Демерджиев: Няма да има хаос и затваряне на секции

Първо помещенията ще бъдат проверени и след това затворени
30 мар 2023 18:15, Стела Стоянова
30
Демерджиев: Няма да има хаос и затваряне на секции
Снимка БГНЕС

„Мога да препоръчам децата да извършват занятията. От утре ще приемем процедурата, МВР и службите поемат ангажимента на преценяват реалната опасност и да няма затваряне на училищата и възпрепятстване на учебния процес“, коментира вътрешният министър Иван Демерджиев пред журналисти.
Той призова хората да останат спокойни и да отидат до урните в неделя. "Няма да се стигне до хаос и затваряне на секции", увери министърът.

"Първо помещенията ще бъдат проверени и след това затворени.Ще се запечатат всички помещения, които нямат отношение към изборния процес, и след това ще се сложи денонощна охрана. При това няма как да има реална бомбена заплаха", коментира още Демерджиев.

Той подчерта, че ако има реална опасност, първи ще реагират, са органите на МВР. Досега инициативата е била на директорите. "На места директорите оставиха децата да учат, което според мен е реалният подход. МВР се отзова на всички сигнали. Половината директори затвориха училищата, а другата половина - не. Затова трябва някой по-обективно да налага правилата и това в случая е МВР", коментира още вътрешният министър.

"Това не е работа само на нашите служби, участват и американските служби, защото се използват имейли от Google. Дори ако се установи източникът, могат да се появят още такива. Това са хибридни атаки, те искат да получат своята минута слава", коментира заплашителните имейли Демерджиев.

Той коментира и темата за задържания българин в Белгия. „Още 2016 година е напуснал България и оттогавала не е пребивавал в България, затова няма връзка с неговата евентуална криминална дейност в Белгия“, заяви Иван Демерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
четвърти ден гАспадарите на резидентО,доган,борисов,костя...заплашват децата ви с бомби бе хора,резидентО арестувал двама ама те не били свързани ...опити да замажат положението,гАспадарЯт на резиденто,дпс-гроб и костя...путин ви заплашва децата с бомби,извратено ,насажда страх да не гласувате,за да ви отнеме Свободата и ви зароби,излезте масово и заявете как искате да живеете,ако обичате децата си,другото е...грях!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Излезте и гласувйте по съвест как искате да живеете,дпс-гроб-*** се опитват да ви уплашат да не излизате и да спечелят с корпоративен и платен вот,няма заплахи идите и ще видите как ще убиете заробилите ви и ограбващите ви!САЩ и Свободният наблюдават процеса и ще убият всеки опитал да ви отнеме или манипулира Правото ви да заявите как искате да живеете!Бог ви е дал животите като Свободни..не го предавайте...не предавайте децата си...те искат да не гласувате..и да ви заробят..путин плаща!
22
1
 
3
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 година
Държава , която си е сложила за министър на МВР едно жалко, бездарно, некадърно адвокатче не може да очаква благоденствие , а само загуби и бедност ! А може би нарочно слагат подобни нему и по останалите министерства - има опит за загробване на България!!!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На челяка му е смешно, щото писмото беше мега ултра Т ЪПО :)))
20
1
 
8
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Практиката показва, че каквото говори този ..., се случва ОБРАТНОТО. Пазете се.
19
2
 
4
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Много е важно да занаеш какви са реалните рискове, за да няма после оправдания. Щот ми писна да слушам на тоя оправданията.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знаем, че този е лъжлив и крадлив комунист може ли човек да му повярва??
17
1
 
5
 
! Отговори
Кремълопитек преди 1 година
Внимавайте за кого гласувате, защото може да идете на фронта и да умрете от студ без парно и газ. Много внимавайте.
16
3
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Плашиш ли, профил? Вие, кремълопатите, нещо друго удава ли ви се? Нещо градивно?
15
0
 
6
 
! Отговори
Нагласено преди 1 година
Ако полицията нямаше пръст в това, нямаше да публикуват името на телеграм канала в Новините, нито щяха да четат какво пише в имейла. Това е вътрешна работа. Целите са: тренировка на реакциите, концентриране на радикализирани лица в чат групата и като бонуси (но не за подценяване) - симулиране на дейност и сплашване на електората, да не гласува на 2-ри април. Това е милиционерско мероприятие и то много плоско. Личи си от 100 километра.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавайте за кой гласувате , да не връчат повиквателно за войната в Украйна...
13
2
 
5
 
! Отговори
БАНКЯНСКИ Терор преди 1 година
Борисув е обезумял, заплашва училища с бомби, с убийства... върви по пътя на Пабло Ескобар. Готов е да пусне кръв на народа, но не и да пусне кокала.
12
1
 
6
 
! Отговори
Ивам Бибту преди 1 година
Ванка, ако питаш мене, първите заподозрени трябва да са ти Томислав Гьобелс и Лукашенко от Банкя. Не знам защо още ги бавиш.
11
1
 
4
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
и бомба да ме гръмне пак ще гласувам за Възраждане гордо ,даже а антинатовската ми тениска ще отида в неделя !
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По физиономията му личи, че му е смешно, ама требва да забавлява мисирките :)))
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верваме ти
8
0
 
5
 
! Отговори
Некадърнико, ти преди 1 година
препоръчваш, но досега директорите преценяват дали да игнорират заплахите и после да отговарят с главите си за преценката има или няма опасност - за което не са компетентни. Учителите "извършват занятията" и също имат отговорност да опазват децата. А самите деца нищо не могат да извършат, те само ходят на училище. Защо от утре МВР ще приема процедура? Защо не го направи още в зародиша на заплахите? Училището, в което работя, беше затворено в сряда и утре пак ще бъде. Защо, некадърнико?
7
1
 
5
 
! Отговори
Летящият холландец преди 1 година
Българите са племе, неспособно да управлява катун от 5 чадъра, камо ли държава. Но незнайно защо, пияният мужик реши да им подари една, и те я окенззаха до върха на комина.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Световната война и бомбите и ракетите ще ви чакат да избирате Чакарака партии и Кукубенд парламент, да. Веднага ще кажем на Путин и чичо Джо да спрат войната и атаките, защото чалгарите ще се правят нещо много важно, пак ще си направят държавата на чалготека.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5, и да пишеш Изхождане, файда няма - пак четвърта политическа сила зад ДПС, което е много правилно! Не трябва лакeя да надминава господаря си!