Млади неваксинирани разпространявали COVID-19 в Англия

Имунизирането им бил ключът за намаляване на случаите
17 юни 2021 12:52, Елка Василева
68
Млади неваксинирани разпространявали COVID-19 в Англия
Снимка: архив, БГНЕС

Анализ в Англия показва, че епидемията от COVID-19 се разраства, като голям принос има по-голямото заразяване на по-млади хора, които още не са имунизирани.

Анализът е част от проучване на група учени от Лондонския имперски колеж, проведено в периода 20 май – 7 юни, предаде БНР.

Още по темата

Публикувайки данните обаче, учените уточняват, че през последните дни се наблюдават признаци на леко отслабване на установената тенденция.

Иначе изследователите заявяват, че ваксинирането на по-младите хора е ключът за намаляване на по-нататъшното разпространяване на заразата.

Анализът показва, че има по-голяма връзка между случаите на заразявания и случаите на постъпване в болници и според учените това се дължи предимно на по-младите хора, които още не са ваксинирани.

Професор Пол Елиът, автор на проучването, казва обаче, че утехата е, че се наблюдава много по-добра защита срещу вируса при по-възрастните, където почти всички са с две дози ваксина. Той посочи, че правителството ясно е заявило намеренията си, че иска да ваксинира всички пълнолетни до 19 юли, когато е новата дата за вдигане на локдауна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Преболедувалите имате имунитет, ама една част са се ваксинирали и е трудно да се прави сметката." Какъв си ти, та ще ми гледаш сметката на имунитета, ***. Я се връщай в кошарата да те стрижат и доят!!! Промит мозък!
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу, колко е модерно и престижно да се ваксинираш!!! Тичайте овчици, тичайте да се ваксинирате. И се снимайте за Инстаграм. И да не забравите да си сложите дамга на ухото, че сте ваксинирани, да не би някой да остане неосведомен. И после гледайте телевизийка за да са ви промити мозъчетата 24/7.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преболедувалите имате имунитет, ама една част са се ваксинирали и е трудно да се прави сметката. Пък и зависи кой кога го е преболедувал. Ако си бил болен преди 1 година, кой знае дали имаш имунитет още.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63 - преболедувалите пак не сме в сметката, а? Понеже не са го казали официално ОТ ТЕЛЕВИЗОРА. Жалки плоскоглави NPCта
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70% ваксинирани не е ясно дали са достатъчно да спрат епидемоята, може да се окаже, че 60% стигат или че трябва да са 80%, 90% или 100%. Само не знам с тези *** антиваксъри как ще спрем епидемията.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 60 не се притеснявай, нито за секунда не съм помислял че плоскоглавите ваксаманяци са способни да проверят каквато и да е информация. Дори когато е лесно достъпна на държавните сайтове на САЩ. Единствено ако го кажат по телевизора е вярно, всичко друго - лъжат ви. Наистина е невероятно как функционирате въобще.
58
4
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 60 преди 2 години
Ей, много лъжеш.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар - Мисля да ПРЕДПАЗЯ СЕБЕ СИ от експерименталните, изключително зловредни препарати, наречени "ваксини". В САЩ за половин година приложение имат повече смърти и повече тежки ефекти от общо всички други ваксини за последните десет години. Не е това начинът да "предпазваме" каогото и да било.
56
1
 
8
 
! Отговори
До Лекар преди 2 години
Природата е програмирала индивидите от даден вид да имат различно поведение. Така се постига оцеляване на вида, чрез диверсификация. Желаещите да се ваксинират се доверяват на авторитети, нежелаещите на опасенията си. Но и и в двата случая водеща е интуицията, а не егоизмът или алтруизмът. Не е възможно в кратки срокове да се индуцира еднакво повдение на цялата популация. Приемете го!
55
3
 
12
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Лекар"смисълът на ваксинацията е не само да предпазиш себе си, но и околните" прав си, точно така е. Но с тези "ваксини" дори не се доближаваме до това.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Кацаров не е никакъв лекар, за селски джи пи, може би, без да ги обиждам джи питата. Няма специалност и от 20 години не работи, като лекар. Плоизвежда само гафове и реваншизъм. Я да ни се маха от очите.
53
6
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Според епидемиолозите 70% е прагът. Според математическите им модели. А смисълът на ваксинацията е не само да предпазиш себе си, но и околните.
52
3
 
11
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
И сега какво, теоретичния праг от 70% не е достатъчен? И коя от всички съществуващи ваксини е прилагана на 100%. И коя от съществуващите ваксини, включително и препоръчителни е спряла вирус, още по-малко коронавирус, за които няма клетъчен имунитет. С подобен въпрос се подготвя почвата за стигма на нежелаещите да се васкинират. Не съм против ваксинираното, но не искам и да ми го налагат, като единственото правилно поведение.
51
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираният има антитела, които неутрализират вируса веднага. По принцип. Ако всички се ваксинират в най кратък срок пандемията ще изчезне. Ако няма достатъчен брой податливи,няма как да се разпространява. Засега ваксинираните ще имат добра защита, останалите на късмет. Защото достатъчно ваксини за целият свят няма, и достатъчно персонал за да слага ваксини няма, пък и има антиваксъри. Затова сигурно години още ще се борим с ковида, освен ако не стане чудо и следващите мутации да са по безобид
50
1
 
5
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До ЛекарНикъде не съм твърдял, че разнасяш само защото си ваксиниран. Проблемът с тези ваксини е, че процентите, които дават производителите са само срещу тежко боледуване, нищо повече. Проблем също има и във факта, че ваксинацията стартира в пандемия, това никога не е правено за да няма мутации.
49
1
 
8
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До ЛекарАко това, което казваш беше така, безсимптомно боледуващите без ваксина също нямаше да пренасят заразата.
48
7
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Ваксинираните не разпространяват ако са здрави. Ако са се разболяли, разпространяват точно колкото другите със леки симптоми, не е повече. Не съществува 100% защита за никоя ваксина. Но е глупост да се твърди, че разпространяваш само заради това, че си ваксиниран. Виж справка за държавите със висока и ниска степен на ваксинация.
47
2
 
10
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Нчкой неразбрал, че ваксинираните пренасят с пълна сила? Тогава защо да се ваксинират хора, които нямат нужда от защита срещу този вирус?
46
10
 
3
 
! Отговори
Живеещ в норвегия преди 2 години
Пиша какви са фактите и политиката тука. Почнаха от най старите, здравни работници паралелно и надолу по възраст. Като стигнаха до 40 годишните, промениха реда и дадоха възможност на най младите да се запишат за ваксинация. Защото във всички държави започнаха от най старите. Само недоумявам защото старците в Бг не са ваксинирани?
45
3
 
9
 
! Отговори
До живеещ в Норвегия преди 2 години
Казваш да се ваксинират младите и децата, т.е тези на които вирусът въздейства най-леко, но пък го разпространяват най-много. От друга страна проучването на въздействието на ваксините, за тази възрастова група са едва в началото. А данните от САЩ са по-скоро обезпокоителни и тепърва ще се обобщават.