Българка с коронавирус в Португалия: Болниците са препълнени!

Според Ева Давидова ваксините в страната се бавят
5 фев 2021 19:23, Петя Славова
17

Макар и разположена в самия край на континентална Европа, Португалия се превърна в център на новата пандемична вълна. Стремглавото покачване на случаите предизвика истинска здравна криза, големите болници останаха без капацитет, а правителството поиска международна помощ.

"Нещата започнаха да стават по-лоши покрай Коледа. Позволиха на хората да пътуват, да се събират много. Когато вече беше време за избори, имаше страшно много случаи. Аз съм с коронавирус и не успях да гласувам", каза преподавателят в българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий” в Лисабон Ева Давидова в ефира на "България сутрин".

Още по темата

Тя добави, че болниците в Португалия са пълни, вече има три случая на хора, които е трябвало да отидат в болниците на португалските острови.

"Държавните болници вече нямат място за толкова много хора и започнаха да ги изпращат по частните болници. Комуникацията с лекарите тук е много хубава - звънят ми през ден да проверят как съм и какви са ми симптомите. Нямам представа къде съм се заразила, излизам само за покупки. Работя от вкъщи от миналата година", разказа Ева Давидова.

Учителката обясни, че през март месец правителството в Португалия е сложило много стриктни закони и хората ги спазвали.

"Хората вече не спазват толкова много законите. Всеки ден се говори за ваксините, защото се бавят страшно много. Ваксините ги има, но няма добър процес на ваксиниране. Последно говореха, че ваксината от AstraZeneca не трябва да се слага на по-възрастните хора", подчерта преподавателката в Лисабон пред Bulgaria ON AIR.

Давидова сподели, че в Португалия се разкриват случаи на имунизирани хора, които не е трябвало да бъдат имунизирани приоритетно - като пример тя даде съпругата на шефа на болница в страната.

"Училището се справя доста добре. В Португалия преди месец затвориха детските градини и училищата. Чувствам се много сигурна в Португалия с медицината им, доволна съм от системата. Някои специалисти казват да ползваме по две маски, защото една не е достатъчна", каза още Ева Давидова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Kурдо Коленков преди 3 години
Викнете Мангъров и Първанова, ще ви излекуват за нула време.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боковата държава май е най добре в ЕС по време на пандемията!Нали така радефчета!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом все разчитат на новите ваксини,но ги нямат да ползват старите от миналата година,които би трябвало да са годни и по приложими с качества за по опасни от рода вируси за които специалисти казват,че предните от САРС-1 в % били по-вредни по показатели-разпространение,заразност,смъртност,но световно не са се налагали карантини с мерки как заради САРС-2 с пагубни загуби за икономиките по сфери що социално разслоение от класово обедняване сякаш 2-то удари по кръвоносната система според финансистите
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много била доволна и се чувствала сигурна, ама болниците били препълнени...
8
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не лъжете хората работя в Англия на голям обект над 4500 човека направиха ни ПСР тест на всички.От таза бройка 24 човека бяха с положителни проби при повторна проверка вече в болнизата само 10 бяха с измисления Ковид.Това е най голямата лъжа и измама с този вирус.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са внасяли танзанийски кози, някой да каже да колегите да ги прибират. Много ги лови.А, и да завиват папята.
6
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много обичам да чета как някои продължават да надуват спуканият ковид балон.Слагайте памперсите, стават бели от напъване.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с двете маски тръгна от Америка ама гледам това мнение се разпространява като чума по цял свят. Да го ползват лекари,медицински персонал работещи в болници например. Ама нормални хора които са на голямо разстояние от други хора защо? Като дойде новата администрация зад голямата локва и шефа на СЗО започна да говори за тия щуротии след като видяхме дедика и камилата с по две маски. Така че явно и в Португалия в стигнала тая измислица
4
9
 
9
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Аз съм с коронавирус и не успях да гласувам", каза преподавателят в българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий в Лисабон *** Давидова в ефира на "България сутрин".Бързо бързо стигнахме до съществото на статията - "изборите трябва да се отложат поне за 20-30 години, ианче болните от коронавируса ще бъдат лишени от гражданските си права!"Ето и следващата стъпка - някой, "заразен" с коронавирус ще заведе дело за отлагане на изборите. тъй като няма да може да гласува.
3
14
 
8
 
! Отговори
и ... преди 3 години
какъв го търси тя чак в Португалия?При нас на село що мъже, що нещо, нямаме жени за женитба, а те милите работят и работят и нямат наследниците.Ами като е заминала в Португалия, нека там и да си остане.Не ни занимавайте с подобни леки жени.Стига с този covid-19.ѝ кога ще започнат да пишат за covid-29?При нас на село няма болести, нито трипер, нито сифилис ... нито нищо, но няма хубави и сериозни женички с хубави пичонки.
2
5
 
25
 
! Отговори
Мутата преди 3 години
Поредните глупости, заразени бол, в болниците няма места, но овцата се чувствала сигурна.
1
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позитанец путинист с мозъчна недостатъчност:Няма вирос, Бил Гейтс ще ни чипира.