Защо германците не искат да се ваксинират с AstraZeneca?

Доставените в страната количества от препарата на Pfizer и BioNTech са използвани на 85%
23 фев 2021 21:33, Красимир Ангелов
39

Негласен отпор срещу ваксината на AstraZeneca има в Германия. Много германци вече пропуснаха реда си за ваксиниране само защото ще е с този препарат. На този фон - ново независимо проучване доказва ефективността ѝ.

Според проучване в Германия само 19 на сто от наличните дози от ваксината на AstraZeneca са използвани. За сравнение доставените в страната количества от препарата на Pfizer и BioNTech са използвани на 85%. А дискусии коя ваксина е по-добра има навсякъде, смята и д-р Аспарух Илиев, който работи в Швейцария.

"С едно спокойно обяснение човек постига повече, отколкото с хокане", заяви д-р Аспарух Илиев.

Според ръководителя на лаборатория в Берн в България има и още един проблем. Мнението му е категорично - ваксината е добра, но не и имиджът ѝ. Цената ѝ е близо 10 пъти по-ниска.

В разгара на дискусиите дойде и първият независим анализ във Великобритания, който показва ефективността на препарата. Ваксината на британско-шведската компания, разработена съвместно с Оксфордския университет, намалява с над 75% усложненията при пациенти с коронавирус при хора над 80 години.

Една доза намалява риска от заразяване с повече от 70%, нараствайки до 85% след втората доза. Това предполага, че ваксината може също да помогне за прекъсване на предаването на вируса.

А при хората над 80 години 28 дни след първата доза защитата е 57%. Но критиците на векторната ваксина изтъкват факта, че има повече оплаквания след поставянето ѝ.

А специалистите посочват един необорим факт - тя не се нуждае от специални условия за съхранение. Но всички са единодушни - дори и имунизираните трябва да пазят останалите.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Сега какво преди 3 години
До Анонимен 25Пак ви бърка Борисов! Та нали и трите ваксини са одобрени от Европейския съюз и освен това процедурата е свободна и доброволна. Важно е да се даде тласък на процеса, за да се стимулира активността на гласуващите. Нали това иска опозицията. Сега какво? Борисов е самотен в битките с опонентите си и затова се нуждае от личности като Г. Марков, Мангъров, Биков, Симеонов, хора-глашатаи на верните решения. Посоката е правилната ама си трябва мотор,защото отпорът е задушаващ.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28-като е по-добра, кажи коя друга векторна ваксина (каквито са Астра и Спутник) е била използвана за масова имунизация?Факт е, че няма гаранция за никоя ваксина.
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по-добре Астра Зенека, отколкото РНК ваксината на Пфайзер, която е нова като технология и на практика непредвидима като последствия
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каменете в Англия и пиедестала от камене в Ам. ясно ми говорят,да се намали човеко май... на 500 000 000 милион а,праете извод,другаре и предатели,това ви чака.Предателите винаги ги изтребват
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астрата е много сходна със Спутника! Който желае нека сам го проучи!
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що лъжете бе, на нас Боко и Мутафчийски ни казаха, че нямало никаква дискусия за това коя ваксина е по-добра в света, ходели като овце на заколение и ги боцат, с каквото има!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
0, е равно на,фашизъм и геноцид,зануляване,изтребление,с ваксини и ред подобни не усещате ли на къде бият нещата
21
7
 
17
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Много интересно е,че въпросният доктор,ако изобщо има такъв,не е обяснил най-важното?! Защо като твърди,че ваксината на Астра Зенека е толкова добра Швейцария категорично я забрани?! Други европейски държави я забраниха за хора над 65 год.,а в някои дори над 55год?!Или БЪГАРИТЕ кучета ги яли,ще обираме *** на света!!! Срам и позор за управниците ни,които причиняват това на нещастния ни и измъчен народ!!!
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите ваксини дават 96% предпазване и хората ги предпочитат, но имат избор. Тук, на депутат от герб майката е представител на астра зенека за България и нашите са отказали други ваксини.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки решава за себе си АстраЗенека решиха да не печелят от ваксината си и за това я продават на себестоност. А немците си обичат своето.. Само за информация руската ваксина Спутник струвала 50 долара в Русия.... А Пфайзер са се опитали да изнудят ЕС с цена от 50 евро дозата, но склонили на 17 - те за това въртят номера сега с доставките...
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагласен отпор срещу мерките и срещу ваксините има в България.
17
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Негласен отпор срещу срещу марките и срещу ваксините има в България. Хора от опозицията се записаха преди седмици за ваксини и умишлено не отидоха да си ги поставят, за да съботират ваксинирането. Надяваха се да се изкарат много дори от фризерите с -70C и да ги изхвърлят. Над 30% не отидоха. Ваксинатана Астра Зенека се съхранява в обикновен хладилник и е по-достъпна за транспортиране и съхранение. За това са поръчани повече дози. Хора, които идея си нямат от медицина се повлияват от ***.
16
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо германците не искат да се ваксинират с AstraZeneca?-----------Щото е "Боза"!!!!!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ши та е.. в гламавия плъх,миризлив лай...р
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
амсалак,що триеш бе м да е...
13
0
 
6
 
! Отговори
кон спира преди 3 години
В кон спира ция та е ИСТИНАТА,да там е истината
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя предпазва и дори от безсимптомно заболяване при млади хора"Очаквайте милиони млади хора на опашките да получат ваксината на д-р Менгеле, която евентуално може да ги предпази от вирус, който така или иначе няма да усетят.
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната фейк манипулативна новина. Не хваща дикиш.
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези Ганчовци немците само конспиративни теории им виреят в главите.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Независим анализ от Великобритания? Нали никой не е очаквал че тези независими анализатори ще си позволят да оплюят великобротанската ваксина на великият Оксфорд?