Коронавирусът "влезе" и в Хърватия и Австрия

Потвърдени са общо три случая в двете страни
Обновена: 27 фев 2020 11:20 | 25 фев 2020 15:06, Елка Василева
25
Коронавирусът "влезе" и в Хърватия и Австрия
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Хърватия Вили Берош съобщи, че е потвърден първи случай на заразен с коронавирус в страната.

„Става дума за млад пациент, който между 19 и 21 февруари е бил в Милано и проявява симптоми на заболяването, които не са силно изразени. Надяваме се, че така и ще остане. За всички хора, които са били в непосредствен контакт с пациента, ще организираме карантина“, каза министърът.

Още по темата

Хоспитализираният мъж е поставен в изолация и е в добро състояние.

Министърът заяви, че здравната система на Хърватия разполага с всички възможности да отговори на заплахата.

„Става дума за заболяване, което по клиничните си характеристики е подобно на грип и не се очакват по-голяма заболеваемост и усложнения в сравнение с подобни грипни инфекции“, каза Берош, цитиран от хърватските медии.

Берош съобщи също така, че все още не са готови резултатите от тестовете на девет работници, които са пристигнали наскоро от Италия в Хърватия.

В същото време Австрия съобщи за първите си два случая на коронавирус. Това бе съобщено от говорителка на здравните власти в провинция Тирол.

Става въпрос за двама италианци, които живеят в провинцията и вероятно са се заразили в Ломбардия, съобщи губернаторът на Тирол Гюнтер Платер.

До момента жертвите на новото заболяване са над 2600 души, мнозинството в Китай. По данни на Ройтерс коронавирусът е регистриран в около 29 държави с над 80 000 заразени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Хърватиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
При нас всичко идва последно...
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече има коронавирус кючек, даже два.