Холивуд срещу пушенето сред децата

"Не започвайте да пушите!" ще се появява преди филма
12 юли 2008 13:37,
2
Холивуд срещу пушенето сред децата
Снимка: БГНЕС

Шест големи киностудии в Холивуд се включиха в борбата срещу тютюнопушенето сред децата, преде ИТАР-ТАСС.

Занапред всички филми на Парамаунт, Сони пикчърс, Туенти сенчъри Фокс, Юнивърсал пикчърс, Уолт Дисни и Уорнър Брадърс, където има сцени на употреба на тютюн, ще се предхождат от предупреждения към непълнолетните: "Не започвайте да пушите!"

В кината това изречение ще се появява преди започването на филма заедно с информация за категорията му, а на дисковете - преди да бъде даден достъп до съдържанието.

Повече от година пушенето в кинотеатрите фактически е приравнено към сцените на насилие, секс и нецензурна реч при определяне на възрастовите критерии за гледането на филми в САЩ.

Съществуващата в САЩ система на рейтинги дава възможност да се ограничи достъпа на деца до филми, чието съдържание може да въздейства отрицателно на тяхната неустойчива психика.

Проста система от кодове позволява на родителите да определят дали може да разрешат на потомството си да гледа определени филми в кината, или у дома.


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
iva petrova преди 11 години
Националният център по опазване на общественото здраве предприема много инициативи за подобряване качеството на живот в България. Едно от последните проучвания показва, че всяко пето дете в България е със свръхтегло, а 12% от децата страдат от затлъстяване. За да спомогне за разрешаването на този проблем Данон Сердика и Фондация Димитър Бербатов стартираха съвместната инициатива Активни и Здрави, която цели да предостави повече площадки за игра. aktivniizdravi.bg/
1
0
 
1
 
! Отговори
bg.post преди 14 години
Значи така американците слагат вето на собственните си *** в собственната си държава,а БГ-каналите бълват от тях...