а тези досега всичките в затворите
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе уморени с толкоз ваканции изчислиха ли колко са си почивали политиците за една година и колко лекарите например са си почивали После били уморени от какво са уморени от това да си пресмятят колко пара ще дпечелят ли?
32
1
 
4
 
! Отговори
преувеличава преди 1 година
Старите шайки независимо от партията настойчиво лобират герб или дпс да влезне.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"И с изключително неприятния факт, че Китай пое Русия на буксир. Тази война ще продължи безкрайно. Путин прави ужасяваща услуга на своята държава, защото тя се превръща във втория Виетнам. Напът е това място да се превърне във вечен цирей. Заради това нашите съюзници казват - трябва стабилност. Това изисква от нас консенсус" Боже тоя колко глупости е издрънкал, точновключването на Китай ще приключи по-бързо войната.
30
2
 
1
 
! Отговори
преувеличава преди 1 година
Аз не мисля че пп-дб искат коалиция с герб. Петков трайно е относително доволен защото завзе достатъчно голяма електорална позиция че по отношение на курса на страната, особено вътрешния, победи и се следва този на реално трайната коалиция пп-дб-бсп парчета-умерени безрартийни технократи, която съставлява и служебните кабинети.
29
0
 
5
 
! Отговори
?023 преди 1 година
Щом са се уморили, да си вземат отпуска. Омръзнаха на обикновените български избиратели с техните капризи, избори след избори и А пък за обещанията им изобщо не е необходимо да пиша. Те обещават по-големи заплати и пенсии, а пък от тези от които зависят тези неща, като например работодатели и НОИ, казват че са фалирали.
28
1
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Политиците ни уморени , ама гладни за власт и пари.Сигурно е добре. Знам ли ?
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатана и чорапеску оправиха плиткоумниците хахахахахахахахаххахахахах
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако предложат Икебаната ще гласувам за него!За други не!
25
0
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Анонимен 4 Е, имахме и чисто нави хара и видяхме каква я свършиха. Трябват ни честни и почтени политици , ама от къде да ги вземем ? И ЕС има същите проблеми.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уморените коне ги убиват !
23
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Абсолютно вярно.Браво.
22
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че Бойко се връща да оправи българиа и народа си, да има пътишта и работа!
21
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
изобщо не са изморени 30 години се търкалят в нс коя икон групировка си еподменила старите му-цу-ни с нови затова няма да гласувам да не ми се хилятизбори до дупка докато ги изчистим ще останат да гласуват само платените
20
0
 
11
 
! Отговори
с трактор за гъби преди 1 година
Един червен тепегьоз обяснява защо трябва да ходим на избори,и непременно да изберем тия дето са предложени,щото представете си били уморени!!Който иска-да ходи,няма проблем!Аз-не!Писна ми 30 години да ме правят на серсемин!
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато лоения и герберастите не изчезнат от лицето на земята БГ няма да види бял ден.