"Пътуване към мечтата" на Киномания

Инициативата е посветена на 3 декември - Международния ден на хората с увреждания
30 ное 2021 23:58, Петя Славова
0
"Пътуване към мечтата" на Киномания
Снимка: Киномания

Специално адаптирана прожекция на филма "Пътуване към мечтата" ще се проведе на 2 декември от 18:00 часа в кино "Люмиер". Филмът е едно от специалните събития на Киномания. 

"Пътуване към мечтата" е създаден в духа на пътешествията на Марк Твен - история за най-голямото приключение в живота на Зак – млад мъж със синдром на Даун. Зак избягва от пансиона, в който живее, среща се с Тейлър, който има своите проблеми и преследвани двамата пътуват из щата Каролина, за да сбъднат мечтата на Зак да стане професионален боец. Ролята на Зак се изпълнява от актьора със синдром на Даун – Зак Готсаген.

Филмът е със субтитри и симултанен превод чрез индивидуални приемници и слушалки и позволява да бъде гледан от хора, които се затрудняват в четенето на субтитри. Прожекцията е посветена на 3 декември - Международния ден на хората с увреждания. Режисьори на филма са Тайлър Нилсън и Майкъл Шварц.

Любопитното около създаването на продукцията е, че Зак среща случайно двамата режисьори и съвсем искрено им споделя, че иска да бъде кинозвезда. И когато те се опитват по възможно най-дипломатичния начин да му обяснят, че това е нереална цел, той просто им казва: "Тогава вие напишете и режисирайте филм и аз ще бъда неговата звезда".

Животът на самия Зак никога не е бил лесен. Трябвало е да полага неистови усилия, за да постигне нещата, които ние приемаме за гарантирани. Малко след раждането му лекарите посъветвали майка му Шели да го даде в специално учреждение, тъй като нямало да може да ходи и да говори. Тя отказала.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари