Стана ли Том Круз милиардер покрай киното?

Той е от холивудските звезди, чиито филми пълнят винаги киносалоните
Обновена: 3 авг 2022 19:21 | 3 авг 2022 19:21, Петя Славова
9
Стана ли Том Круз милиардер покрай киното?
Снимка: БГНЕС

Том Круз е една от малкото холивудски звезди, които могат да напълнят киносалона само с присъствието си. "Топ Гън: Маверик" и "Мисия: Невъзможни" са примери за това.

Ясно е, че за да привлечете в актьорския си състав невероятна звезда като Том Круз, трябва да сте готови да платите крупна сума. Като се има предвид, че актьорът вече 40 години е звезда от "А"-група в Холивуд, трябва да разполагате с голям филмов бюджет, предава БГНЕС.

Според медии като Forbes и Celebrity Net Worth състоянието на актьора се оценява на повече от 600 милиона долара. Той е един от най-богатите актьори в света.

Състоянието му ни води до едно място: Холивуд. Том Круз е верен на американската филмова индустрия и е натрупал стотици милиони благодарение на своите блокбъстъри и успешни рекламни кампании.

Филмите на Том Круз са спечелили повече от 9 милиарда долара по целия свят. Към днешна дата най-печелившият му филм досега е "Мисия невъзможна - Изход" (2018 г.) със 791 милиона в боксофиса.

Съюзът между Круз и Холивуд е един от най-плодотворните бракове в историята на киното и изглежда далеч не е приключил. Нека да разгледаме как започна тази дълга и плодотворна връзка.

През 1981 г. и Том Круз тъкмо беше получил първата си значима роля във филм. Той се казваше "Taps" и за него актьорът получи 50 000 долара. Само на 19 години той е в началото на своя успешен професионален живот.

Паула Уогнър от агенцията за таланти CAA подписва договор с Том Круз, който е в сила и до днес. В началото на 90-те години двамата създават заедно Cruise/Wagner Productions. Това се оказва златната мина на актьора.

Всичко започва с филма "Рисков бизнес" (1983), за който му плащат 75 000 долара. Това е първият световен хит на актьора.

От този момент нататък приходите на Том Круз не спират да се увеличават и заплатата му за пръв път достига 6-цифрена цифра с филма "Легенда" (1985 г.) - което означава доход от 500 000 долара за актьора.

"Топ Гън" (1986) е първият филм, в който актьорът започва да печели милиони. За участието си във филма Круз печели 2 милиона долара, което е 13% от целия бюджет на филма.

Стойността му се покачва и през 1994 г. и той подписва договор за 15 млн. долара за ролята на Лестат в "Интервю с вампир".

Филмът струва 80 млн. долара и носи 457 млн. долара печалба в световен мащаб. Мисията: Невъзможна" донесе на Круз 245 млн. долара - в това число заплата и допълнителни приходи - само за първите три филма от сагата.

Тази невероятна нетна стойност обаче ще се увеличи значително с приходите за "Топ Гън: Маверик" (2022 г.) и предстоящия епизод на "Мисията: Невъзможна". Както съобщава International Business Times, Том Круз е подписал договор за 13 млн. долара за главната си роля в продължението на „Топ Гън”. Той обаче ще спечели много повече, като се имат предвид и приходите му като продуцент.

До юли 2022 г. "Топ Гън: Маверик" вече ще е спечелил 1,3 милиарда долара. Това е най-успешният филм на Том Круз след "Война на световете".

Добрите финансови вести за Круз не свършват до тук: ако филмът бъде продаден на стрийминг платформа - което е много вероятно - героят на Маверик може да донесе на Том до 200 млн. долара през следващите години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бадива ,сентологите си пълнят джебовете а за него остават сал трохи
5
0
 
2
 
! Отговори
меломан преди 1 година
Абе е е луд този, дето яде баницата.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво се случва когато милиардерите, не си харчат парите, а ги държат по офшорки и за работниците трябва хазната да принтира нови банкноти? Ми... инфлация и такива като Том Круз, Гейтс, Безос ядат от джоба на средната класа. Още на 20г. си обещах никога под никакъв предтекст да не стана достатъчно беден, че да стана милиардер. Научих се когато имам 10 бона да спирам да работя и да си почивам. Средния път е истината. Гнус ме е и от бедни, и от богати еднакво безполезни са.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че от усмивката Хората като го видят да се усмихва и веднага си купуват билет.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оффф, тоя Томас много е готин само тва скапано Сцентолоджи го обърка. Дано да се е отървал!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо е без маска? Маските само за простолюдието ли са?