Нов удар по СЗО – доверяват се на изследване от писател и порно модел

Може би неправилно бе прекратено лечението с хидроксихлорихин
3 юни 2020 19:00, Нели Христова
47
Нов удар по СЗО – доверяват се на изследване от писател и порно модел
Снимка: БГНЕС

Вчера AP публикуваха записи от разговор по време на среща на СЗО, от който стана ясно, че докато организацията е хвалила публично Китай, азиатската държава всъщност изобщо не е помагала с данни, които са можели да помогнат в борбата с коронавируса в първите дни от пандемията. Сега разследване на The Guardian показва, че СЗО не е особено добра и в проверяването на източниците на изследванията на които се позовава.

Още по темата

Преди няколко седмици в медицинския журнал "Лансет" бе публикувано изследване, според което хидроксихлорихинът не помага на пациентите, а ги убива. Няколко дни по-късно СЗО настоя да се прекрати всякакво лечение с медикамента и сложи край на всички клинични изследвания, които трябваше да покажат дали хлорихинът помага или не.

Оказва се обаче, че проучването, което се противопостави на десетки много по-престижни изследвания, далеч не е толкова достоверно, колкото изглежда. Малко след като публикува проучването, "Лансет" обявява, че "изпитва притеснение" относно данните в него. За това The Guardian започва разследване.

Оказва се, че изследването е било проведено от малката американска компания Surgisphere, която има едва шепа служители, но повечето от тях нямат никакво научно образование. Мъжът, който се води ръководител на проучването, всъщност е автор на научнофантастична литература. Друг служител, който е обявен за маркетинг специалист, всъщонст е порно модел и хостеса.

Страницата на компанията в LinkedIn има по-малко от 100 последователи и до миналата седмица в нея са изброени едва шестима служители. След това броят им намалява на трима.

Surgisphere твърди, че има една от най-големите и най-бързо растящите бази данни от болници, но почти няма никакво присъствие онлайн. Има по-малко от 170 последователи в Twitter и няма никакви постове между октомври 2017 г. и март 2020 г. А до миналият понеделник, бутонът "свържи се с нас" води до сайт, изработен на WordPress за криптовалута. Факт, който повдига въпроса, как болниците изпращат данните си на компанията?

Съавтор на изследването е Сапан Дезай, главен изпълнителен директор на компанията. Срещу него обаче се водят три дела за злоупотреби, свързани с тази прочута база данни на Surgisphere.

Той твърди, че са неоснователни. През 2008 година започва краудфъндинг кампания за "медицинско устройство, за което никога не сте си и мечтали". Разбира се, то така и не е осъществено. Страницата на Дезай в Wikipedia е изтрита, след като се появяват обвиненията срещу Surgisphere.

Хидроксхлорикинът бе надеждата за справяне с COVID-19, но изследването на Дезай и компания, което твърдеше, че е включило 15 хил. пациенти от 1200 болници, го обяви за тих убиец. СЗО бързо прекрати дори програмите, които тестваха качествата на хидроксихлорихина.

Първи се усъмниха в Австралия. Според изследването до 21 април от страната са събрани данните на 600 заразени с коронавирус и 73 починали. Според реалните данни до 21 април починалите в Австралия са по-малко - 67. Броят не се покачва до 73 преди 23 април. Дезай бързо се оправда - без да иска, изследването включило в броя на починалите в Австралия и тези, издъхнали в малка болница в Китай.

The Guardian се свързва с пет болници в Австралия, които би трябвало да са дали данни на Surgisphere. Всички те отричат да имат връзка с изследването.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Подсказка-прочетете биографията на Гюбре-Исус и ще разберете колко е лекар и кога последно се е занимавал с медицина...
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А така, а наще мерки бяха по доклади на СЗО
42
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
НАСТОЯЩЕТО СЗО Е ЕДНА КЛОАКА!!!!

СЗО ИМА БЕЗГРАНИЧНА МЕЖДУНАРОДНА ВЛАСТ ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СВИКА МЕЖДУНАРОДНА АСАМБЛЕЯ ПРИ НУЖДА!!!

САМО, ЧЕ ТАЯ КЛОАКА НИЩО НЕ СВЪРШИ ЗА ДА ЗАЩИТИ КИТАЙ И СЕГА СИ ПАТИМ ВСИЧКИ!!!
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 27

За коя Америка говориш? За тази на Обама или тази на Тръмп. Щото май ти е каша в тиквата. Тръмп бе избран да спаси америкабците от Обамащините. Затуй и е перманентната атака срещу него от блатото. Знаеш ли кога Обама щеше да скочи на СЗО или Китай....Никога!!!!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най- вероятно, близо да тая американска фирма са се домъкнали някакви- КРАДЦИ и Наркотрафиканти- араби, *** и МОшеници, дето им помагат- тъпи и Мързеливи, но многог АЛЧНИ психопати- мечки, Чора.
Собственика на тая фирма трявба да си нмери ХРАНА да ИЗГОНИ тия крадци и наркотрафиканти, да бягат далече от фирмата му.
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЗО е за закриване. Никаква не я свърши с коронавируса, дори допринесе за неговото разпространение с противоречивите си действия и препоръки към здравните власти.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така се получава , когато дадеш власт на афроамериканци или просто африканци. Расизмът има своите основания. Ако не ми вярвате идете в Африка и ще разберете що ви говоря, аз съм ходил мн пъти. И в Бразилия съм ходил.
37
1
 
4
 
! Отговори
експертката от филма преди 1 месец
Тедрос, бейби, Болна съм от СПИН!
36
1
 
20
 
! Отговори
ха преди 1 месец
А иначе получават милярди финансирана тия любители на порно
35
18
 
5
 
! Отговори
Панелкаджиите преди 1 месец
Значи панелкаджиите в "Кръчма за сиромаха" решиха да закрият СЗО, ЕС, НАТО, Г7, УНИЦЕФ, Интерпол, ООН, ЮНЕСКО, МВФ, УЕФА, ФИФА, БФС, БРИКС, т.е. всичко, поради неотговарящо на техните стандарти. Остават Тръмп, Бойко и казаните за ракия. Мир и благоденствие ще настъпи след това. Наздраве. ("Аз ви казах, ама вие не слушахте" ми е любимата панелкаджийкса фраза)
34
1
 
1
 
! Отговори
Цонко преди 1 месец
До Анонимен

И в Русия е така
33
0
 
3
 
! Отговори
експертката от филма преди 1 месец
Тедрос, бейби, Бременна съм!
32
1
 
8
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
И какво сега ....нали Домусчиев, дари март месец според медиите около 300 опаковки хлорофинов фосфат ...Та това лекарство в крайна сметка убива или лекува , защото пак според медиите той се беше излекувал с него ........
31
2
 
38
 
! Отговори
ХИНИН преди 1 месец
ХЛОРОХИН е синтетична форма на ХИНИН - субстанция използвана над 1000 години. През комунизма у нас свободно се продаваше (зелените таблетки) и масово се ползвше при грип и настинка, също и при болки - заедно с аналгин. Като казвам МАСОВО, имам предвид така, както днес се ползва ПАРАЦЕТАМОЛА (който яко скапва черния дроб).

ДНЕС, 2020 г.- ХИНИН ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПОЛЗВА САМО ПОД ЛЕКАРСКИ НАБЛЮДЕНИЕ ПОНЕЖЕ БИЛО МНОГО ОПАСНО!

НА ЛУДИ НИ ПРАВЯТ!
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже, колко се радвам, че вече нямам нищо общо с официалната медицина!
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЗО определено не са банда некадърници защото работя пряко с хора от СЗО отговорни за развитието на ваксините, но наистина определено в СЗО има проблем и има гнили участъци
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Броим лайкове профили тук там, виждаме нещо по така, създаваме новина от това. Типичната американска пропаганда.
27
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На някои хора работата им по цял ден да измислят глупости. Ако италианският премиер бе критикувал СЗО никой не би обърнал внимание, а медиите даже щяха да се нахвърлят на италианеца. Ама сега щото Тръмп се заяде и заради търговските войни, давай да пишем глупости всеки ден. Пари от това бол. Америка никога не е виновна за грешките си.$$$
26
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди малко повече от три месеца написах, че СЗО са банда некадърници, чието общо количество мозък е под един грам, че не бива да се вярва и на една тяхна дума, и че трябва да се прави точно обратното на това, което казват. Тогава всички ми се нахвърлиха и ме обявиха за какъв ли не. Е, оказа се, че съм прав.
25
4
 
17
 
! Отговори
СЗО преди 1 месец
Ако трябва да се закрива всичко, чието ръководство не става, трябва всичко да ликвидираме. Сменя се ръководството на СЗО, по-голям контрол, задаване на ясни приоритети и отговорности и така. Важна организация, просто не е добре ръководена, това е.