Министрите на туризма от ЕС се споразумяха за паспорт Covid-19

Обсъжда се отварянето на туристически коридори
21
Министрите на туризма от ЕС се споразумяха за паспорт Covid-19
Снимка: БГНЕС, архив

Министрите на туризма от ЕС обсъдиха днес помощ за ударения от пандемията от коронавирус сектор, споразумяха се да пуснат т.нар. паспорт Ковид-19, а също така обмислят отварянето на туристически коридори, предаде ДПА.

Туризмът преживява огромен и неочакван спад (...) заради пандемията от коронавирус, каза хърватският министър на туризма Гари Капели, който председателства видеоконферентното заседание на европейските министри на туризма. Хърватия в момента е ротационен председател на ЕС.

Нуждаем се от съвместен план на европейско равнище, за да се справим с кризата, посочи той след срещата.
Това трябва да включва документ, "базиран на протокол, валиден във всички страни от ЕС", изтъкна по-късно на пресконференция Капели.

Започнахме също така разговори за въздушни, железопътни и шосейни коридори и се надявам да постигнем споразумение по това. Където не успеем, ще минем към двустранни споразумения със страните, които имат интерес, допълни той.

Хърватия, чието адриатическо крайбрежие се простира на над 1500 километра и още хиляди, като се включат островите, зависи изключително много от приходите си от туризъм, както и Гърция, Италия, Португалия и Испания.
Целият Европейски съюз обаче има интерес от туризма, който представлява 10 процента от брутния вътрешен продукт и осигурява работа на близо 12 процента от всички работещи, подчерта Капели.

Еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон каза, че туризмът ще има нужда от безпрецедентни средства, за да преодолее кризата.

Има необходимост от нов "план Маршал" с мощен европейски бюджет, за да бъде даден тласък на европейско възстановяване и на по-силен и по-устойчив съюз, се посочва в съобщение след срещата, в което той е цитиран. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха... туризъм...Веселяци
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези лакоми хора няма никога да победим вируса. Ще ни го вкарат централизирано.
18
4
 
3
 
! Отговори
Стар Световен Ред преди 3 години
ТУРОПЕРАТОРИТЕ И ХОТЕЛИЕРИТЕ ДА СИ ИЗВАДЯТ ПАСПОРТ КОВИД -19 СЪЩО И ДЕПУТАТНИЦИТЕ ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМ СТЪПИМ В ХОТЕЛИТЕ СМЪРТ НА ЕС
17
3
 
7
 
! Отговори
Шоп, натурален преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРАма съвсем ще ти е празен кимизарника! И ланското олио от цацата, тая година няма да можеш да го ползваш
16
3
 
7
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 3 години
ID2020 / Бил Гейтс / дигитален паспорт позволявайки на индивид да пътува/ търгува/ пазарува/ срещу ваксина и подкожен чип и нано AI татуировка.
15
4
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До ГостоприемствоНе става въпрос за хората, а за шопите !
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка ,парите се оказаха по важни от здравето и живота на хората.Нищо не се е променило от 1 век на Христа
13
2
 
16
 
! Отговори
Гостоприемство преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЩом имаш такова презрително отношение към хората тук, във форума, какво ли ще ги правиш, ако са ти клиенти?Купи си една метла с дълга дръжка и обирай паяжини от хотелчето си.
12
4
 
3
 
! Отговори
тролове сте преди 3 години
ГЕРБ са едно недоносче ...*** са.
11
0
 
1
 
! Отговори
Бой и ниско стригане преди 3 години
Колко ще струва?
10
0
 
11
 
! Отговори
A преди 3 години
Тоя година с особен кеф ще отида на Гърция
9
2
 
12
 
! Отговори
различен преди 3 години
И понеже нашата родина е нарочена за опитно поле за всички мъдри идеи, тука ще ни чипосат първи. Там на запад, дето слънцето изгрява - има права на отделната личност, тука сме стадо. Омръзнаха ми социалните експерименти на управляващите.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запишете си. Скоро тези "паспорти" ще са прикрепени към телата. Ако продължавате да спите де.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРСпокойно, скоро ти сам ще плачеш на гроба на българския туризъм. Да не мислиш, че ще се юрнат едни 2-3 млн. чужденци на българското море. Аз българи масово не вярвам да има, той за чужденци се облизва. И откъде - германия, Англия, Русия, Италия, Франция. Границите до август ще бъдат затворени и едва ли ще някой ще ходи някъде.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЗначи, тук става въпрос за облекчен режим и поощрителни мерки в рамките на ЕС, т.е. гадните шопи ще могат ПАК в Гърция, Хърватска и т.н.А вие с хляб и морска сол си чакайте спасителите от североизток. Ако ги пусне Вовката де.Старият Несебър вече го няма, и дюните ги няма, но пък си имате ново строителство - алал да ви е.
5
0
 
29
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Това, че вероятно ще има някакъв туризъм тази година.... по никакъв начин не засяга дестинация : бъларско черноморие.Хората отдавна го отписаха. Е, разбира се винаги ще има и мазохисти.
4
1
 
15
 
! Отговори
различен преди 3 години
То паспорт си има за ваксинациите, ко мъдрим чипове ли и пръстови отпечатъци?Оня нашмъркания, бившия здравен що не е в затвора за отпечатъците в болниците?
3
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре правя си PCR тест,изваждам си паспорт Covid-19 и отивам в да речем в Гърция,връщам се обратно в България болен,кой ще ми плати?Трябва да има и застраховка която да гарантира здравето на почиващият!
2
2
 
4
 
! Отговори
учен преди 3 години
По най-бързият начин сменяйте моряците по корабите ,защото ще има потопени и запалени кораби !
1
39
 
1
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Къде сте шопи тарикати, дето преди 5 часа плакахте на гроба на Бг туризма ?!