Почти финално за София: Терзиев - 31.89%, Григорова - 21.62%, Хекимян – 17.77%

Данните са при обработени 96.30% протоколи
30 окт 2023 19:50, Красимир Ангелов
51
Почти финално за София: Терзиев - 31.89%, Григорова - 21.62%, Хекимян – 17.77%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към 17:00 часа, при обработени 96.30% СИК протоколи, кандидатът на ПП-ДБ-СС за кмет на София Васил Терзиев получава 31.89% от гласовете. На второ място е Ваня Григорова, подкрепена от местна коалиция "БСП за България", с 21.62%. Кандидатът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян получава 17.77%.

Четвърти е Деян Николов от Възраждане – 7.74%, а пети - Вили Лилков – 5.72%.

Опцията „Не подкрепям никого“ са избрали 3.73% от отишлите до урните.

Нататък следват Ивайло Вълчев – 3.16%, Радостин Василев – 2.51%, Виолета Комитова – 1.16% и Карлос Контрера - 0.92%.

При изборите за общински съвет и същия процент обработени протоколи на този етап, коалицията ПП-ДБ-СС получава 34.39%. ГЕРБ-СДС взема 19.87%, а БСП – 13.89%.

Четвърти са "Възраждане" с 11.14%, пети са КОД с 4.67%, а "Има такъв народ" с 4.49%.

Обработването на протоколите продължава.

Още за предаването на изборните книжа в столицата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Bormann преди 5 месеца
Терзиев, Григорова, Техимян, все хора които трябва да бъдат линчувани публично за това, че се опитват да манипулират хората да гласуват за тях за да могат после легитимно да ги държат заложници ;)
42
0
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 5 месеца
Защо толкова малко хора са гласували за Радостин Василев . Нали повечето искаме промяна на модела !? Може би за щото сервилните медии бяха затворени за него . А малко хора , повече тийнейджъри гледат ТикТок . Жалко !
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Герберасткия арменец 18%? Много са му дори, добри новини.
40
1
 
2
 
! Отговори
ЧЕРЕПЪ преди 5 месеца
ДОЙДОХ ДА ВЗЕМА ВЛАСТТА- КУПИ СИ СОФИЯ
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
София - Р Е З И Л !!!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КОИ СА КАПИТАЛИСТИТЕ ДНЕС В БЪЛГАРИЯ ??? ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА АКТИВНИТЕ БОРЦИ, КОИТО ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !!! ЗА КОГО ГЛАСУВАТ ТЕ ??? ЗА БСП !!! КАПИТАЛИСТИТЕ ГЛАСУВАТ ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ !!! БСП ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА ??? НА ДНЕШНИТЕ КАПИТАЛИСТИ !!! ЗА МОШЕНИЦИ ИСКАТЕ ЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ ??? ЗАЩО И ОТ КОГО ИЗБЯГАХА НА ЗАПАД 2 МИЛИОНА МЛАДИ БЪЛГАРИ ??? ИЗБЯГАХА ОТ БСП И ДС !!! ИСКАТЕ ЛИ И ОСТАНАЛИТЕ ДА ИЗБЯГАТ НА ЗАПАД ??? ТОГАВА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП И ЩЕ ГЛАДУВАТЕ !!!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Осен това ... в училищата трябва да се въведе специалност "Кмет" ... за да може децата като порастнат и имат право да гласуват, да могат освен да избират "Кмет", но и да знаят как се кандидатства за "Кмет" и като стане някой от тях "Кмет", да знае какво да пави като седне на столчето "Кмет" в кметството!
36
1
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Кое му е страхотното на червеното милионерче че Бонев се е залепил за него ли 118000 гласували за червеното милионерче София има милион гласоподаватели Само неистов рев за едни мадуровки НЕ ви пука за хората шарлатани София не е България Шарлатаните нямат никъде кмет А в София просто гласоподавателите не са излезли да гласуват ДА има промяна ниска избирателна активност лимит
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз смятам, че за да се предотвратят цялостно комунистическите състезания за кмет, трябва да се направят избори по следния начин: Примерно, ако София е един милон да се раздели на десет махали по сто хиляди човека. Всяка махала да си избере човек да се състезава. Изпращате ги на стадиона да бягат и който спечели, ще е кмет на цяла София, а останалите девет, ще са негови съветници!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Госпожо Ива Николова, за Вас г-н Терзиев може да е изключителен човек, но каквото и изключение да е като човек, за кмет на двумилионен град се изискват доста специфични знания, информация и умения. За най-елементарни управленски длъжности има изискване за минимум стаж по специалността, вашето изключение е като всички "изключения" е хванато отнякъде и пусната въдица за лапнишарани. (Откъде да знам дали мога да свиря на цигулка, като никога не съм опитвал - стар виц)
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Васил Терзиев, след като е с успешен мултимилионен бизнес в IT сектора, знае ли как да програмира чиповете в мозъците на хората, чрез прогамиране в мнемоник код, по време на избори, за да може след като го изберат, да станат и те мултимилионери, като него?
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички копейки са празни лееейки.
31
1
 
5
 
! Отговори
Под сурдинка преди 5 месеца
Говори се, че Хекимян ще се кандидатира за кмет на Ереван.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво да ти каже Вожда ? Той истински презира народа , изобщо няма нужда да се обяснява на някакъв си народ ! Няма и никаквъв смисъл, територията вероятно е продадена . Асен Василев дори няма адресна регистрация , няма нужда да я прави , той не смята да живее тук , само да направи оше някой лев и изчезва ,Баце и той се беше приготвил да изчезва , ама нещо му свиха сърмите от посолството
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аве копейки, нали бехте много? Що нямате и 10%
28
2
 
4
 
! Отговори
:D преди 5 месеца
Сега ще ме изкефи Кикимянчо да стане шеф на новините на НОВА :D нали там са пак негови хора - Ана Сали Цацарова и разни такива гербави.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вожда няма ли да деде изявлени за дакаже колко са велики ?
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Данни от ЦИК, брой гласове: Терзиев - 118 158; Григорова 80 134;Лилков - 21 157 ..... Това ли е "синя София", това ли е мощта на умно-красивите?..... (Не подкрепям никого - 13 947 ) Двумилионна София! Иначе е добре, в смисъл, добре е , че народът е показал омерзение. Но все пак някой ще стане кмет, затова гласувайте! И мислете, че всеки, който подкрепя действащите управляващи, на практика подкрепя масовите убийства, защото пращайки оръжия, сеем смърт. Украинските жертви са поне 400 000 войници.
25
1
 
1
 
! Отговори
В НА БАЦЕ ШКАФА преди 5 месеца
Хекимянчо, ко стана ве майкa?!
24
8
 
0
 
! Отговори
Ива Николова преди 5 месеца
Господин Терзиев е изключителен човек. Жалко че калната битка не позволи да покаже всички свои добри качества, но нека го погледнем от добрата страна - много по-лесно ще може да се докаже, когато стане кмет, след една седмица.