Главоболие и хрема са част от симптомите на варианта "Делта" на COVID-19

"Този вариант изглежда работи малко по-различно", казва проф. Тим Спектър
14 юни 2021 20:10, Ния Христова
63
Главоболие и хрема са част от симптомите на варианта "Делта" на COVID-19
Снимка: Pixabay
Главоболие, възпалено гърло и хрема сега са сред най-честите симптоми, свързани с инфекцията с COVID-19 във Великобритания, казват изследователи, цитирани от Би Би Си.
 
Проф. Тим Спектър, който ръководи изследването Zoe Covid Symptom, казва, че улавянето на варианта "Делта" може да се почувства "по-скоро като лоша настинка" от по-младите хора.
 
Въпреки това, че може да не се чувстват зле, те биха могли да бъдат заразни и да изложат други на риск.
 
Класическите симптоми на коронавируса, за които хората трябва да внимават, казват специалиднинеот, са: кашлица,висока температура, загуба на обоняние или вкус.
 
Но проф. Спектър казва, че те вече са по-рядко срещани, въз основа на данните, които екипът получава от хиляди хора, които са регистрирали симптомите си в приложение.
 
"От началото на май разглеждаме най-често срещаните симптоми при потребителите на приложението - и те не са същите, както бяха", казва той.
Още по темата
 
Промяната изглежда свързана с нарастването на разпространението на варианта "Delta", който първоначално бе идентифициран в Индия и сега представлява 90% от случаите на COVID-19 във Великобритания.
 
Треската остава доста често срещана, но загубата на обоняние вече не се появява в топ 10 на симптомите, казва проф. Спектър.
 
"Този вариант изглежда работи малко по-различно", казва той.
 
"Хората може да си помислят, че току-що са получили някакъв вид сезонна настинка и все още излизат на партита и могат да разпространят вируса на около още шест души."
 
"Смятаме, че това подхранва голяма част от проблема. Съобщението тук е, че ако сте млади, така или иначе ще получите по-леки симптоми. Може просто да се почувствате като при силна настинка или някакво смешно усещане за „изключване“- но останете у дома и си направете тест."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Не! преди 2 години
"Хората може да си помислят, че току-що са получили някакъв вид сезонна настинка и все още излизат на партита и могат да разпространят вируса на около още шест души."Хайдеееее.... Англия в локдаун заради настинка... Евала, ашколсун!
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото нормално е, че Коко 19 ще си бъде непрекъснато с нас, както хремата, настинката, диарията, грипчето. Така че ще излизам по партита, ще се заразявам от други без да ми пука, ще заразявам други без да ми пука, няма да ходя по тестове без да ми пука, дори и баба и дядо няма да пазя, защото вече и на тях те им пука. Психясали лекарски разпореждания да стоя затворен до края на живота си, защото някъде и по някое време можело да стане нещо, вече са абсурдни.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болки в косата и сърбеж в ноктите - и те са симптом. За виетнамска настинка и японска кихавица. Да ви и...
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главоболие и хрема - съпътстват почти всяко респираторно заболяване. Колкото повече глупости пишете, толкова повече хората разбират истината - пландемията е човешко дело с цел световна химизация на населението за целите на медифармамафията и политическия елит.
51
1
 
5
 
! Отговори
темата на нова преди 2 години
до 1 година температура да дигнеш ковид те пишат краи на всички други заболявания
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главоболие и хрема, които се ,,лекуват,, с дървен костюм.Ама,че и ,,грипче,,.
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновенно грипче. Нищо ново
48
5
 
19
 
! Отговори
шеф готвач преди 2 години
Подготвят стадото . В западната *** ги опекоха. Сега гледат и такива жилави като българите да опраскат. Целта е всичко под ножа *** нещо не им се получава и за това са гърчовете.
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Србеж зад дясното ухо не е ли симптом ?
46
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи това е щамът с който наесен към Ноември ще има Четвърта вълна.И не слагането на минуси няма да помогне, защото щамът не се интересува от това.Мислех те, че всичко е приключило? Ами не е.
45
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли? Главоболие и хрема ли са симптомите? Ми че аз много делта варианти съм изкарал тогава пък странно още съм жив?! Промиването на мозъци вече не работи. На никой не му пука.
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щамовете паадат, паадат от небето...
43
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Ковид делтата вече се олабил,Демек, вечик е обикновена настинкаДобре че не се ваксинирах хихихахахохихи.
42
7
 
25
 
! Отговори
ама те преди 2 години
Вече за големи балами ни взеха. Като чета коментарите и се смея от сърце, виждам че българинът си е доста интелигентен, въпреки всичко около нас.
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно ваксините, този коронов протеин се оказва да е токсин, лабороторни изпитания с него инжектирани на животни предизвиквали същите нежелани реакции за които се чува и пише. Други експерти смятат че е било грешка да се избере точно този протеин да се тренира имунната система на човека, без предварителното му изследване, може би от много бързане за решение на пандемията.
40
7
 
18
 
! Отговори
Официално съобщение преди 2 години
Гледам още не знаете масово... Сигурно не са ви казали от ТВ. "АСИМПТОМАТИЧНИ" разпространители на вируса няма! Не съществуват, никога не е имало, и не е възможно да има. Това е една от особено ВОНЯЩИТЕ части на ковиприказката. НЯМА бе братя, година и половина мина, айде разберете поне най-елементарните и основни неща. Не чакайте доктор Бацилова да ви излъже нещо за да си продаде стоката.
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 Какво говориш бе брат... Не разбра ли за година и половина, че PCR не е тест? А какво общо има кой се "вацинирал" по телевизията с каквото и да е? Ако Майкъл Джексън излезе от гроба и се набоде по ТВ, това дали ще повлияе на решението на дори един нормален и интелигентен човек на планетата? А честно казано, само видеото с невероятно и оскърбително фалшивата вакса на Нетаняху би трябвало да е достатъчно да откаже всеки от експерименталните препарати.
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес си позволих да се изпърдя мощно. Явно е, че симптом. Притеснявам се, ще отида да си направя 2 до 5 пср и 6-7 бързи теста. Ще си сложа от всичките ваксини по 3 броя за всеки случай.
37
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главоболие и хрема (заедно), или като симптоми за различни състояния (но проявяващи се в едно и също време) може да говорят за стотици заболявания / неразположения. Умните англичани просто претоплят супата, а тя е да се натърти в подсъзнанието идеята, че "какъвто и симптом да се яви, то най-вероятно е ковид". Не се поддавайте на тази политическата игра. Не се поддавайте и на ваксиналния терор, но мислете добре.Да не се окаже, че именно ваксината е троянски кон, който цели да наложи тоталитаризма
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ПСР беше 5 лв много хора като да се тестват и да заразяваме по-малко хора. Ако правителството не променяше епидемичните мерки през 1 ден повече хора щяха да му вярват и да ги спазват. Ако министрите и депутатите се бяха ваксинирали по ТВ повече хора щяха да вярват на ваксините. Ако...ако...ако