В САЩ спасиха младо момиче от COVID-19 като му трансплантираха бял дроб

28-годишната Майра била на ръба между живота и смъртта
4 авг 2020 16:35, Нели Христова
71
В САЩ спасиха младо момиче от COVID-19 като му трансплантираха бял дроб

Майра Рамирез спазвала всяка здравна препоръка на правителството, за да се пази от коронавируса. Но въпреки това 28-годишното момиче развило симптоми на заболяването и било прието в болницата в Чикаго, където диагнозата била потвърдена - тя била болна от COVID-19.

Рамирез пристигнала в болницата на 26-ти април и само за няколко минути, които стигнали да се обади на родителите си, ужасът за нея започнал.

"Това, което помня е, как ме приспиват за да ме интубират. А след това - шест седмици кошмари. Някои от тях бяха свързани с давене, а причината беше, че почти не можех да дишам", казва Рамирез пред CNN.

Коронавирусът нанесъл тежки щети върху тялото й - белите й дробове били силно увредени, останалите органи започнали да отказват.

Майра прекарва цял месец дишайки с помощта на вентилатор. Докторите не били сигурни, че ще оцелее и повикали семейството й, за да си кажат последно сбогом с нея. Имало само една опция, която можела да спаси живота й - белодробна трансплантация. 

"Без нея, тя нямаше да оцелее", казва Анкит Барат от болницата Northwestern Medicine в Чикаго.

28-годишното момиче имало много усложнения, предизвикани от коронавируса. По думите на д-р Барат, фактът, че тя била напълно здрава и млада я направил подходящ кандидат за рядката процедура.

"Погледнах се в огледалото и не можех да позная собственото си тяло. Не можех да говоря, дори не можех да си вдигна пръста. Не можех да се движа, болеше ме много. Бях много объркана", спомня си Рамирез за дните след операцията. Тя се превръща в първата американка, чиито живот е спасен от хватката на коронавируса чрез трансплантация на бял дроб.

Вече са изминали два месеца от процедурата и Майра се възстановява у дома. Тя казва, че все още е много слаба и изпитва трудност да диша нормално. Рамирез е една от 4,6 милиона американци, които бяха заразени с коронавируса. Повече от 154 хил. не оцеляха.

"Това не е измислица. Вирусът е истински. Случи се на мен", предупреждава Майра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът не е измислица. Измислица е статията.
64
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28 годишно момиче? Та тя е вече твърде стара за да ражда дори - ще предаде на децата предразположенията към всички съществували наследствени заболявания в родовете на родителите си, вие момиче...
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа... Този вирус явно ходи по маймуните... Или просто на публиката трябва да се да казва, че съществува...
62
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Да очаква сметка от няколко милиона долара.
61
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЪЖАТ!!!!МАЙРА Е БИЛА ВКЛЮЧЕНА В ПРОГРАМАТА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА БЯЛ ДРОБ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ЗАРАЗИ С КОВИД!!!
60
3
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Китай трябва да бъде заставен от ООН да плати кръвнина за всеки млад човек по света починал от техния проклет вирус...
59
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Баба ти е била със старчески диабет! Сигурно си е подслаждала чайчето със захарин и толкова! С това се живее и до 96! Едва ли си е била инсулин всеки ден както много млади хора в днешно време! А то това е скапва съпротивата на тялото!
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58И въпреки това не е попречило на трансплантацията на бял дроб. Евала на докторите от болница Нортуестърн Мемориал в Чикаго, които са и дали шанс.
57
0
 
0
 
! Отговори
до Владо преди 3 години
Владо, пожелавам ти много здраве с ковид ваксината. Успех.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"фактът, че тя била напълно здрава и млада"Подигравате ли се с хората? Момичето е имало оптикомиелит! Това е сходно на множествена склероза заболяване.
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нелито да бе написала и за съпътстващото заболяване на 28 годишното момиче!"Бе тя баба ми почина на 96 с диабет цял живот.....та така за съпътстващите болести...съпътстват ни до дълбоки старини, ако некой вирус не ни ожъни преди това....
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като се има на предвид, че всички световни медии се държат от 5 човека на кръст."Не са 5, ЕДИН Е - АЗ!!!! Имам достъп до всичките 1000239 новинарски сайта и медии и мааааамата им разказвам!!!
53
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Нелито да бе написала и за съпътстващото заболяване на 28 годишното момиче!Да е жива и здрава и късмет да има, но с това автоимунно заболяване......!Щото така да плашиш хората не е на хубаво и за теб! Така викаш лошото!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез велики хамерикански доктори вече на десетата минута са я интубирали! Ужас!
51
3
 
13
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
Момичето не е било напълно здраво. С автоимунно заболяване, засягащо невралната тръба на гръбначния стълб е. Пише в англоезичните сайтове. Но за мен статията е абсолютно тенденциозна. И това още повече потвърждава тезата, че има нещо гнило с този вирус. Като се има на предвид, че всички световни медии се държат от 5 човека на кръст.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Далаверата е голяма. Плащаш и ще видим.
49
5
 
4
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До ДО 47 ВЛАДОТОМинал си покрай лекар и си се спънал. Аз не мога да сравнявам неща за които не съм компетентен. Затова вярвам на хората, които имат ценз и могат да правят изводи, тъй като са запознати с цялата информация. На теб ли ще вярвам с големите ти букви и *** теории, неподкрепени с никакви факти и аргументи. Във всички бели държави мислят, като мен. Сигурно си си загубил работата на чистач в заведение и затова говориш такива безумици.
48
6
 
9
 
! Отговори
ДО 47 ВЛАДОТО преди 3 години
АБЕ СЕКТАНТ НЕ МИ ПОЛЗВАЙ ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ ЛЕКЪР СЪМ И КАКВО ?КАЗАХ ТИ ОПАСНОСТТА ОТ ВАКСИНАТА Е ПО ГОЛЯМА ОТ КОЛКОТО ОТ САМИЯ ГРИП НАРИЧАН КОРОНКА.НО ТИ СИ С ГЛАВА В *** И ВИЖ ДО КЪДЕ СИ СЕ ДОКАРАЛ ЧЛЕН СИ НА 5 МЕСЕЧНА СЕКТА!ОТВОРИ СИ ОЧИЧКИТЕ НО ЕДВА ЛИ СЕКТАНТ ТРУДНО СЕ СЪБУЖДА!В НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ ПОЗВАТ ТВОЯ ЦИТАТ ОТ КЪДЕ ГИ НАУЧАВАТЕ ТЕЗИ ЦИТАТИ И ГИ ПОВТАРЯТЕ БЕ,НАУЧНИ СРЕДИ ВЯРВАЛ ТОЙ СЛЯПА ВЯРА НА СЕКТАНТ!ВЗЕМИ ДА МИСЛИШ И ДА СРАВНЯВАШ ЛЪЖИТЕ И БЕЗУМИЦИТЕ НА ТВОИТЕ НАУЧНИ СРЕДИ
47
2
 
12
 
! Отговори
expert преди 3 години
А защо не отбелязаха че дългия периот на вентилация е СКАПАЛ белия и дроб и това е наложило трансплантация ???
46
4
 
10
 
! Отговори
ДО 46 преди 3 години
АКО НЕ БЯХА ДОКТОРЧЕТАТА ДА Я ОБЕЗОБРАЗЯТ ДА Я ЛЪЖАТ ЧЕ Е БОЛНА ОТ КОРОНА И ДА И СЛАГАТ НА ИЗКУСТЕНА КОМА И ИНТУБАЦИЯ СЕГА ЩЕШЕ ДА СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА.ГЕРМАНСКИТЕ ДОКТОРИ ТАКА КАЗАХА ИНТУБАЦИЯТА И ИЗКУСТВЕНАТА КОМА УБИВА НАЙ ВЕЧЕ В ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ.БАЯ НАРОД ИЗТРЕПАХА ГАДОВЕТЕ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ.